Saturday, December 31, 2011

tick tock tick tock 2012


‎​​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

That's it for 2011...and im ready NOW for 2012...Bebrapa minit je lagi kita akan tinggalkan 2011....tahun hanyalah sekadar nombor yang membuatkan kita lupa bahawa walau sedetik waktu berlalu maka sedetiklah kita lebih tua dari sedetik yg lepas...errrr...tak paham???   Aku pun tak paham :)

Sebagai penutup tirai 2011 mari bercerita apa yang terjadi sepanjang tahun ni...yg duka yg suka...yang happyy yang berapi....yang manis yang pahit...yang putih yang hitam...


Rewind!!!!!





Wah..terlalu banyak..tak kan nak cerita semula kot...hurmmm...

*sambil click semula entry2 yg lepas sepanjang 2011 ...

walaupun aku baru je mula serius berblog ni n aku rasa worth it...I'm not just sharing my personal stories ...tp at the same time aku bleh recall balik apa yang dah berlaku sebelum ni...tak rasa best ke bila kita boleh baca semula semua ni bila dah tua nanti (sebelum nyanyok) .... So marilah berblog... 




New year resolution 2012???

Tak perlu tunggu new year..setiap hari kita boleh buat azam...mula dari bangun tdo buat azam n sebelum tdo tgk balik menjadi tak azam tu ;) contohnya bangun pagi ni azam saya nak kurus...sebelum tdo tgk apa kita makan utk hari tu...so kalau stakat makan KFC, nasi lemak, aiskrim, teh o ais, sirap limau, nescafe, milo kotak, etc maknanya azam gagal..cuba lagi pagi esok ;) takpayah susah2 buat azam tahunan...penipuan semata2...



Konsepnya adalah NOW or NEVER!!!  





This is my open diary, my stories, my opinions, my feelings, and my SOUL ;)



Yours truly,
-emptysouL-




Kesan Hindi Movie

Dulu2 aku minat jugak la hindi movie nih...time hindi movie tgh naik...SRK hero segala Hindi Film...masa Amitabh Bachan selalu jadi bapak...masa Shahrukh Khan, Salman Khan, Kajol, Rani Mukherjee, Kareena kapor tgh HOT...zaman2 aku muda remaja la...

Tapi serious aku memang puji filem2 hindustan nih...filem diorang mmg tahap INTERNATIONAL la...diorang punya penyampaian mmg ada VALUE....

Bukan apa semalam tiba2 my sis mintak aku download cerita 3 Idiots....dia kata ada sorang member dia kata this is a MUST watch movie...aku pernah la tgk tp macam huh biasa2 je la..maybe aku tak hayati sgt kot....tapi filem hindi ni satu la....NILAI KEMANUSIAAN mereke memag tinggi....so boleh menyentap jiwa sesiapa yang menonton....#justsaying


Ni antara movie yang patut korang tgk la....ada banyak agi tp aku lupa tajuk...

Amar Akbar Anthony (1979)

 

 

Ni cerita 3 beradik seperated and united after many years... sorang tu is brought up a Hindu, another a Muslim and the last (and most memorable) a Christian.

 

 Kabhi Kushi Kabhi Gham (2001) 

 

 

 

 Cerita pasal anak SRK ni anak angkat yang dijaga oleh family kaya...bila dia dah besar dia pilih pompuan miskin buat bini..so family tak restu..ending dia mmg touching habis la

 

3 Idiots (2009)

 

 

 Ni pun mengisahkan kemanusiaan....family n friendship value...so try la watch this movie...

 

 

Slumdog Millionaire (2008)

 

 

Ni semua org dah tgk kot....slumdog lagi banyak pengetahuan and experience sbb perjalanan hidup mereka sebenarnya adalah hidden knowlegde....kita semua belajar harapkan lecturer, cikgu n buku...tapi diotrang tak...

