Sunday, June 26, 2011

Ahad yg suram...

Lazy sunday begin...paling benci ahad tanpa aktiviti..saat yg paling membosankan dalam hidup bila mengenangkan esok adalah isnin..cuti pun berakhir pada saat ini juga...uhhhh...itulah rentetannya selagi aku kerja makan gaji...pagi ahad yg sepi tanpa sesiapa dirumah..bgn seawal 6pagi..tunaikan kewajipan pada Illahi...cek facebook kejap update apa yg patut..bang!! Tidur balik walaupun mata segar bugar....jam menunjukkan pukul 8pagi..bangun dari katil turun ke bawah..buka peti (aktiviti wajib dirumah) walaupun dah tau apa isi peti tu...tak de yg menarik..mcm biasa bila bosan laundry menjadi xtvt wajib ku..kutip semua baju yg perlu di basuh...mulakan pembasuhan (mesin la yg basuh)...



Sambil menunggu kain ku 'masak' aku keluar rumah seketika..ahh kura2 kelaparan..nak bg makan apa ek..korek2 peti ada la seikat sawi n kangung layu...bagi je la..harap2 sang kura2 tak memilih makanan..makan je apa yg ada...alang2 dah berada di laman rumah, siram la bunga skit..kesian tak cukup air musim panas nih...tgk jam baru 930am..peluh sampai ke kaki dah..bau pun dah mcm taik kura2...sambil duduk dibangku usang memerhatikan sang kura2 menjamu selera...apa aku nak buat lepas ni..masuk mandi pakai cantik2, masukkan baju dlm dryer, tgk tv, layan facebook..mmg bosan gila hidup ku..tp aku ok je..dunia ku sunyi tp cukup bermakna..kerna dalam setiap kesunyian aku cuba muhasabah diri..ni je waktu yg sesuai..lamunan ku tersentak..perutku mula berbunyi..dang!!! Apa mau makan nih..nak g kluar bli makan sgt lah malas...masak??? Good idea...nasi goreng sardin..jeng jeng jeng...boleh la not bad...ada la rasa nasi goreng ada rasa sardin cukup lah tu...tp kalau bg bakal mertua makan confrim kena reject..ok la..buat mengisi perutku je..mertua nak makan masak sendiri la (mmg pun kejam gila)



Dah siap isi perut..naik atas tgk tv layan fb lagi...mata ku pun dah jadi biru dah...manusia dlm fb ku pun snyap sunyi..bz dgn keluarga masing2 barang kali..best kan..hari ahad layan anak suami atau isteri..saat paling best bagi sesebuah institusi kekeluargaan yg lengkap...bila la nak melengkapkan institusi kekeluargaan aku nih..hoho..I'm not ready for that YET...iA one day...



Here is not the place I'm gonna tell everything..but the place where I might share the feelings of empty soul...its colurful..full of joy..silent..full of love..dark...full of excitement..its never being empty...live life to the FULLEST yooo...come and have fun with an empty soul..hugs n kisses...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Friday, June 24, 2011

Manusia

Ntah la...manusia skrg pelik2..dulu ku ingt yg ada sekelilingku smuanya OK OK belaka..tp sama saja...kata2 dan manusia segalanya tidak harus dipercayai mahupun dijunjung...apa yg diajar atau dipelajari bukan itu yg diikuti..segalanya sanggup bawa ke mati...perasaan hasad dengki, ego, amarah sering menguasai diri...pabila wang ringgit dikaburi...segalanya berbunyi...

Aku masih disini..tak banyk yg ingin aku ubah..kerna apa yg aku ada hanya kalian yg aku syg sampai mati..marah benci ku buang tepi..hingga kini kita masih disini...syukur pada Illahi...atas segala rezeki..mengapa harus ada rasa iri mahupun dengki..

