Friday, November 27, 2020

Glucerna & BG 22

Tak semestinya ada diabetic baru boleh consume Glucerna...pencegahan awal tu lebih baik...minum segelas Glucerna every morning mmg mengenyangkan

BG 22 tu terkenal dgn penurunan kadar cholestrol so awal2 cegah tak salah 😂

Di usia senja ni risau jugak kan

Siap beli Glucometer utk check glucose kat rumah...Alhamdulillah so far bacaan tak tinggi 5.2-5.6mmol

Obses satu mcm plak aku rasa aku ni takot utk sakit 😂

Bleh beli dari farmacy berhampiran aku order guardian online je...shopee lazada pon ada

Monday, November 23, 2020

Food Monger

Petang semalam sambil keluar nak isi minyak ajak EJ try Food Monger at Tamarind Square cyberjaya

Aku try Ayo chicken well selaku penggemar ayam..EJ try ala2 Shell Out..setakat ni dua2 nya ok tak mengecewakan...next time nak try satay n mee keren plak...slalu mao tamarind pergi area Glaze je tak pernah try kedai belah sini...ok not bad...utk fotoshoot pon ok 🙊

Kurkeds vs Nasi Dagang

Takde kaitan lansung tajuk 🤣🤣

Pagi Ahad sambung tdo lepas subuh sbb masih dalam CMCO so tak nak la amik risiko p park utk bersenam..cukup sekadar homeworkout je

Bila lama tak keluar workout makan pon malas jaga...so nak jadi cite bangun pagi ni EJ tanya nak makan nasi dagang tak...harusla nak kan..so kami ke Kinrara Uptown ada satu kdai nasi dagang Terengganu asli katanya...beli bungkus je la sbb ramai orang..

Pakai kurkeds yg Arisha jual...tiba2 ada org tegur lawa baju...kikii malu sis

Tu je nak cite...utk fotografi punya pasal bertudung dirumah sambil makan nasi dagang 


Sunday, October 4, 2020

The Chowkit Hotel

Play tourist kali ni...dalam dunia kalut dengan covid19 kami pon kalut jugak cuma kekalutan kami senantiasa berjaga jaga...jangan ke tempat sembarangan, ramai orang, sesak etc.

Makanya aku n ej pilih utk try menginap di The Chowkit Hotel...lokasi yang strategic for me...Hotel yang lawa i love it and paling best ada port makan yang semopi seperti Kudu, Little Rara, yaseem...Kudu n yaseem kedai nasi kandaq masyhur la...aku bukan penggemar nasi kandar tapi rasa la teringin nak coba setakat nasi dengan ayam apa ada hal kan 🤣


Dalam kul 3pm we all amik grab ke Tapestry...ermmm biasa2 jugak food dia tapi tempat dia lawa la utk tujuan photography



So overall Hotel ni best sebab price dia masih best akibat covid ni ...makanan dia pon best..

Bilik kat sini Minimalist tapi selesa

Parking dia dekat je dengan hotel RM15 satu malam

We all try makan petang n breakfast kat sini...Breakfast set u boleh bilik so we all pilih nasi lemak n fresh toast not bad ...sedap i bagi 4.5 star u all should try musang king custard 


Nightlife kat sini nothing much we can do, sebab we all agak kurang selesa dgn environment sekitar 🤣 so endup we all order grab gongcha je n naik semua bergolek kat bilik je

Sebelum balik nak p tapau Kudu tapi Kudu tutup so we all ke Yaseem je la tapau...nasi dia biasa2 je bukan selera aku

Friday, October 2, 2020

Herbs & Butter

Ni antara favourite spot utk makan malam kalau ke Tamarind Square...aku suka order soto ayam, Classic Burger, n Burger Dendeng dia...roti burger dia mmg sedap gila, daging dendeng pon banyak, nasi daging dendeng pon banyak dagingnya tak kedeks...so kalau uols mai area cyber bleh la try makan kat Herb & Butter

Monday, September 28, 2020

P.E.N.A.N.G 2020

Penang Short getaway with my fav girls

Jumaat 25.09.2020

Memulakan perjalan 8.30 am menuju ke teluk intan nak makan mee rebus mastan ghani tapi sayang mastan tutup hari jumaat maka kami singgah makan mee kicap berhampiran menara condong...niat nak bergambar di menara condong pon terbantut akibat hujan renyai membasah bumi

Meneruskan perjalanan menuju ke penang ambil masa 6 jam jugak sbb hujan sepanjang jalan dan ada beberapa kemalangan ringan buatkan jalan sesak






Sadis takde gambar bersama menara condong ntah bila la nak smapai lagi



Sampai hotel Edison dekat kul 6pm tapi bila tgk hotel yg lawa n sempoi gila hilang penat driving seketika...

Bilik plak dapat upgrade percoma...lagi la sempoi...bilik we all betul2 depan kaunter..

Staff hotel bagi sedikit penerangan tentang hotel, then kami bergambar sat amik port2 menarik kat hotel ni sebagai kenangan masa depan





Kul 7pm lepas freshen up , sally order grab, kami ke Deen Maju pekena nasi kandaq dulu...tak cool la mai penang tak pekena nasi kandaq..alhamdulillah tak payah beratur panjang terus order

After kenyang makan we all ke China House plak, antara cafe sempoi jugak la 










Sabtu 26.09.2020


Esoknya we all pagi hari lagi meneruskan perjalanan ke Escape , seharian we all dalam tu macam2 pengalaman menyeronokkan n melucukan ..papepon we all dan try teh longest waterslide 1.1KM tercatat dalam Guiness world records






Kul 6pm la jugak baru ahkak2 ni smua settle bercanda dalam escape....kepenantan semuanya lunyai ...lepas balik bilik solat smua keluar terus menuju Kapitan little india, pekena briyani claypot ...balik bilik terbongkang sampai pagi 


Ahad 27.09.2020

Our last day in Penang...lepas breakfast p jalan2 dgn lola cuba cafe2 hipstur katanya then kami ke Chowrasta beli la apa2 yang patut utk org kampong lolz







Settle smua we all ke Chowrasta plak pekena ais tingkap yang org kata sempoi...not bad la base dia air kelapa campur sirap n tambah la nak laici ke lime ke ...

Lunch we all ke Nasi Padang International...famous jugak ni...tapi kena beratur skot la sebab kami sampai pon dah kul 12 lebih