 

Cerita melayu banyak  yang cuba nak tiru cerita2 hindi ni..kenapa kita tak de idea nak buat cerita2 ni smua ..maybe sbb kita tak pernah lihat dunia seperti mereka melihat dunia mereka kot...kita ni lahir je kat dunia ni semua lengkap ...or maybe nilai2 kemanusiaan kita tidak lah setinggi mana pun..nak kaya n berjaya pun guna idea and hasil titik peluh orang lain #againjustsaying

 

 

 



Friday, December 30, 2011

Aku dan Tentang dhia

Wahhh...kemain korang...smlm smua status kat FB bercerita tentang Dhia...aku baru 2 kali tgk tentang dhia nih...tp aku dah bleh agak cite ni pasal apa...ok la not bad

Tp kalau aku nak terkejar2 balik nak tgk cite ni mmg tak lah...sampai umah banyak lg benda aku perlu settle kan sebelum mengangkang tgk citer nih...aku pun tak paham kenapa org tergila2 kan sgt tgk cite nih..aku slalu je ketinggalan bab2 cite bersiri mcm ni..aku tak suka menunggu mcm monyet..sbb aku bukan seorang yg penyabar...Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ tp sekali aku tgk mcm best la jugak...sbb nora danish tu comel...and aku suka adi putra blakon :p

Smlm aku tau la bahawasanya cerita ni dah tamat..#untungla ada FB leh tau perkembangan semasa..takde la jakun sgt nanti ... So hari ni aku pun mengdonlot la FINAL episode...

Tadaaaa...


Maka malam ni aku pun akan menonton la dgn my sistah menggunakan lappy cinonet aku nih...kan aku dah ckp nak tau jalan cerita sesebuah cerita yg bersiri ni tgk je intro, body skit, and ending..confirm faham...Hªªhªhªªhªªhªhªª ...


Ps : aku dah jadi minah sedut skrg..gila donlot...donlot-lihat-delete...tadaaaa..senangkan...



Yours truly,
-emptysoul-



Dunia ku kian terang!!

Lepas ni takde la sunyi lagi...rumah TT dah ada TV...yeah mmg pun slama ni hidup takde tv...(˘_˘") sedih kan???


Malam ni dapat TV...next week tgu Unifi plak...ASTRO nye mana??? Takkan channel standard je kot..ibu dan ayah di kampung pun tgk astro tau...bill lambat bayar je bisingggg, suruh bayarkan..takut sgt astro kena potong..hurmm...




Apa2 pun layan ombak rindu second round kat netty cinonet ni..td sempat donlot satu movie je kat ofis..tetiba mozilla problem plak..haih..




Yours truly,
-emptysoul-

Thursday, December 29, 2011

Tak nak bini PTD

Woooo...panas....

Bini pukul laki dgn file kerja kena tahan hokay...sabit kesalahan boleh didenda 2000 @ penjara satu tahun...skrg jgn main2...smua benda bleh jd kes hokay..(˘_˘")


Sentap seketika aku baca...PTD didakwa pukul suami dengan file sehingga akibatkan kecederaan...tu pun nak masuk paper kew..tu pun nak kena dakwa ke?? Kemain tahu ;)

Wat evah...


Bukan sbb dia PTD ke datin ke pegawai anti-dadah ke...sbb dia perempuan...jgn salahkan pekerjaan atau jawatan atau pangkat...


Peace yooo...



Main raba-raba

Lately cerita pasal black , gagak, awang, mcm dah jd hot topic...everyday kowt mmg ada je cerita mereka...jadikan wanita tempatan keldai dadah, tipu duit wanita tempatan, jadikan wanita tempatan hamba sex etc...


Tp aku still tak paham kenapa wanita tempatan ni bodoh sgt??? Cinta itu buta??? Cinta tak buta hang tu yang buta hati aku rasa..Hªªhªhªªhªªhªhªª ... Tp ada je antara wanita tempatan yg anggap black ni BEST...barang baik...penyanyang...wth!!!

Takde la smua golongan tu jahat aku rasa...tp mmg dah jelas kot mereka ni suka buat kacau...stakat imigresen pergi badan mcm budak umur 13 mmg habis la kena tibai...badan sekor2 stock body builder...

Kenapa tiba2 cite black nih??

Sbb kejadian depan mata aku....

Aku tgh syok makan tiba2 ekor mata aku rasa nak pandang sebelah..hah amik kau....Duk raba2 bawah meja...gentel2...eeyyyuuu...minah melayu n 2 ekor gagak...

Nak kata kawan college I don't think so..sbb yg pompuan takde gaya belajar kolej pun...aku dgr yg pompuan ckp omputih pun stock darjah 3 punye omputih (#bukan nak hina)...