Tapi apakan daya ku...hanya bisa melihat dan mendengar..kerna aku bukan seperti mereka..punya harta punya segala...aku hanya punya hati..yg sering menyayangi dan ingin disayangi..andai aku bisa ubah segalanya apa yg ku pinta hanyalah satukan hati2 kami...apa yg kau punya hari ini hanya lah pinjaman dia..kenapa harus begitu angkuh...segala kesalahan itu hanya masa lalu..kenapa kau simpan biarkan saja ia berlalu...sakit?? Itu sudah lumrah hati...tp marah hanya kehendak syaitan..ego pula tuntutan nafsu ..belajar maafin seseorang bukan utk melupakan sekadar menerima dia seadanya selagi tuhan masih beri kesempatan itu...selagi dia tidak menyekutukan Allah bukan hak kita utk membenci mahupun menghukum dia..bukalah pintu hati mu kerana Allah..bukan manusia...bukalah pintu maaf mu kerna Allah bukan kerna manusia...iA ganjaran buat kamu dtg dlm pelbagai rupa...

Salam jumaat-empty soul-

Semoga kita diberkati oleh Nya...dunia dan disana..kini dan selamanya :P

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, June 23, 2011

Happy father's day

Opps..terlambat sudah..but actually never too late to do things...first of all I would like to wish happy father's day to my beloved dad...he is always my king, my hero, my bf, my man,my guardian angel, my superman, my everything, and my breath...:) 

He is the best gift from GOD...DAD is the person who wants to catch u b4 u fall, wants to keep u from making mistakes, holds u when u cry...my dad gave me the greatest gift anyone could give another person which is he BELEIVED in me..

He is not a perfect MAN but for me he is the BEST dad in da world...he may have made a mistake but it is HISTORY ;) 

Sejak kecil, hingga kini, aku sering rasa selamat disamping nya...itulah kehebatan seorang bapa..tapi kini dia sudah semakin di mamah usia...tp aku tetap ingin berada disampingnya..untuk menjadi pelindungku...dia pelindung yg setia :) tak perlu dicari ganti..
Dia mengajar aku utk menghadapi liku2 kehidupan dgn tabah...dia mengajar aku erti dewasa...dia mengajar aku utk lebih berdikari walaupun sukar bgnya melepaskan aku sendirian...dia sering merasakan aku masih anak kecil...dia lupa aku sudah dewasa...tp aku masih perlukan dia...ibu bapaku sering merasakan anak2 mereka masih belum betah utk melakukan segalanya sendirian...sering merasakan kehadiran mereka disisi adalah yg terbaik...cuma kini bila aku dah bekerja, kakak2 dah kawin, mereka kelihatan lebih tenang...ada ruang utk mereka sendirian..tu pun still banyak yg perlu difikirkan tentang anak2 mereka :) kesian..selagi mereka bernafas selagi itulah rasa risau dan gundah menyelubungi mereka...anak2 adalah nyawa mereka..mana mungkin mereka bersenang lenang selagi mereka masih bernafas...hebat bukan seorang ibu dan bapa...:) tq Allah for these special GIFT...

Bapaku bukan la mcm bapa2 org lain...aku lg rapat dgn ibu..sbb bapaku sedikit garang zaman mudanya..so anak2 tak de la 'kurang ajar or tak dengar kata'...kami boleh dikategori dlm kategori anak2 yg baik ;) kerana sikapnya yg tegas...dia jeling pun dah buat kami kecut perut..hoho...tp paling teruk dia kasi, JENTIK je...kalau mak aku, pukul tangan dgn ruler plastik :p cool kan my parents..alhamdulillah..dgn jentikan n ruler plastik kami jadi MANUSIA la ;p tak perlu tali pinggang, rotan, ikat kat pokok, etc..
Bapaku guru pertama ku : ajar aku tunggang basikal, ajar aku tunggang motor, ajar aku bawak kereta, ajar aku main golf, ajar aku memancing, ajar aku main snooker, ajar aku berenang, ajar aku main table tennis, ajar aku main terup :p
My dad is my repairman : jahit kasut aku yg koyak, siapkan kerja kayu, siapkan kerja elektrik (kemahiran hidup), siapkan kerja jahitanku (walaupun tak cantik) sbb aku nak muntah tgk jarum, repair basikal ku yg rosak, repair motor aku, repair kete aku (sampai sekarang pun)..
My dad is always my DRIVER : dari kecil sehingga kini dialah driver peribadi kami sekeluarga...dalam penat dalam sakit dia tetap setia menjadi driver kami...bawa kemana saja..best kan my dad :)

K la..sambung buat keje jap...kesimpulan AYAH SAYA MEMANG BEST!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.







