Saturday, November 26, 2011

My Holy_DAY





Puss in boots

Harus tonton.. 



Cite ni mmg best dowh...semua lapisan masyarakat pun bleh menghayati setiap watak dalam movie ni...sgt best...

Best, comel, cute... its about friendship, brotherhood, loyalty, love, trust, honesty, and betrayal....

Puss In Boots has all the classic elements of fairy tales...the young orphans, big dreams, betrayal, bravery, daring and fantastic settings crying out for allegorical meaning to shape the morals and minds of the young.


its ALL IN ONE...and it's PUSS IN BOOTS.....and it's a MUST WATCH MOVIE!!!!

You will get your moneys worth.



DOME @ Pavillion KL

Habiskan masa at Pavillion hari ni...as usual..makan2 lagi...(˘_˘")


Thursday, November 24, 2011

Award kena tarik balik

Woooo..

Hangat gila..dah kasi Award leh main tarik balik plak..


Sian kat Yuna kan...actually I'm no a fan of Yuna n for me she does not deserve the award...gila apa...nyanyi lagu mcm nak tdo..I'm not a singer or songwriter..tp serious aku tak suka lagu Yuna...ini pendapat peribadi sebagai org yg 'mendengar' lagu2 yg dinyanyikan artis la kan.... Usually the best song will be chosen from the winners of the pop, rock, nasyid or the best ethnic song categories tp knp tiba2 dia menang plak kan...

But still its not fair untuk jatuhkan reputasi artis mcm tu la kan..tp ni lah dunia glamour katanya...(˘_˘")

errr..wait why I post this stupid entry??

Ah forget it...

Majulah industri music tanah air...

-emptySouL-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Wednesday, November 23, 2011

Bingit!!!

Malas nak bagi salamm sebab aku dalam mode nak mencarut...aku tak tau la makhluk mana pasang speaker full blast malam2 buta cenggini...

Mmg jenis taktau nak hormat orang lansung...orang kerja la wei..ko ni mmg jenis otak letak kat lutut...eh kalau otat kat lutut pun still ada otak n leh pikir kan...ko ni jenis otak TAK ADA kot...



Serious aku rasa mcm nak carut gila babi la...aku nak tdo..esok kerja...dia bleh pasang sound kuat gila...mmg cam s*** la kan...ko tak pikir ke jiran ko nak tdo ke apa??? Jiran ada nak kecik ke..anak nak amik SPM esok ke..anak nak study ke..ko tak pikir smua tu ek?? Ko pikir kepala bu*** ko je??

Malaikat yg nak datang beri rahmat kat rumah ko pun lari tau...bukan nye ayat2 suci al-quran yg ko full blast kan...ayat2 pemujaan yahudi yg nak hancurkan islam yg ko agungkan...

Aku mmg tak paham la dgn manusia mcm ni...bila jadi nye kejadian yg tak diingini mula la salahkan takdir dan sebagainya..tp masa kau berHIBUR lupa agama lupa tuhan lupa pegangan ko tak ingat??? Ko tak pikir smua tu??? Bila musibah menimpa ko mula salahkan keadaan, persekitaran, org sekeliling etc...cuba duk diam2 muhasanah diri ko dulu...tanya apa ko dah buat untuk membetulkan keadaan sebelum ko salahkan keadaan..

Eh jap..aku bukan cite pasal bunyi bingi ke td!?? Hªªhªhªªhªªhªhªª biasalah pompuan, tak kan taktau...benda lain yg dia nak marah, dia akan kaitkan apa saja yg ada dalam pikiran dia..

(˘_˘")

Insan bengang
-emptysoul-

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Tuesday, November 22, 2011

Harimau Mengaum

TAHNIAH HARIMAU MALAYA





HARIMAU BAHAM GARUDA DI GELORA BUNG KARNO 



5-4


Pingat emas buat Malaysia untuk Sukan SEA ke-26....

Bila HARIMAU menunjukkan belangnya...sang GARUDA seperti patah paruhnya...

Our Malaysian's super heroes were KFCM and Baddrol Bakhtiar. 










they don’t respect you, they don’t respect your flag, they don’t respect your King and they don’t respect your parents. If you allow this happen then you are cowards. You must teach them what being Malaysian is all about Ong Kim Swee


Heartbreak habis 100 000 GARUDA fans kan..tapi diorang tetap juara..juara penonton paling ramai kowt ;)  


apa2 pun kita tetap bersimpati dengan apa yg menimpa saudara kita ni...