Takde la nak kecoh pun korang nak buat keje tu smua...bukan aku dpt apa pun..tp kesian tgk kebodohan yg jelas lg bersuluh...kalau bodoh jawab exam aku bleh terima...tp bodoh perilaku ni mmg org yg betul2 bodoh je la ;)

Janji ko happy la budak!!!

Jgn ko masuk frontpage metro esok sudah ;)



.


Wednesday, December 28, 2011

#untungla jadi SURI

Suri mana plak nih...suri rumah?? Mahsuri?? Suri hatiku???


No No No...we r talking bouat that suri..we r talking abour Suri Cruise...









Kecik2 dah bergaya hokay..kemain...nak apa ??? ..ko cakap je..tadaaaaa esok dah ada depan mata...

Dah la kaya lawa plak tuh..dapat bapak handsome meletop, dapat mak cun melecun...apa lagi dia nak dalam hidup dia ek #justasking....

Tapi kalau semua benda bleh dapat senang2 je, apa cabaran dalam hidup ni :p


p/s: Hidup tanpa cabaran is a loser..Hªªhªhªªhªªhªhªª ..perumpaan sendiri...






Semak Blacklist PTPTN

Entry khas untuk peminjam PTPTN...sepandai pandai tupai melompat akhirnya tertangkap jua..hoho..

Malu kot tiba2 nak g holiday keluar negara sekali tertangkap dgn imigresen kes tak bayar PTPTN....






P/S : bayar je la sikit2, lama2 tak habis2 pun....yang penting jangan sampai kena blacklist...


Sekarang dengan AA everyone can fly...rugi woooo kalau kena blacklist Immigration ;p


Yours Truly,
-emptysouL-



Dara lagi ke

Ptg smalam lil bit early sampai rumah...so sempat la lepaskan gian nak makan Nasi Kukus Ayam Dara kat area jusco seri kembangan...

Fuh mmg torbaik la...padan la dengan harga pun...RM6 hengget sebungkus...(˘_˘")


Tapi sebab gian punya pasal sanggup redah hujan dan jamm semata mata nak dapatkan ayam sunti ni...sambal belacan dia mmg torbaik...ubat resdung n jerawat batu :p




Sesal kenal kamu

Fuh dengar cite lagi 2 weeks baru technician nak datang install...ini bermakna aku ada lagi 2 mgu hidup tanpa internet...

I Just can't imagine dunia tanpa internet...mcm mana hidup aku agak2...


No facebook
No twitter
No copy n paste assignments
No downloading articles
No e-journals
No e-payment
No musics download
No movies download
No Youtube
No online newspaper
No email
No online games
No shopping
No online billing
No BLOGGING

NO NO NO!!!



Its a terrible life!!!!


Tak bleh hidup tanpa internet...


Tp dulu mcm mana aku hidup zaman aku tak tau apa itu internet???


Ps : jangan kenal kalau takut tak bleh hidup tanpanya :)



Yours truly,
-emptysouL-



Tuesday, December 27, 2011

Telanjang bulat

Woooo..hot bebeh..its so hot...santapan pagi aku...mata yang mengantuk tetiba luas terbentang..


ALOR GAJAH: Seorang wanita yang juga isteri orang ditemui dalam keadaan mengaibkan apabila berpelukan dalam telanjang bulat dengan teman lelakinya dalam bilik di sebuah rumah Kampung Baru Lendu, Alor Gajah, pagi kelmarin.Lebih memalukan apabila kejadian kira-kira jam 8.15 pagi itu disedari pemilik rumah berkenaan, Sutini Hamzah, 61, bersama anak lelakinya, Ainol Adnan, 38, yang datang ke rumah itu selepas dimaklumkan jiran mengenai tindakan sepasang kekasih tidak dikenali menginap di rumah mereka tanpa kebenaran.

mesti mereka ditemui dlm keadaan begini


Woooo dah la buat keje haram jadah pastu guna plak rumah orang tanpa kebenaran..ni jenis yang donlot cerita lucah guna wifi jiran sebelah la ni...


"Bagaimanapun, apabila saya dan ibu masuk ke bilik terakhir, kami terkejut apabila terserempak sepasang kekasih bertelanjang bulat dalam keadaan berpelukan nyenyak tidur seperti orang kepenatan.

Hah mcm mana tak penat main baskteball dalam umah...atau kata lain bola telanjang..eh keranjang...