Monday, June 20, 2011

Wonderful weekend with my most wonderful people

Percutian sudah berakhir...esok mulakan hari dengan senyuman..kembali bertugas mencari rezeki...thanks to all my beloved friends so called my guardian angels...thanks for the wonderful holiday...hope we can go for another wonderful trip...sabah memang best bahh!!! Lukisan semula jadi gunung- ganang dan lautan dari DIA terlalu indah untuk dikenang sukar untuk dilupakan....

Lagi 2 jam mau berlepas pulang ke KL..dengan perasaan sayu dan malas untuk meneruskan hari2 mendatang...hoho..setelah penat bekerja holiday la habuannya bukan??? Ahaks..next kemana pulak nih ;)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Marine park kot nama tempat nih

Here we go...

2 dara 1 sunti

parents angkat ku



Sunday, June 19, 2011

Beach holiday. @ Sabah.- Birthday Trip 2010

Penantian suatu penyeksaan
Its not our boat
tenang
sebelum menghitamkan diri
My guardian angels
sambung lagi main air
Stock makanan
Kundasang
Beautiful "drawing"
Kecelakaan pertama...
Special thanks to my beloved friends aka my guardian angel...for the wonderful weekend @ the wonderful beaches with the wonderful scenery....love u all..let the picture speaks..I'm tired :p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, June 16, 2011

16 JUNE 2011

28 tahun yang lalu, pada tarikh keramat ini, ibu ku telah bersusah payah melahirkan seorang puteri, yg diberi nama Elina...tiada memberi apa2 makna pada serangkap nama ini...tahun ini, aku merasakan, hari jadi ku bukan lah aku yg patut menyambutnya...tetapi ibuku...
Ibuku telah berjaya membesarkan aku selama 28 tahun...28 tahun ini juga lah ibuku tanpa jemu berada disamping ku dalam suka dan dukaku...selama 28 tahun ini lah ibu ku tidak pernah seharipun melupakan aku dalam doa kudusnya...selama 28 tahun juga ibuku tidak pernah jemu mendengar tangisan mahupun gelak tawaku...ibu ku sering membuat aku rasa tenang dan senang..ibuku sering membuatkan aku rasa nikmat hidup...ibuku mengajar aku erti ketabahan...ibuku mengajar aku erti kecekalan...ibuku seorang wanita yg sangat tabah..kekuatannya menjadi inspirasi bagiku...ibuku lah tempat aku mengadu...sehingga ke hari ini..ibuku tetap wanita yang sama tidak pernah berubah..kasih sayangnya kepada aku...

Ketika aku masih kecil pelukan ibu membuat aku merasa senang dan tenang dikala aku mula gundah...pabila usia menjangkau 18 tahun, aku melangkah keluar dari mahligai indah ibuku, berbekalkan doa seorang ibu, ajaran seorang bapa, ku melangkah mencari ilmu utk ku isi di dada ini..buat pegangan di hari mendatang...diluar sana, aku mula kenal kebebasan, keseronokan, usia remaja, usia dewasa, teman sahabat musuh, keikhlasan kejujuran, dosa noda dan macam2 lagi...setelah banyak yg ku lalui, kini 28 tahun usiaku, apa yg ku ingin adalah kembali berada didalam dakapan ibu, untuk buatkan aku rasa tenang kembali...berada disisi ibu saat terindah dalam hidupku...semoga kan tiba lagi saat itu...

Aku sedar..ibuku adalah cinta pertama ku selepas cinta ku kepada Allah dan rasulku...kasih ibu kasih sepanjang hayat..dunia dan akhirat..aku bertuah dikurniakan ibu seperti ibuku...aku sedar redhanya hidup seorang anak pabila dia diredhai ibunya...



















Malam ini aku menyambut hari aku dilahirkan kedunia ini, dengan penuh rasa syukur...dengan penuh rasa bertuah...dengan segala kurniaan Allah selama aku hidup 28 tahun ini...banyak yg aku pelajari..dalam kedinginan dini hari, aku menangis seorang diri, tanda rasa syukur pada Illahi, atas setiap kurniaanya...alhamdulillah, aku masih sempat menyambut hari lahirku ke 28...terima kasih tuhan atas segala rezekimu...
Anyway thanks to all ur kind wishes from my beloved family and friends....I'm so touched...I'm so blessed having u people in my life...u make my life so beautiful...u make my life so perfect...u make me feel that I'm so lucky...insyaallah...may Allah bless each and everyone of u...
Salam
Luv-empty soul
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Wednesday, June 15, 2011