ANGGOTA polis mengeluarkan penyokong Indonesia yang ditemui tidak sedarkan diri



Monday, November 21, 2011

Liverpool vs Chelsea 2-1

CHELSEA vs LIVERPOOL 

 

 

 



Stamford Bridge
Barclays Premier League
(Attendance: 41,820)-(kalah dgn indonesian supporter)

What a day...tak sia2 aku tunggu sampai 2am bila reds lead 2-1

Liverpool beats Chelsea 2-1 in Premier League




Sunday, November 20, 2011

NOW or NEVER

‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Wah its weekend yo...date pun lawa je 20.11.2011 .... So how's ur weekend?? Hope everyone enjoy their weekend la...

My weekend bit stressful...alone at home...smua org ada hal memasing...betty pun duk umah neneks dia..(˘_˘") ...bosan tahu..

Yesterday after work aku p nonton sensorang,,,AKU BUKAN TOMBOY...not bad ..ala SKOP Production mana pernah mengecewakan kan...enjoy gak...bahan gelak sensorang dlm panggung..menjengkelkan tahu..(˘_˘") ...kalau nak de-stressed leh la g tgk cite ni...

habis je movie masuk MPH...nak cari bahan bacaan di hujung minggu..ntah camne mata terpandang pada sebuah buku..."Jangan Tunggu Lagi "....tertarik menarik ;)

Kita silap, kita rasa kita tahu banyak...sebenarnya banyak yg kita tak tahu...ce baca buku2 cenggini..sangatlah membuka minda kita sebagai seorang muslim...tp kita kalau beli buku, rasa malu la nak beli buku cengginikan...at least beli buku  'Steve jobs in his own words'...'LIFE 100 People who changed the world'... kemain korang tahu ;) 

Satu benda yg aku tertanya tanya la sebelum ni...kenapa bila kita buat jahat, mcm senang je nak buat jahat tu..takde halangan..n kita buat berkali kali pun ok je...aku dapat la jawapan dia dalam buku ni...sebenarnya Allah dah jauhkan rahmat DIA dari kita..."Sesungguhnya azab KU amatlah pedih"...

so bila kita rasa nak bertaubat n kita bertaubat, maknanya Allah sayang kat kita n beri kita peluang "sesungguhnya barangsiapa yg melakukan dosa, lalu ia bertaubat kepadaku sesungguhnya aku  tidak akan menolak taubatnya"...ini janji Allah....

Sebenarnya Allah paling suka memberikan taubat pada hambaNya...dan Allah suka org yg slalu bertaubat kepadanya...sebabtu lah DIA datangkan dosa dan maksiat...agar hambaNya bertaubat kepadaNya..hebatkan kasih sayang Allah... 

Ni antara pengajaran yang aku dpt dalam buku ni la...

Eh sorry la kalau rasa ia nya menjengkelkan, just sampaikan walau satu ayat ;) 

sapa kata org jahat tak leh ckp benda baik?? jahat tu dosa dia ngn tuhan la...tp untuk sampaikan kebaikan itu adalah ekwajipan setiap manusia...



Yours truly,
-emptysoul-


Thursday, November 17, 2011

DM from TMJ

Homaiii... 


SATU KATA!!!  







*pengsan* 









Kau ado?? Non-ado kan.....FB ado?? Non-ado kan..hah apa lagi jom kita main tuit2..tuit2 takpo..jgn cuit2 sudahh...


meh add aku meh...kita tweet sampai lebam @elinamalek


Wednesday, November 16, 2011

Ikan Keli or Biawak Pasir?

‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hari ni aku di duga waktu lunch...dah la hari ni aku sore throat...ingatkan nak g makan bubur mekdi la..skali hujan renyai2..so kdai yg paling dekat adalah mamak ni hah...aku pun melayan tekak yg sakit ni amik la kuah sup bebanyak+fishball...nasi banjir jadinya nasi aku hari ni..

So aku pun dudukla di satu penjuru kat kedai mamak tu..baru satu suap aku makan, dtg la mamat bajet cute ni..