"Gelagat mereka sedang berpelukan intim di atas katil amat mengaibkan, malah mereka tidak sedar kehadiran kami," katanya...

Kalau jadi kat rumah aku, mmg aku simbah asid terus..bagi membunuh 'sial' dalam umah...

Dah la bini orang..guna pulak rumah korang...ko ni orang ke bukan orang sebenarnya...cecite skit...orang utan pun tak tukar2 pasangan kowt..:p


Sumber : Harian Metro


Nauzubillah...

Semoga Allah melindungi keturunan aku dari perbuatan ZINA...

* Fuuh fuuuh fuuuh tiup jauh2 sial...



Jiwa lara

Hidup tanpa internet ibarat hidup tanpa nyawa....(Kalau tanpa nyawa bukan mati ke??)

What ever...yang penting few weeks ni aku akan bergelumang dgn hidup tanpa internet...internet kat umah sedang di upgrade kepada internet yg berprofile tinggi..wakakka..ada ke berprofile tinggi?? What ever...*highspeed broadband*

so aku bakal menghadapi syndrom jiwa lara setiap malam sebab tak bleh nak scroll aiped n netbook...scroll berry aku dah muak...tak luas pemandangan...I need screen yg besar....kat office aku FB di block...so mmg tak la...


Betapa bermaknanya perkhidmatan jalur lebar fiber optic di dunia sekarang ni (˘_˘") ....effect dia boleh bawa kepada serangan jantung aku agak...sbb jari jemari dan tangan kita kurang bergerak akibat tiada internet...duduk je mcm org takde tulang belakang...kalau duduk ok lagi..yg jenis baring mcm inverterbrata tu...homaiii...

Harap pihak terbabit sila cepatkan urusan upgrading!!!


Sang jiwa lara,
-emptysoul-


Monday, December 26, 2011

Busy ke kat office?


Kadang2 aku pelik jugak..masa aku menganggur dulu...bila g alamanda kul 2,3,4 ptg...ada je org yg berpakaian lengkap kerja merayap kat situ..masa bila diorang keje sebenarnya...tak paham konsep bekerja mereka...

Skrg bila aku dah kerja...aku masuk ofis 830 turun lunch 1300...pastu kul 1800 plak la aku turun utk balik...takde la nak ckp aku bagus tp nak mengular ni mmg bukan sifat aku la...time kerja kerja la...curi2 la jugak bukak FB ke YM ke buat2 bz depan PC ke...tp utk merayap tu mmg tak la...aku mmg jenis punctual..lunch hour sejam mmg tak lebih seminit pun...

Tapi mcm mana mereka sempat berfoya foya ek???

Aku agak la...ni jadual kerja mereka ;)


 830am Masuk ofis

930am turun minum pagi...

1015 naik ofis check facebook...buat2 check email...kerut2 dahi skit depan PC....

1245 turun lunch...buat2 nak g bank..

1315 baru masuk ofis (ramai org kat bank)

1430 kluar solat zohor konon2 tak sempat masa lunch td...

1500 buat KERJA

1615 turun minum petang selaku asar....

1700 masuk ofis balik dgn muka basah (amik wudhu)...

1715 siap2 shut down PC ready nak punch card utk balik..(˘_˘")



Aku agak je la...sbb dulu aku pernah la buat practical kat satu tempat ni..and gaya hidup pekerja dia lebih kurang seperti di atas ;p


For me mencari rezeki biarlah ikhlas...nak bg anak bini makan kowt duit tu...#justsaying

Sekali sekala boleh la...tp kalau dah 4 kali seminggu apakah makna smua itu??? Siap bleh buat side income kowt dengan harta syarikat ;)

ps : tuduhan palsu juga satu dosa...tp aku tak menuduh cuma buat andaian palsu ...sila jangan terasa kalau anda tidak melakukannya ;)

Yours truly,
-es-


Teruja



Malaysian ni suka teruja lebih...bila ada je benda baru masuk malaysia especially makanan la...mesti sanggup beratur macam nasi ganja....


Dulu masa Jco baru masuk malaysia...fuh..org punye la ramai..masa tu aku tak tau pun Jco tu kdai apa..sbb tak nampak apa yg dijual sbb ramai sgt manusia...aku ingatkan bagi makan free..ye la gila panjang beratur...dah la masa tu sunway pyramid n pavillion je kot ada Jco..skrg IOI puchong pun dah ada...sunyi sepi je kedai

Mmmg ubat kencing manis la..donut dia mmg la fluffy ...bukan la macam donut makcik kiah jual pagi2 tu..tp manis dia fuhh...minum 1L air tak hilang lagi rasa manis...