Setahun sudah

Hari ni genaplah setahun aku bertugas disini...tahun lepas pada tarikh ini, hari pertama aku disini..segalanya kelihatan baru utk aku...segalanya buat aku rasa gentar menerima arahan...segalanya buat aku rasa takut utk menghadapi..alhamdulillah...setelah setahun..segalanya berjalan lancar..tanpa sebarang halangan...aku lebih belajar erti kematangan...erti kesabaran...erti kejujuran...erti kerjasama...dan banyak lagi..tapi semakin lama aku disini, ku rasakan semakin banyak yg perlu ku pelajari...jgn terlalu comfort brada disesuatu tempat..kerna ia pasti akan mencabar kewibawaan kita diluar sana...semua tak serupa tak sama..segalanya berbeza...sgt berbeza...

Apa2 pun aku hanya ingin panjatkan kesyukuran kepada DIA, berikan aku rezeki, kesenangan, kemudahan, dan sentiasa melindungi aku dari mara bahaya yg datangnya dari manusia,jin, syaitan dan iblis..semoga aku trus dilindungi selagi aku tidak melupakan DIA maha pencipta...jauhi aku dari segala kejatan dunia dan kejahatan akhirat, jauhi aku dari segala kejahatan yg kau keluarkan dari bumi mahupun yg kau turunkan dari langit...sesungguhnya engkau maha melindungi..amin :)

Ok so hari ni genap setahun, leyts celebrate..alone :p
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Nora Elena

Hello beautiful world beautiful people...

Pagi2 lagi benda pertama yg terlintas dlm kepala aku instead of check FB, adalah nak sambung tgk NE...dam dim dum...I'm addicted to NE...ni semua sbb kawan aku punye penangan...cik MPK...dia kata cite ni best gile...seth romantik gila...so bila bercerita tentang cintan cintun ni aku cpt bosan...tp ramai sgt org kata best best best...so semalam lepas blk kerja aku saje je try bukak tonton then try la tgk first episod NE..dah habis episode 1 aku beralih ke episode 2 plak, dang!! And aku rasa nak terus tgk apa terjadi...oh no...mmg layan la cite ni..aku tak rasa bosan jalan cerita dia...aku janji nak kluar dgn NMLS mlm ni, nak g amik kete...mata padamulanya sgt mengantuk lepas mkn ubat, tp lepas layan cite ni tak jadi plak nak tdo...kul 1015 NMLS sampai n kitorang g umah dia..lepak kejap and kul 1145 aku sampai umah again cont tgk NE walaupun mata masa tu mcm nak rabak...layan sampai kul 2am baru tdo...tu pun baru episod 5...hurmm...
















Yg lagi jahanam nye, pagi td tersedar kul 5 am rasa nak sambung tgk NE...hoho..tak bleh jadi ni..tak cukup tdo aku nanti..so aku rasa mmg la I'm addicted to NE...haih...nak tgk la ape jadi seterusnya kan...ngeee...ok la jap lagi nak kuar mencari rezeki plak..balik mlm nanti sambung lagi tgk NE..hope tiada gangguan..

Have a nice day everyone...forgive those who hurt u, but don't forget, u will feel better ;) -lesson of the day-

Luv-emptysoul
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Monday, June 13, 2011

Weekend yang membosanakan

Hello everyone...
How's ur weekend?? It might be pretty coot aite..but my weekend was sux...No beach weekend...no movies..no night life...no great food..no entertainment at all...after work on Saturday balik rumah, bwk my sis yg kebulur pegi makan...then we tot that AF was on saturday..so sediakan chips and can drinks...cheese...mozarella...bukan saturday la AF...Ahad rupanya...hurmm..so lepak depan TV layan TIDUR the movie...bangun2 dah pukul 930 malam...rumah sepi mcm haunted house..bunyi suara tp org tak ada..suara dari kotak television rupanya..kakak aku hilang ntah ke mana...