"Boleh duduk sini" ?? ...

Wah kemain ko sopan.."Duduklah " sapaku.. Di pun letak helmet n g amik makanan dia... aku pun tetiba teruja sbb mamat ni comel..leh jamu mata sambil lupakan tekak yg sakit..

Sekali hamik kau..dia datang bawak sepinggan nasi penuh (just imagine la nasi mamak kan) dgn satu makhluk kat dalam pinggan dia...IKAN KELI...hadoooiii...dah la ada kepala siap..aku kalau takde kepala ok lagi..aku tak kenal pun tu ikan keli...ni ada kepala siapp...serious cam biawak pasir duk berjemur atas pinggan..

Lutut ku mula rasa cam bergoyang goyang je...mata aku pun tak leh pandang tempat lain..rasa nak pandang je kat 'biawak pasir' tu... terus hilang ke'cute'an mamat tu..terus aku nampak muka dia sama cam biawak pasir tu... 

tak macam biawak pasir ke kepala dia menggerutu gitu


Takde la allergic mana pun aku dgn makhluk tu..tp serious muka dia hodoh sioot..mcm angelina joli..bibir tebal..muka cam biawak+ular..meremang bulu ku yg tak berapa nak ada ni...(˘_˘") tambah lagi dgn nasi aku kuah banjir..lagi la menjengkelkan..mcm2 dlm kepala otak aku...hadooii..

Nak nangis rasa..dah la nak telan satu suap nasi pun perit...ni datang plak makhluk hodoh ni ... Aku pun hentikan suapan yg terakhir n aku minum air je la... Kawan aku pun pelik nape aku tak makan..aku kata tekak aku sakit sgt... (˘̩̩̩╭╮˘̩̩̩)‎​​

Untungla ko dpt makan biawak pasir...aku makan hati je la..(˘̩̩̩╭╮˘̩̩̩)‎​​

Yours truly,

-bini biawak pasir Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ -
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Monday, November 14, 2011

Mengimbau kenangan

Petang semalam, aku p shah alam..gila lama aku tak ronda2 shah alam...rasa rindu tetiba kat bumi shah alam...mau nye tak...4 tahun jugak la aku menua kan diri aku kat shah alam ni...

Mcm2 kenagan ada...semalam aku jalan2 dalam PAS mcm2 kenangan menggamit memori...tersenyum sendirian..Hªªhªhªªhªªhªhªª ..zaman muda mudi..asal ada masa free je ronggeng..naik bas rapid bayar singgit naik la ko seharian pusing shah alam...

Masa aku buat masters dulu aku pernah gak wat keje gila ngan @hawanaimah...naik bas tak turun2 sampai dia balik smula puncak perdana...miahahah...best pe...mmg tak de hala tuju pun..duk bilik umah pun membuta..so baik wat aktiviti paranormal gitu..eh para normal bukan cari hantu ke?? What evah la...

Cengginila rupa bas rapid bg yg tak tahu

Dulu aku slalu p PAS teman @hawaniamah tgk faizal tahir kat sri pentas..tetiba aku jadi fans FT jugak..hurrmm..lalu je sri pentas semalam terus teeringat kat kwn aku ni...sanggup jerit2 nama FT..aku rasa malu gila masa tu..menyorok je kat blakang..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...jgn marah we :p

Tp sbb hawa ni gile FT la aku kenal konsert segala jadah ni..g tempat2 retis...sempat gak la g AIM kan..yg FT terbang2 tuh..smua ni penangan hawanaimah..haih...

Hurmm..dulu masa bosan2,hari minggu,or kelas cancel shah alam la tempat lepak..seksyen 2..jalan2 PKNS,PAS,SACC Mall dgn geng2 hamla..nimilaishi,mazerk,hawa,epah,jijah,ima...rindu kot nak balik zaman Uni ƪ‎‎-̩̩̩-̩̩̩-̩̩̩__-̩̩̩-̩̩̩-̩̩̩ʃ ....rindu nak wat keje bodo tahap cipan...

:))

Nama diatas mmg ada kaitan antara yg hidup pon...





Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Kisah cleaner

‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Happy monday everyone...mulakan hari anda dgn senyuman ikhlas dari bibir turun ke hati yaa...

