Monday, March 27, 2017

Thursday, March 23, 2017

Mata Pedang

Kalian adalah sesuatu yang terlalu indah untuk aku lupakan..tenang..beri aku kekuatan utk kembali dengan diri ku yang sebiasanya...aku cukup takut andai riak wajah dan bahasa ku tidak seperti yang kamu mahu saat emosiku belum menentu...Aku tinggalkan segala cabang yang bisa jerumuskan aku kesitu..sungguh demi tuhan aku juga rindu..aku simpan dulu rasa itu...beri aku sedikit sahaja lagi waktu...

Pernah aku bilang suatu ketika dulu...ukhwah ini fillah abadan abada ya kalian dan aku kita cuba dan terus mencuba...biar sesakit mana sedalam mana tikamannya...aku juga seperti kalian sering tewas ditengahnya..malah aku lebih parah jerumusnya

Hati ini terkadang rapuh...saat kau kutip cebisan kecil utk dicantum kembali ianya semakin berkecai dalam genggaman mu sendiri..ya maka aku sadar yang salah adalah aku kerakusan genggaman ku...bukan kamu

Kalian baik baik sahaja ya..demi tuhan aku cinta sama kalian setiap satunya..walau tusukan mata pedang menusuk tepat kejantungku tidak akan merubah rasa cintaku buat kamu..setelah Allah dan rasul kalian dan keluarga ku sudah bersatu walau sejelek mana wajah dan bahasa ku..itu janjiku sehingga ke hari dan saat aku menukilkan ini 

-Pendosa Tegar-


Tenang & Berlapang

Yang jahat itu aku bukan kalian maka tenang dan berlapang

Hatiku belum terubat kerana yang aku tampak hanya keburukan walhal kalian adalah ujian yang tuhan datangkan bukan utk menilai isi hati yang belum pasti..hanya kerna cepat membuat penilaian kerana aku hanya insan yang sabarnya kurang yang berkali kali sering aku bilang dan ulang

Hanya tidak ternampak bertapa kurangnya sabarku melebihi kalian kerna diamnya aku saat kesabaranku hilang

Hati yang sering aku didik juga sering tewas kerna nafsu lebih buruk dari mawas

Aku akan kembali saat keringnya mata tinta dan tiada lagi ungkapan hati..sepertinya ini saat utk aku menukilkan isi hati yang sudah lama menyepi 

Penat barangkali 

-Hamba yang Hina Dina diselubungi dosa-


Wednesday, March 22, 2017

Uber

Bulan March ni paling banyak naik Uber..kereta dibengkel lebih 21 hari...boleh tahan jugak charges Uber ni..tp convenient la...walau dimana kau berada sekita kota raya ke tak raya mana ke bleh dapatkan Uber insyaAllah

Kayap jugak la kalau dah RM80 sehari kan...rama rama merayap jugak rasa...tapi nak buat macam mana..tak berapa nak ada solusinya..

So lepas ni kalau malas nak drive ada duit lebih rasa nak ada driver bleh la cuba Uber...setakat ni yang kau dapat semuanya Alhamdulillah berhemah



Tuesday, March 21, 2017

Pissed Off

Kali ni aku pissed off dengan manusia bukan kereta

Again after one another tapi tak mengapa ini sudah tertulis suratan pencipta

Nak bgtau skit la buat yg loser mcm aku tanpa suami nak membantu cara2 bila tayar pancit tepi jalan ke tengah jalan ke 

1. Call insurance company utk towing/tukar tayar (percuma towing 50km pertama dan datang tukar tayar juga percuma make sure tayar spare masih berfungsi)

2. Drive la kereta ke kedai tayar terdekat utk tukar tayar la takkan cabut gigi kan (4biji continental RM700 year 2017)

Dah niat aku nak tukar tayar absorber pulak bocor katanya ini mmg aku tak sempat research berapa harga..so kena RM 200 sepasang which kena ketok ah aku kira..

ok settle for da day

Kesimpulan bila kau susah kau kena akur tak siapa nak endah..persoalan tinggal deruan sampah..oh cite pasal sampah..sampah kat rumah ni jadi isu besar...YB kena turun padang...pengutip sampah curi tulang..ada rumah dia kutip ada tak kutip...

Sambung skit lagi...aku kalau bertanya mmg aku betul tak tahu..kalau aku bleh settle sendiri aku tak akan tanya..sekian sahaja..semoga tuhan merahmati setiap jiwa..

Kiri kanan dekat jauh semuanya sama sahaja...TAK ADA
Yang ada hanya DIA mengawasi setiap masa..
Terdiam seribu bahasa
Maaf AKU LUPA
AKU MANUSIA
BERI AKU MASA
SEMINGGU DUA
KERNA AKU HINA
TIADA YANG BERLEGAR KECUALI KEKESALAN CUMA
TERIMA KASIH YA 😁

Tak tahu aku marah pada siapa..yang lain menjadi mangsa..jiwa meronta entah mengapa..tua atau tanda separuh usia...perlu masa sebelum bertindak membabi buta

Berikanku ruang utk muhasabah..jiwa ku kotor dipenuhi nanah..diselubungi amarah yang terlihat tak endah...tinggalkan aku sendirian mencari arah..bertikam lidah jangan agar tak parah...terlakar rasa dari tinta yang masih basah..peace yeah



Thursday, March 9, 2017

MELAKA WITH MY FAV GIRLS

Ok nampaknya ini percutian gang bujang bukan terlajak untuk ke terakhir kali..sepertinya satu demi satu bakal menamatkan zaman bujang aku kira...ya kita tak menduga bila dan siapa tapi percaturan tuhan itu terlalu istimewa...aku doakan yg baik baik sahaja..yang membawa kepada bahagia

Siapa dulu dia dulu mungkin aku mungkin kamu..wah dah aihh xmungkin aku..mungkin kamu dulu...mati mungkin aku dulu

Bukan percaturan yg sempurna untuk ke Melaka...aku ikut saja....bersama mereka menghabiskan masa yang bersisa..bercerita..borgolek manja..makan bersama...ya itu bahagia aku kira..

Entah masih ada kah yang dikira masa buat kita bersama...kita coba walau ia mungkin sudah berbeza..aku doakan semuanya baik baik saja..semuanya bahagia belaka..semuanya menurut percaturan yang maha kuasa.siapa kita utk menidakkannya

Terima Kasih buat semua..cinta masa dan bahagia...

Sampai jumpa

Teruskan menyebar cinta dalam jiwa

PS : Gambar sekadar hiasan...tak bergambar pon kat melaka..dah tua tua ni xberapa nak bergambar mana 😁