Bangun dari sofa, dengan rasa malas dan pening, ku kuatkan kaki melangkah anak tangga turun ke bawah..cari secebis makanan..damn..mana ada makanan..dah 3 bulan dapur tak berasap..lalu rutin biasa aku bukak peti sambil memerhati apa yg boleh diambil utk mengisi perut..dam dim dum..yg ada hanya air masak..chilled la..amik air sejuk, grab a bar of chocs..gum gum gum hentak kaki naik atas..bangg!!! Baring lagi atas sofa depan tv..ku sambar remote dengan rakus satu persatu ke tukar chanel..arghh..again tak de cite best..tiba2 tertekan 101..huh bola la malam ni..lupa plak..tgk je la badut2 mengejar sebiji bola :p relax la tak yah naik hangin..sbb aku mmg tak suka dgn permainan bola sepak..scene yg aku nak tgk hanyalah scene sumbat gol !!! Yg lain buang masa je..



Tinggalkan sebentar FA Cup beralih ke FB jap...sambil layan angry bird...11+ kot klantan sumbat gol..then klantan sumbat lagi gol tp kali ni utk peteh...good jom TRW..anda mmg ada semangat perkongsian..bagus2...then tiba2 peteh sumbat lagi satu gol, fahmi tertido sebentar kot disitu...hoho...syabas to terengganu...FB dipenuhi dgn maki hamun kat daud su..hoho..mcm lahanat je kan...dia pun manusia biasa..gerak geri dari yg esa..kalau btul disengajakan pun lantak la..tak yah la maki kan..relax2 sudah la malam sabtu..balik je la singgah mamak pekena roti telur dgn kopi ais..balik umah tunaikan solat isyak bg yg tak sempat solat n tdo je la..abikan daud su...:p marah?? Relax2 sudoh boh..



Habis disitu..aku pun kluar rumah kul 1230 cari sesuatu ketenangan diluar sana...nak g mana ek?? Ikut je la mana kereta tu nak pergi..dah bosan balik umah plannye nak tdo...pusing kiri pusing kanan tak bleh tdo...sampai la jam menunjukkan pukul 5pg...ntah bila aku lelap pun tak pasti...sedar2 dari tdo tanpa melihat jam terus update FB apa yg termampu n sambung tdo begitu la seterusnya..sehinggalah aku benar2 tersedar dari lamunan tgk jam dah pukul 3ptg..bangun2 g makan nasi arab cyber..g anta my cuz kat cheras jap then balik semula ke rumah..layan house at home...then house layan aku terkangkang..again aku ternoda dgn pujuk rayu syaitan..tdo lepas asar...bangun dekat2 magrib...kepala berputar mcm roda2 kota raya..solat magrib jab n kluar g ambik betty kat putrajaya...



Balik umah kul 9 layan AF jap..hampagas la AF ni..tdo lagi bagus...tidur lagi..bangun2 kul 4pagi..trus tak leh tdo...layan FB, layan game, layan ceramah agama, layan apa2 yg boleh dilayan sementara tgu azan subuh..azan subuh berkumandang sayup2 kedengaran..perlahan lahan ku melangkah ke tandas utk mengambil wudhu...subhanallah..kuasa Allah..cukup tenang perasaan ku saat itu...air wudhu membasahi wajah membersihkan dosa2 kecil..sifat ar-rahim Nya begitu Agung...layakkah aku??


N now I'm @ my workstation..menaip nukilan ini..ok time to have fun with my WORk..syukur dengan rezeki Allah..jangan merungut..sebelum dia tarik satu persatu...memperingati diri ini yg sering alpa...:)
Luv empty soul

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Saturday, June 11, 2011

Picca of my soul..

at PD..CNY 2010
My love
Mine
TT at alamanda
Dad and his sugar glider
Mumsky
Mine
Dad at pavi
Family dinner
my world
Betty n mumsky
mum
my precious
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saya sayang keluarga saya

Tanggal 11 June 2011...aku kebosanan di office..kerjaku dah settle...kerja sabtu apa la sgt kan..dtg pakai slepar jepun..jalanm sereh sereh...dgn gaya malas dan bosan..bukak PC, baca newspaper n gossip artist, baca berita dunia..kena jugak ambil tau..gempa ke gunung berapi meletus ke, peperangan ke..mmg la tak de kaitan dgn aku tp at least dpt share penderitaan org lain dan muhasabah diri at the same time...so concept nye nak bgtau aku bosan la...sampai berita dunia pun aku baca..biasa nye aku akan baca front page n gossip artist je...