Ok pagi ni tetiba aku nak cerita perihal cleaner...hati ku tetiba je tersentuh hari ni...bayangkan hidup tanpa cleaner??? Camne la agaknya persekitaran kita ni kan...tp yg aku pelik..org2 atasan ni suka sgt pandang hina kat golongan ni...ada tissue satu pun ko panggil cleaner suruh kutip..apa salahnya ko amik tissue tu n buang...
Cerita bermula cenggini...pagi ni aku lepak la satu tempat..tiba2 didatangi cleaner yg slalu dtg cuci toilet..dia beborak la ngn aku...


Cleaner : kak, saya ni batuk dah 2 bulan..tak baik2...ubat apa yg bagus ye

Aku : (dalam kotak fikirin mcm2 bermain..:p)..oooo kalau batuk p la klinik..kalau tak nak beli je ubat batuk cap ibu dan anak ..

Cleaner : ermmm...nnti saya beli..kak!!! Saya ni penat tahu..tiap2 hari kena bersih kawasan yg luas...tandas yg bnyk...(˘_˘") ...

Aku : dalam hati (dah ko cleaner ko nak buat apa lagi? Nak bawak lori sampah ke???) Ermmm ye la kalau nak cari rezeki cam tu la...

Cleaner : ye la kak..saya ni gaji kecil saja...700 sebulan je...kerja gaya mau mati.. (إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ) i ...sewa rumah kongsi 300...200 hantar kampung...anak saya di kampung jawa sana masih kecil...

Aku : dalam hati (errrr 200 ko makan apa??? ) Sabar la iA ada la kerja yg bagus utk kamu nanti..'Sambil berlalu pergi'

Aku pun terfikir..mula menghitung..sekali beli star bucks 11.50..sekali beli mekdi 12.80...sekali kepsi paling kurang 10.30....sebulan mau 2 3 kali makan semua ni..tak pun 5 6 kali..nasi kukus sebungkus 6 hengget...air mineral 3 hengget sehari..errrrr..

Tapi cleaner ni makan apa ye :( tiba2 aku asyik terfikir je...dia tau ke kfc ni wujud? Mekdi? Secret recipe? Tony romas? Kenny rogers? TgiF? (˘_˘") dia tau ke smua ni sgt sedap ?? :p 

Hurrmmm...kesiankan..rasa dah kurang tp ada yg lagi kurang..dah lebih sesangat dah ni...
Sama mcm cite mums..mums nak belikan sorang ni mekdi...dia kata tak yah la amik set mahal...amik berger je la...(˘_˘") cam sedih je..kalau kita nak amik set paling besar..isi perut bodoh, siap buang fries sejuk balik umah kan??? Jgn bohong kata ko mkn sampai habis kalau fries tu dah sejuk rupa cam ubi kentang celup air paip..menjengkelkan :(

rezeki dia buat hari ni..besok???


Pengajaran pada cerita diatas adalah, kenapa cleaner ni luahkan kat aku..ƪ‎‎-̩̩̩-̩̩̩-̩̩̩__-̩̩̩-̩̩̩-̩̩̩ʃ ....aku ni ada rupa pakar kaunseling ke?? ƪ‎‎-̩̩̩-̩̩̩-̩̩̩__-̩̩̩-̩̩̩-̩̩̩ʃ aku bukan ketua cleaner 

Hamba Nya
-emptysoul-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Sunday, November 13, 2011

11.11.11

‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hari aku mula menulis bukan lah seperti tarikh yg tertera di atas...hari ni dah pun 13 nov 2011...setiap tahun akan ada date yg sedondon mcm ni till 2012 kan...10.10.10,09-09-09,tahun dpn 12.12.12...pasni tgu 01-01-3001 plak la kan :p

So apa yg menarik pada sebuah tarikh ?? jika kita masih org yg sama pada hari ni??? Jika jiwa kita masih dijajah pada tarikh ni??

Hari ni jugak la org sibuk duk buat majlis kawin segala..cukur jambul la..baby with 1111111 series la...yg patut beranak lusa pun teran jugak tarikh ni nak baby 11 series katanya kan...homai (˘_˘") manusia terlalu taksub dgn benda2 pelik cenggini...kalau boleh nak mati pun tarikh ni kot..senang org nak ingat :p


Yang aku tau 11.11.11 jatuh pada hari JUMAAT...PENGHULU segala hari....hari yg dijanjikan KIAMAT..setelah beberapa hari kering tiba2 turunya hujan yg LEBAT pada hari ni..dah ALHAMDULILLAH aku masih bernafas pada tarikh ni...