Sekarang ni Garret Pop Corn plak masuk malaysia...dulu ada kat singapore jew....rasa dia , boleh la compare to popcorn jual tepi pantai tu...tp kalau compare dgn popcorn TGV aku lg suka pop corn TGV...garret ni sekali makan best la..lama2 muak jugak la bau dia....katanya oprah winfrey suka makan pop corn ni...patut la 'sedap tubuh' je oprah tu :p


Kalau korang nak try pegi la KLCC...RM21 hengget utk medium size...baik makan nasi lagi bagus...makan popcorn bukan leh kenyang pun :p


Malaysian hidup utk makan..no wonder la malaysia antara kedudukan teratas pengidap kencing manis n obesity ;)


Yours truly,
-es-


Mission Accomplished



Finally...

After 3 hours mengadap 'BigCity NY' ni aku complete jugak stage 60 (˘_˘")


Takde keje??? Mmg la...kalau ada keje tak kan aku buat keje bodoh ni :p


Back to work yoooo...


Yours truly
-es-

Sunday, December 25, 2011

Cinta Elisa

Kadang2 layan cerita melayu ni best...tp satu babak ke babak yang lain tu makan tahun kowt nak habis...tiap2 petang balik nak hadap TV bukan idea yg bagus kowt...setiap malam selasa kena make sure ada depan TV kul 9 pm jugak bukan idea yang bagus...record guna astro maybe bagus tp mahal kot billing utk recording service...tak mampu kowt...



Apa yg aku melalut nih...oh cerita cinta elisa..aku tak follow pun cerita ni sebenarnya....cuma suatu malam aku TERtengok..so rasa mcm best jugak...rupanya seminggu sekali jew (˘_˘") so mmg tak de makna la aku nak make sure setiap selasa hadap TV... n aku tau2 dah tamat pun cite tu...alang2 aku pernah tgk sekali, aku nak la jugak tau apa kesudahannya...

*makan tak basuh tangan ibarat bersetubuh tak mandi wajib la kan...



so ptg tadi aku layan la final episode cerita ni kat YOUTUBE....dan yg bestnya aku paham segala kisah dia walaupun tak tunggu depan tv setiap hari selasa ;)


Kesimpulannya kalau cerita bersiri gini, korang tgk je la intro dia pastu tgk ending je la...ending mesti ada flashback takut2 org dah lupa..maklumlah lama sgt (˘_˘") memang bleh paham la kalau cerita melayu..kalau korang tak paham jugak, korang buat la jalan cerita sendiri...cerita melayu tak kemana ;)



Standard ah cerita melayu banyak melalut..suri rumah mulalah kalut....suami ajak kluar malam selasa mula la mood kelaut...aku pun turut sama jadi badut ;)




Yours Truly,
-emptysouL-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Thanks for the christmas eve

Mood sentap aku sepertinya sudah berakhir...ada insan MULIA yg cuba menjadikan holiday ku satu reality..wah kemain ko nooks...


Berkat kesabaran...disebalik kesuraman pasti ada sang mentari...hohoooo...



Makan makan dan makan lagi....rakyat malaysia hidup untuk makan...palestinian makan utk hidup ;)



Nasi Dagang
Chicken and Mushroom Pie

Lompat Tikam
Laksam
Lemongrass





Enjoy your weekend everyone....

Belanga @ The Gardens


Yours Truly,
-emptysoul-

Mission impossible 4

Hambik ko ... Bajet kaya..tgk wayang kat signature garden...