Plannye nak g PD tapi tak jadi..so hati mula rasa resah..apa aku nak buat lepas blk keje nanti..wayang dah g tgk..biasanya hari sabtu after office aku g layan movie sorang2 macam org ada kusta..tak de kawan jln sorang makan sorang2 tgk wyg sorang2...adik jual tiket wyg mesti tny 2 kali..satu je satu je..ye la aku ckp satu satu la...ko tny buat apa...hurmm..sambil layan bosan aku pun mula la rasa nak menaip...

Sebelum menaip aku turun bli lunch jap..since skrg dah pukul 1200..aku turun kdai bwh ofis aku ni bli susu n roti je..malas ah g mamak..bosan dah mkn kari mamak..bau aku pun nanti jadi bau mamak :)

Eh alamak dah melencong la dari tajuk..sorry la...lain kali la aku cite pasal family aku ek...family aku tak de la best sgt...family kecik je...tp cukup sempurna bila kami bersama...rasa lengkap hidup aku..rasa tenang, rasa seronok, rasa kasih sayang, rasa best la...korang ada rasa gitu bila ngn family korang?? Hahahah..leks ah tak yah naik hangin..aku gurau je...dalam tenang sesebuah institusi kekeluargaan pasti ada badai yg melanda...standard la tu..badai tu dtg kejap2 je..sekadar beri peringatan pada kita, kalau berumah ditepi pantai tu siap2 la utk berpindah..gitu la konsepnye...agar tak de la lalai sgt kecapi kebahagiaan..share la jugak dgn insan yg tak dpt kebahagian...

Ok la next entry aku cite la skit sebanyak pasal family aku okeh..rindu ibu dan ayah di kampung la plak bila sebut psl family...kitorang 4 bradik semua kat sini..diorng je menghabiskan usia tua di kampung..bahagia tak terkata diorang bila anak2 pulang menjengah..macam2 hidangan cuba diorang penuhi..walau kadang2 kita rasa nak makan kat umah je..tp diorng rasa bangga gila bwk g makan kdai 'sohor' di kampung...layan je la..buat2 excited..tp memang sedap pun..sian kan parents kita..usia semakin senja..anak2 semakin jauh..dulu masa study ada jugak masa blk kg..sekarang dah keje hurmm..semoga Allah melindungi mereka, beri mereka kesihatan yg baik...
Love: empty soul..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Malam ini

As usual can't find the exact post title for my entry...titleless might be better...ok title dia malam ini sbb peristiwa ini berlaku malam ini...peristiwa aku tak boleh tidur akibat pekena cafe latte tadi...sekarang GMT +8 menunjukkan pukul 145pagi..mata ku masih terkebil kebil macam org mabuk todi..tau2 je org mabuk todi mata terkebil...hurmmm...
Sebenarnya nothing nice to be shared..oh ptg tadi aku g menonton filem anak melayu bertajuk KL GANGSTER...not bad la tahap2 cite melayu..moral yg aku dapat kalau dah ada unsur jahat dalam diri jahat la sampai sudah..darah yg mengalir dalam tubuh dah sebati dah...dalam jahat manusia ada baiknya...sesungguhnya sebaik baik jin adalah sejahat jahat manusia..so takde la jahat sgt manusia ni compare dgn jin..aku bagi la 3.5 star cite tuh...'Meme ah' ayat yg paling aku suka dlm cite ni..sempoiii...wa sengaaattt lu...

Ok la sape yg tak tgk lagi kalau tak nak bayar 10 hengget tgu la kuar kat youtube..tgk la....layan sambil wat keje..sengeh sorang2 kat ofis ok la...tp kalau bosan weekend ni g la tgk...bawak nenek ke atuk ke g tgk...biar dia org tau apa yg berlaku kat luar sana...jgn jadi katak dlm tempurung...hoho..sian org tua tu jadi mangsa plak...

Oh cite best lagi hari ni aku dpt ipad aku..second hand je pun..cukup ah..tu pun antara benda aku nak capai before berakhirnya tahun ni..hoho..alhamdulillah tercapai..masa tak dpt berair mulut nak ipad..dah dpt rasa bosan plak ah..dah habis explore rasa nak muntah plak tgk ipad..itulah aku..masa tak dapat beria ria nak..dah dpt buang tepi...dulu masa mula2 dapat berry..hari2 duk explore..skrg lantak ah..siap buat silent mode lg..malas dah nak check bbm,fb,ym,sms,etc...bnyk sgt sampai jadi menyampah...wink...

