Tu je pengertian 11.11.11 bagi aku insan hina ni....tp kalian sgt la hebat..tarikh ni la nak kawin..tarikh ni la nak tunang..tarikh ni la nak cukur jambul...tarikh ni la nak beranak..tarikh ni la nak mati..woppps...ok pe..batu nisan korang lawa je ukiran 11.11.11..tamau ek?? :p

Motif post??

Sama2 kita renungkan..Wallahualam..

Aku dah kena limit twitter sebenarnya..so terpaksa cari idea utk mengarang :p

selamat malam,

Yours Truly,
-emptysoul-




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Wednesday, November 9, 2011

Selamat hari raya Aidiladha 1432H

‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

1st time after 27 years pagi raya aku masih dalam selimut walaupun jam sudah menunjukkan pukul 9am..homaiii..satu family dalam selimut...takde la my parents bangun awal la layan takbir raya..we ol je tdo tak hengat..hilang pengertian raya seketika...:(

berebut dragon ball

Tumpang 2 kaki


















After breakfast we went out...1st stop 'Menara Tamingsari'...betty nk sgt naik tu..so we all naik la menara tamingsari tu..not bad la...best la melaka ni..baru tahu... 



Beloved dad

Taming Sari

Tunggu giliran


After menara tamingsari we went for a river cruise tp driver boat blum ada..cuti raya half-day katanya..so we went for a rides dulu..naik beca..hey abang beca abang beca...pusing2 town melaka...sambil p cari makan..we went to jonker walk..makan kat kdai baba nyonya special punya .... Kedai 88 nama dia...mmg terbaikkkk...cendol durian, asam laksa, noodles etc...smua terbaik..tak sia2 aku beratur panjang nak order...siap ada amoi tua kena langgar :p cuak gak la aku ..sbb aku takut darah..tetiba darah memancut mcm air paip..1st time aku tgk real...terimagine darah lembu masa disembelih..hah ceggitu la kaki makcik tu masa tu..(˘_˘")

4pm kitorang pegi river cruise..pusing2 bandar melaka melalui jalan sungai plak..ok la not bad kan...bawak parents...after cruise p pekena kopi jap kat mahkota parade mall...

XTVT malam, cam biasa foot massage sambil mengenjoykan diri at TV room hotel..tdo2 ayam...berkumpul satu family @ foot massage...lepas urut perut pun mula kelaparan...room service je la..makanan ntah pape..

Tdo dgn nyenyakknya...zzzzz

Yours truly,
Es


Saturday, November 5, 2011

Rock Shop Melaka

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Selamat menyambut Idul-adha buat smua penganut agama islam..dan selamat bercuti buat yg non-muslim...

Alhamdulillah..perayaan kali ni, kami sekelurga dipertemukan lagi dengan izin Allah...my parents are here...sbb anak2 smua tak de cuti panjang, so dengan kudrat yg ada mereka terpaksa la dtg ke KL (memang minat pun berjalan sebenarnya)....(˘_˘")

So alang2 kami tidak menjalankan sebarang ibadat korban utk tahun ni, so we all plan for family vacay+beraya...sbb raya haji ni mcm kurang sambutan skit la for us..family kecik...dulu masa ayah aku menjalankan urusniaga ada la jugak org nak kasi makan..skrg ni dah tak de sapa nak kasi makan..yg dulu fakir dah kaya kot skrg ;p gurau ja jgn marah nooo....

So we went to melaka...6 adult 1 kid...we stay at Mahkota Hotel..not bad la...boleh la for family vacay...lagi pun family aku smua girls niece pun girls..bapak aku je hero...senangla nak bojel dlm bilik :p


Aku n heam p satu kete...tt,mum,betty, n parents p satu kete...they all pegi dulu sbb aku kerja hari ni..aku ngn heam bertolak kul 430pm...kul 6pm sampai melaka..takde la jam sgt..moving la...so sampai2 melaka, benda first we all g terjah adalah HRC...sbb dgr cite HRC dah bukak kat melaka..fuh fucking kete baik punye..depan pintu kdai...skali cafe blum ada daaaa...Rock shop je baru bukak..so apa lagi..aku dengan rendah diri 'paw' la heam...tshirt n gelang...skali mums n TT pun dtg jugak...korang bab shopping mmg laju je kan..(˘_˘") korban jugak namanye ni ;p...