Mission impossible 4 movie wajib tgk....tidak mengecewakan...aksi yg woooohaaaa....best gila....cite ni kena bawak jantung spare jugak lah (˘_˘") saje borak kencang malam christmas ....I wish one day malaysian bleh buat movie mcm ni jugak :p 





Korang harus tgk cerita ni....nanti org duk cerita tentang ke"best"an cerita ni korang nganga je buat malu je...nampak sangat tak berkembang....Kalau rasa taknak bayar 10 hengget tgk wayang pegi bayar 5 hengget beli dvd pasar malam...kalau tak nak g pasar malam donlot je la yang free dah rasa free tu lagi bagus utk korang...dah lah donlot free guna plak wifi mekdi or mamak...manusia ni kalau kena bayar mmg tak nak...tp barang baik nak..(˘_˘") nak sentap kenapa??? Mmg betul pun kan ;)


*mood mengata diri sendiri

 



Satu kata : SUPERB



Dua kata : MUST watch movie



Tiga kata : cicicinta cicinta!!!!


p/s : kalau Tom Cruise blakon ombak rindu bukan je 5juta 500 juta pun bleh dpt kowt #justsaying



I wish u a Merry Chrismas...


GoodNight Santa (っ˘з˘)っ~♥





Yours truly,
-emptysoul-



Saturday, December 24, 2011

Mood Sentap malam Chrismas

Huarghhhh


Pagi2 buat aku bengang....dapat BBM yang menjengkelkan...HOLIDAY aku kelaut....benciiii gila...plan bukan main sakan la....last2 kelaut semua....thanks bagi harapan palsu kat aku...


Tu la orang kata dua waktu jangan buat keputusan :


Time MARAH and time GEMBIRA...





Don’t make decisions when you’re angry. Don’t make promises when you’re happy





Sebab kedua2 waktu ni sebenarnya emosi kita dikuasi perasaan yang bukan diri kita yang sebenar....kita di bawah pengaruh PERASAAN (ada ke? )..bila kita dah sedar dari kedua2 perasaan ni mula la rasa nak tarik balik kata2 ketika dilanda 2 perasaan tadi...huh....






Insan Sentap
-emptysoul-


Friday, December 23, 2011

Kehidupan yang tak sempurna

Kadang2 kita rasa hidup kita tak sempurna...kerja pun ala kadar je...gaji takde la besar sgt...guna kete pun tak sehebat mana...rumah pun elok skit dari reban ayam je....katil pun takde la empuk mana pun...nak pakai barang2 branded mmg tak mampu la unless p beli kat kedai bundle...ada family pun takde la kaya sgt pun...nak makan steak best kat tony romas mmg kena kumpul duit 2 bulan la baru mampu...hutang credit kad tok sah cakap la....tu blum kira hutang PTPTN yg tak pernah nampak menurun malah makin bayar makin menaik...




Tapi pernah tak bila kita ada perasaan mcm ni, kita STOP seketika memikirkan pasal diri kita...kita beralih pandangan lihat sekeliling kita...mungkin lihat dengan MATA kita tak nampak , tapi cuba lihat dengan MATA HATI ;) 








Agak2 kalau kita bagi sisa KFC diorang berebut tak??



p/s : Kadang2 mencari kesempurnaan tu bukan apa yang kita takde...tapi apa yang kita ada ...bukan apa yang kita tak mampu tp apa yang kita mampu :)



Happy Holiday everyone...

Yours truly,
-emptysoul-


Feed Your Soul

Sunyi?? Perlukan teman??Jiwa lara?? Ingin borak?? Ingin meluahkan sesuatu??? TIDAK!!! Ini bukan promosi mencari jodoh...


Kalau rasa hidup ini membosankan, marilah kita mencari sesuatu untuk membunuh rasa bosan itu...cari hobi utk diri sendiri..kadang kala, manusia tak dapat hilangkan kebosanan kita..makin kusutkan ada la...


Banyak benda kita bleh buat utk isi kekosongan itu...contoh terdekat kakak saya..dia isi kekosongan hidup dengan dengan larian..menyertai seberapa banyak larian...dulu lari2 ayam atas bukit putrajaya je...utk kurus katanya..tp now tidak lagi..dia sudah berani utk masuk 21km RUN...half marathon hokay..ko mampu???TAK aku tak MAMPU mampos je..tengok mula2 nak isi kekosongan lama2 jadi hobi..hobi sihat n self-satisfaction..well-done sis..I'm proud of u

"I run because it's my passion, and not just a sport. Every time I walk out the door, I know why I'm going where I'm going and I'm already focused on that special place where I find my peace and solitude. Running, to me, is more than just a physical exercise...it's a consistent reward for victory!"
Sasha Azevedo, Runner Athlete

Korang bleh buat apa2 je utk isi kekosongan tu..tengok movie sensorang..hah ni aku slalu buat...n ini buatkan my confidence level meningkat..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...tak caya try buat..@(ᵕ.ᵕ)@ ....loser??? Nope its not...I'm proud of it ...u should try once..

