Wednesday, May 16, 2018

GE14 2018

Pertama kali aku benar2 lakukan sesuatu demi negara...aku mahu melihat yang lebih haq berkuasa...permulaannya seperti tak berapa boleh nak balik sbb tiket mahal...terima kasih buat AA yg ber peluang kedua so dpt la aku balik jumpa ibu bapa itu adalah tujuan asalnya..sambil2 ada keinginin merubah negara dengan sekecil usaha


Macam biasa setibanya di kampung dijemput oleh ibu bapa tercinta...yg senantiasa ada...mak aku dah siap2 beli sarapan pagi utk makan kat kebun mereka..hobi baru bercucuk tanam mengahbiskan masa bersisa


amik lesen dulu baru bleh bawak

Sunday, March 25, 2018

Late Lunch with NYAWA

Yang sentiasa ada menghidupkan jiwa

Tak pernah semporna tapi ada saat suka dan duka

Tak pernah menyakiti walau tak selalu menyenangkan hati

Tak pernah sepi saat keberadaan disisi

Tawa yang sentiasa ada walau dalam hiba

Mereka segalanya selama aku celik mahupun buta suka atau hiba

Sayang selamanya selama nadi berdenyut

Semoga tak hilang dalam kelam

seperti kebanyakan yang sudah tenggelam dalam terang





Tuesday, February 27, 2018

Gantung

bukan susu cap gantung

bukan pula ke tali gantung

berharap

dulu aku banyak bukan banyak tp hampir seluruh denyut nadi aku bergantung dgn manusia...sahabat handai dan keluarga

tak sekejap la lama gila nasib tak gila

tiba lah hari kejadian yg merubah segala
yg bercahaya menjadi gelap gulita
harapan tinggal harapan cuma
saat aku tutup segala pintu yang membawa aku kesana
kemana?
kedalam jiwa dan kepercayaan sesama manusia
hilang dalam kegelapan yang aku reka di jiwa
maha suci engkau wahai sang pencipta

tak kenal derita saat kau tak dtgkan bahagia
tak kenal sakit saat kau tak datangkan sihat
tak kenal penipuan saat kau tak datangkan kebenaran
tak kenal yang palsu saat kau tak datangkan yg asli
tak kenal maka tak cinta
semakin kenal semakin hilang pengharapan dijiwa
engkau zat yang memegang setiap jiwa
yang satu selamanya
tak bersatu tak terpisah jua
terima kasih untuk perkenalan sementara
sebelum dijemput utk pertemuan seterusnya

satu bukan dua
selamanya kau ada
tidur dan jaga
gelap dan cahaya
ada sebelum ada
ada yang mustahil tiada

Lima tujuh tiga bersama selamanya 💓

Wednesday, February 7, 2018

Bangkok Short Getaway 2018

Gigih naik train nak ke hotel...sampai last stop ni aku terus ajak heam amik grab ah ke hotel sbb tak tau jalan nak ke hotel camne...kita survey dulu camno..nasib amik grab sbb takde escalotor/elevator nak turun (or maybe aku tak jumpa)
 
First tomyam halal kat MBK..yana halal restaurant....

Sedap ke? ala tomyam rasa tomyam la takkan rasa ikan tiga rasa plak...toksah la duk tanya pelik2 centu aku tak leh nak jawab
Bukan nak amik betis dia nak amik cafe hipstur tu ha...toms toms coffee...
So mmg tak akan makan la kan fast food kat thailand
Sedap gak cheese ice cream ni kat Siam Paragon
Morning walk jalan pergi pasar babi eh silap pasar pagi sambil bawak secangkir kopi
Penat jalan singgah pekena foot massage satu kali
Banyak gila hipstur cafe satu apa pon aku tak masuk...next time la noh
 

Mango Garden  

Wajib pergi ni kalu p bangkok,,,Mango Garden...tapi dengar kata nak bukak kat malaysia dah...so tunggu je la makan kat malaysia
Mango smoothie wihtout sugar
Aku pakai baju Kuala Lumpur ada lagi mai cakap siam dgn aku....muka siam apa ke
Aku order ni bukan nak makan pulut mango tapi nak makan mango dengan santan je....pulut aku tolak tepi...biasa la jenis bedengung ni bukan betul sangta order lain nak makan lain....takkan aku nak order pulut manga tak nak pulut mcm pelik plak bunyi dia....;p
Jim Thomson cafe...lepas heam shopink handbag dapat voucher so masuk ah jim thomson cafe ni...
Vegan Popiah
Halal ke? dop eh tak halal cuma dia tak serve pork...so aku gagah lagi ah order nasi goreng seafood....


Malam makan royal india...halal ni halal....halal pun makan sayur je la..hhahahahah
Sebab breakfast dia banyak babi so ni je la kau makan hari hari....aku ni penggeli bukan pada jaga halal haram sgt pon tapi jenis mudah melugai....telur pon aku geli gak ah nak makan..heam ok je amik je la scramble egg...sempoi bleh duk tempat org ah kira....aku ni jenis village skit...hari last aku nak sgt makan telur aku mintak halfboiled egg...dalam kulit kira ok lagi la kan hewhehewew
Penin tak dapat ayam tiga hari
1001 jenis sampah sarap aku mintak pulut durian letak santan je jangan letak benda lain...again village people tak reti makan kalerful centu