Part-time workers @ Rock Shop


Shopping sakan


waiting for mums n tt


Rock shop staff jadi mangsa kna snap pix


Senja @ HRC
‎​​





Sweet november

Yours Truly,
ES


Great Average Small...

‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Apa khabar saudara saudari yg dilindungi Allah sekalian...harapnya kalian baik2 saja ya..






Eceh..kemain..mcm ustazah pilihan plak..cerita pasal ustazah atau ahli agama atau mengamal agama etc. Nak habaq mai skit lah...hangpa nak berdaqwah tak salah sikit pun..tp hangpa duk mencaci mengutuk tu sangat salah ok...serius bukan gurauan!!!! Baru p p al-azhar satu tahun, balik hang dah bg khutbah panjang lebar..hang rasa hang la hero...hang hantam habis penduduk kampung..hang cakap mereka smua sesat..eh jap serius aku lari topik..*cam biasa scroll balik atas tgk topic*..


Great Average Small...



Dah hangpa jgn duk pikiaq bukan2...ni bukan size alat kelamin mahupun size anggota badan...ni semua aku cerita pasai size akal pemikiran korang...






Aku ni abstract sebenarnya..nampak je cam gurauan..tp serius benda tu jujur dari hati kudus ku...fikirkan balik..

Antara perbualan di waktu lapang..di desa mahupun kota :

org kata 'dia tu tak pakai tudung, pakai skirt, confrim dah tdo ngn jantan, berzina, tak solat, tak puasa, etc'....



Org kata lagi 'anak mek peah tuh baik je...bertudung, sopan, cakap lemah lebut, baik la budaknya, untung mak pak dia'...



Aku bg 2 contoh yang lain hangpa pikiaq sendiri k...



Kedua2 andaian diatas bagi aku bukanlah andaian berlandaskan ilmu..tu smua andaian syaitan. dan fitnah..fuh syaitan jd mangsa..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...cam gini la kan..org tu tak tutup aurat semestinya kah dia jahat??? Jawapan dia TIDAK...dia sesat sahaja...kata lain dia tak nak terima kebenaran...tp dia bukan jahat...



Andaian kedua dia tutup aurat dia baik kah??? TIDAK ...dia bukan baik..dia mengikut apa yg diajarkan kepadanya...



Sesungguhnya kebaikan dan kejahatan sgt subjektif...hati manusia Allah yg pegang..bukan kita, bukan mak bapak kita, bukan suami isteri kita....contoh..dulu aku rasa aku tak akan sambung belajar..aku malas..cukup lah setakat ni etc...tp kenapa tiba2 disuatu pagi yg hening..dalam hati 'eh aku rasa nak sambung blajar la'...kerna hati kita milik Allah..




Kenapa aku tiba2 bercerita tentang smua ni?? Sbb ni lah penyakit masyarakat kita..suka sgt tuding jari..mengata...kadang2 aku pun join sama...tapi dlm duk sedap mengata, dalam kain sendiri terkincit..mak aiiii....tak sedar plak tu..termalu sendiri..haaaa...tu la jgn duk mengata..dia tak sempurna biaq p la dia...duk sebok buat apa...



Ada hamba Allah..yg sering di diskripsi sebagai 'wanita menawan, jaga aurat, jaga tutur kata, ibu n isteri yg baik'...tup tup ditemui gambar beliau dalam telefon bimbit suami org (dengan pakaian yg mengghairahkan)..subhanallah..maha suci Allah..kan benar...pakaian bukan melambangkan dalaman...tp jgn plak kita g berbogel n cakap aku ni suci belum dinodai...agak2 la kan..i
*ni kisah benar...*

bukan niat aku nak bukak keaiban sesama manusia..sekadar peringatan bersama...hentikan tudingan jari jemari mu...