Alang2 ada camera canggih tu, apa kata keluar jalan2 n snap gambar2 yg SOUL...mcm mana tu soul?? Ntah aku tak tau..tp kalau tgk gambar tu terus rasa SOUL la..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...

Keluar makan sensorang...or pergi pekena secangkir kopi panas sensorang..yes sangat berkesan...saya slalu buat...tenang..peaceful....



Mesti anda tertanya tanya..kenapa buat smua benda 'sensorang'??? 

Sebab biasanya yg jiwa kosong ni bila dia single..or feel lonely..takkan anak 10 laki sorang korang sempat nak rasa kosong kot..mmg tak la...sorang nak berak sorang nak muntah sorang nak susu..bukan rasa kosong tp korang rasa hidup korang ni pack gila...tau2 hari dah malam...tak sempat nak feeling2 lonely ;p....

Yang paling senang n free n terbaik utk feed ur soul adalah kembali kepada agama...ini mmg tak payah try2 mmg confirm menjadi...hanya anda dan DIA..."basahkan lidahmu dengan zikrullah, sesungguhnya zikrullah itu ubat penenang hati"


Jangan matikan jiwa yang hidup..bagi jiwa itu satu kehidupan yang hakiki...


FEED YOUR SOUL


P/s : Tapi kalau sekali sekala ada teman call utk secangkir kopi, sayalah manusia paling bahagia..Yeah I'm waiting for ur call (if I don't pick up ur phone, maknaya I'm busy or not ready for ur invitation)

Yours truly,
-emptysoul-


Thursday, December 22, 2011

Ariff Alfian - Remain Muslim till I die

Wah2...hebat ko nyah...

Kata nya Arif Alfian...

“Saya tidak memeluk agama lain, apa yang dilaporkan sangat bertentangan dengan hakikat sebenar. Saya dilahirkan sebagai Muslim, saya masih seorang Muslim dan akan kekal Muslim sehingga saya meninggal dunia. Tiada apa yang mampu menggoncang keimanan saya,” katanya kepada media tersebut hari ini" 





 


Result PMR ku

Hari ni semua yang nak amik result PMR mesti berdebar kan..apa hala tuju lepas ni...MRSM kah? Masih di sekolah sama kah?? Boarding school kah??? (˘_˘")


Aku merasai semua perasaan ni 13 tahun yang lalu..homaiii...am I too old??? Eeeyuucks...


Percayalah result yang tidak cemerlang ketika PMR dan SPM bukanlah titik penamat bagi sebuah kehidupan atau permulaan bagi setiap kegagalan...malah dari situ lah kita mula mengorak langkah mencari hala tuju kita ;)


PMR saya 5A 4B...SPM saya ABCD semua ada...serba lengkap serba satu...macam hantaran kahwin...Diploma n Degree not bad...ada jugak la merasa Dean's list walau sekali dua...Masters alhamdulillah dah diselesaikan pun at the age of 26th ;)



Jangan melihat kegagalan masa lalu sebagai satu noktah, malah jadikan ia satu titik permulaan...kita bleh start kehidupan yang lebih baik kat mana2 je...tp pengakhiran dia hanya satu 'kematian'....so never give up...


p/s : Selagi belum mati, jangan pernah berhenti, teruskan meniti tp harus hati-hati, takut kecewa nanti ;)



Yours truly,
-emptysoul-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Wednesday, December 21, 2011

Nak mampos tak bagi salam

Hello si kacak rupawan dan si cantik manis...


Sapa nak mati ni??? Sapa yang tak bagi salam ni??? (˘_˘")



Aku tengah sedap2 layan blog, mengarang bagai, berimaginasi, komen blog member2 , sekali notebook aku mampos...cittt...lain kali bagi la salamm dulu nak mampos pun...hurmm...nak on balik dah malas...



So mari berbelog guna blackberry...tp aku tak reti nak justify mcm mana kalau post entry guna BB nih..anyone bleh ajar saya??? Puhlizzz bebi I need ur help (っ˘з˘)っ~♥ (˘⌣˘)ε˘`)


Semoga hari anda baik2 saja ye...