Apa2 pun aku tetap panjatkan syukur kehadrat Illahi atas segala kurniaan dan juga ujian yg dia turunkan..aku pasrah akan ketentuanNya...plan nye esok nak g PD skali cancel la plak...dam dim dum..kena habiskan weekend kat sini je..sgt lah bosan..dengar cite esok bola klantan lwn tganu...hope seri la..3-3....so tak de la cerita sgt...masing2 pulang dgn muka puas...
Ok lah teman2 yg sy sayangi...sama2 kita panjatkan syukur kehadrat Illahi..kerna kita masih disini hari ini saat ini..tp mungkin kah esok kita masih bersama? Hanya DIA yg tahu...selamat malam wahai sang pencita malam...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Thursday, June 9, 2011

Tersentuh

Hari ini..hari khamis yg serba sempoi..seperti biasa lunch hour aku akan merayap seorang diri..turut saja kaki yg melangkah..hari ni kaki melangkah terus ke sunway pyramid...melangkah saja kaki masuk ke sunway pyramid otak ku mula memainkan peranan utk puaskan nafsu makan ku..terasa nak mkn secret recipe la..lalu ku berjalan terus ke SR..dalam perjalanan, aku nampak ramai budak2, and mak2 merayau..lalu pandanganku beralih kepada ibu dan anak ini..kelihatan biasa2 saje...lalu ku dengar si anak bertanya..mak kita nak mkn kat mana ni? Lalu si ibu menjawab, dik makanan kat dalam ni mahal la, nanti kita kluar la cari mkn kat luar murah skit..
Hurm..tiba2 hati ku jadi sayu..betapa mewah hidup ini walau dlm serba kekurangan..ada lagi yg jauh lebih kekurangan...aku batalkan niat utk mkn SR..beli roti je la...aku duduk kat bench je sambil makan roti..lalu ku perhatikan sekeliling ku..berbagai wajah, berbagai ragam, berbagai rupa, dan gerak geri..mereka datang dari abckground yg berbeza..perlahan lahan ku kunyah roti ku, lalu lamunan ku terhenti lagi, melihat tubuh tua yg lemah, susah payah menaiki escalator, sambil membawa 'jabir rokrak'(plastik usang)..ada makanan atau hasil kerja utk hari ini barangkali..mana ya anak2 mereka saat ini..huh terus teringat ayah di kampung..betapa bertuah hidup ini..kurniaan DIA terlalu agung buat aku...

ah hati sering tersentuh dgn manusia2 sekeliling..tp diri tak pernah berubah menjadi hamba yg taat kepada yang satu..sering kalah dengan rayuan syaitan...iman didada tidaklah sehebat masyitah..rapuh ibarat dedahan tua..yg mudah patah walau di sentuh..

Ada kaitan ke tajuk dgn isi? Failed...repeat next sem ;) sekadar luahan hati insan kudus..jangan la kita membangga diri dengan apa yg kita ada pada hari ini..kita sering berasa tidak cukup dgn apa yg kita ada sehinggalah kita diuji dengan 'ketiadaan' ;) renungan buat aku..insan hina..

Bangkitlah wahai hati2 yg masih tidur..berubah lah..dunia semakin tua..gunung ganang semakin berusia, isi bumi semakin mendidih...kamu juga hanya menuggu detik waktu menyambut sapaan dia...jangan lalai wahai jiwa yg meronta..jgn biarkan syaitan durjana menjadi raja..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Wednesday, June 8, 2011

Dulu Kini selamanya

Hello beautiful night beautiful people...now I know how to update my blog guna BB...heheheh..rajin la update blog lepas ni..walaupun ia akan kelihatan sedikit serabut..sbb tak leh edit...later if I got time I will edit okeh..makin rajin la snap picca lepas ni sbb bleh masuk blog not just FB...and makin cepat jugak la battery ku habis lepas nih..takpe..demi pengisian jiwa...

Oh actually this is not the main point..the main point is I'm gonna post few picca of my soul :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ima's wed
us
ima
princesses
ima n liena
new year eve 2011
mimi n awe
effa
plan tetiba
suka ngat main air
sebelum berendam
hawa n effa