*aku bukan ustazah..aku hanya seorang jahilliah...:) aku akui..



p/s : jagalah auratmu, akhlakmu, imanmu..nescaya Allah akan menjaga mu..aku sekadar menyampaikan ayat DIA...buat renungan diri ku yg hina..




HambaNya yg HINA


-es-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Friday, November 4, 2011

Dijemput pulang

‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Selamat hari jumaat,

Hari yg serba indah di sehiasi butiran jernih dari langit...sgt mendamaikan...seperti biasa, seawal 630pagi aku memulakan perjalanan ke office...dalam pukul 715am aku tgh jam kat toll sunway, received call from ben (my friend)..tp tak sempat nak jawab..tgh bz mencilok... 

Gambar hiasan


Sampai je depan office..amik bagus nye parking...matikan enjin..lelepak jap dlm kete..sambil bertuit n cek fb..tetiba..mataku terpaku pada satu status update kawan aku ni menyatakan kawan we ol masa kat uitm terlibat dlm satu kemalangan...n lebih menyayat hati isteri dia meninggal...dua2 tu aku kenal..diorg couple masa kat uitm sampaila ke jinjang pelamin..tp aku tak pernah jumpa dah diorng lepas belajar..not a close friend..tp still touched la..

Cik MPK call me..mengkhabarkan berita ni..so cerita pertama yg aku dengar, si suami kerja kat kelantan, si isteri kerja kat shah alam..so sempena raya ni sisuami dtg la nak amik si isteri utk pulang beraya...pendekkan cerita..kat Kuala Krai (kelantan), kenderaan yg dipandu terbabas..dah dekat dah ngn umah..dah masuk kelantan dah pun..mungkin dia nak balik tempat asal dia kan...I'm speechless.. (إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ) i


Bila DIA nak jemput, tanpa sebarang notis pun..kesian anak dan suami dia ...sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah buat beliau..semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau...

Sesungguhnya dari engkau aku datang dan kepada engkau jualah aku kembali...

Salam takziah..


Yours truly,
-emptysoul-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Thursday, November 3, 2011

GUCCI-LICIOUS! Snakeskin Evening Bag



Vintage Exotic Skin Handbags

 

 

Saksikan!!!!!!

 

 

 

dengan penuh rasa 





sedih...








kecewa















hampa...



















loya











nak muntah












wallahualam.....

 

 

















TADAAAAAA!!!!!!!!!









 

Ntah2 diorang ni bersiap2 nak buat sup ke, nasi goreng kampung ke, ular masak asam ke, biawak masak tempoyak ke, pepandai je korang tuduh buat bag...

Wallahuallam...

Yours truly,

_emptysoul_

Tuesday, November 1, 2011

Hello NOVEMBER

‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tup tap tup tap, skrg dah pun masuk november...one eleven eleven ...cepat sungguh masa berlalu..detik saat tak terasa..segalanya berlalu sepintas angin bertiup..ntah apa yg aku lakukan sepanjang tahun ni...2011 tak lama lagi akan meninggalkan kita.. seperti baru sahaja ku fikir what is my new year resolution...resolution ntah kemana...*aku takpernah ada azam* masa tak penah menunggu kita..malah kita yg harus mengejar masa...

Seperti baru semalam aku merangkak menjalani tugasan yg diberikan kepada ku..rupanya sudah hampir 2 tahun aku disini..tipu lettew...1.5 years..kekekek...exaggerate...DEMI MASA (sambung la sendiri)....adalah aku tergolong dalam golongan yg rugi??? The answer is YES...aku adalah dlm golongan org2 yg rugi...yang tidak menggunakan masa yg diberikan kepada ku sebaik mungkin...

Masa yg pergi meningglkan aku, ada yang tinggalkan titik hitam, ada juga yang tinggalkan kenangan terindah..segalanya ku simpan rapi dalam kotak fikiran ku...hanya aku yang lebih tahu...(˘_˘") ...susah payah, suka duka, segalanya berlalu pergi..yg tinggal hanya sisa2 kehidupan...apa yg perlu diteruskan... 



Semoga hidup kita, aku dan kamu, sering berada dalam limpah kurniaan DIA...DIA maha tahu, isi alam yg tersurat...jangan mengeluh, cari la jawaban disebalik semua yg terjadi...

Hamba yang Hina ,
-emptysoul-


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.