Yours Truly,
-emptysoul-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, December 20, 2011

Bil Terakhir

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Suka la org gomen gaji dah masuk sekali dgn bonus..kaya la korang leh joli...org prebet mcm we ol tgu next week la jawabnya..(˘_˘")

Dapat gaji je benda pertama kena pikir adalah bayar bil and bayar hutang...bil air, bil letrik, bil telefon, bil unifi, hutang credit card, hutang PTPTN, dan mcm2 lagi lah..(˘_˘") pokai la cenggini...mana duit nak joli and berjimba nye...lepas dapat gaji seminggu terus rasa poket kempis semula and tunggu hujung bulan plak utk dpt gaji..tu je la rutin kerja makan gaji...kalau tak nak ada rasa mcm ni jgn makan GAJI, makan la NASI ;)

Tiap2 bulan mesti kita buat kira-kira utk bayar bil n hutang kita kan....tp jangan lupa masukkan sekali kira-kira untuk BIL TERAKHIR kita ;)


Make sure kita juga buat simpanan untuk bayar BIL TERAKHIR KITA ;)


  • Upah Gali Kubur
  • Bayar tanah kubur
  • Kain kapan
  • Kapur barus
  • Kapas
  • Telekung
  • Air mawar
  • Sabun mandian
  • Sarung Tangan
  • Van Jenazah
  • Jelaskan hutang di masa hidup






Yours Truly,
-emptysoul-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Monday, December 19, 2011

Miss him :'(



Sebelum tidur selain ber'tweet' aku suka tgk phone....scroll benda2 yg ada dalam phone...aku pun tak tau apa yg nak di tengok..dah jadi HABIT....sebelum tdo tgk phone...bangun tdo tgk phone....aku pun tak faham apa yg aku tgk..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...maybe sebab takde laki aku nak tgk, so aku tgk la phone...kalau ada laki, sebelum tdo tgk la laki, bangun tdo tgk muka laki dulu..miahahah...


So aku pun belek la picture album dalam phone n tetiba terpandang pada satu wajah...tetiba hati bertukar menjadi sayu...miss him so much.....uwaaaaa...rindu ayah saya ;'(


Harap dia sihat2 saje...agak2 dia rindu saya tak?? Ke dia sedang enak dibuai mimpi....muahahaha...


I love my dad !!!!


May Allah bless him ;)



p/s: Here are 1000 hugs...take 1 now... put the other 999 under your pillow and whenever you need one, feel free to take 1... Just remember, it's from me -emptysoul-


Goodnight beautiful soul!!!!Love ya'll.....(っ˘з˘)っ~♥ muaacks!!!

Yours truly,
-emptysouL-


Pelajar UNISEL gantung diri

Berita lanjut KLIK DI SINI!!!


Kenapa bunuh diri kalau ye pun putus cinta..tak kan la sorang tu je pompuan or lelaki dalam dunia ni...kalau jodoh tak kesampaian maknanya bukan jodoh lagi la tu..bahan 'sedap2' je...


Setakat putus cinta nak bunuh diri segala..sangat bodoh...mana ada masalah yg takde jalan penyelesaian dalam dunia ni...mesti ada la jalan dia..MATI tu PASTI..tak payah la nak amik nyawa sendiri...sampai masa MATI la tu ;) kalau hutang ALONG sampai berjuta sekalipun tak payah la bunuh diri..bagi Along datang bunuh ko la (sapa suh pinjam along) ;p

Mengambil nyawa itu kerja tuhan...ko buat kerja ko je la...jangan nak memandai...bodoh sgt nampaknya..dah la masa hidup ko tak berapa nak pandai..bila mati pun org duk mengata lagi ko bodoh sbb bunuh diri ;)


Gambar hiasan mr google



Gantung kat kipas, minum racun tikus, terjun KB-Mall, telan ubat-ubatan ni smua cara kuno la wei...cuba upgrade skit..dunia dah maju !!!


ps : tak payah la bunuh diri ni...kalau rasa malas nak hidup, jangan buat apa2..makan jgn,kerja jgn,belajar jgn,mandi jangan, bila sampai masa nak mati biar la mati sendiri ;)



Yours truly,
-emptysoul-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Sunday, December 18, 2011

Aku malas buat entry


Huh....sebenarnya aku takde mood nak buat entry...tp aku nak juga luahkan...




Kejadian : De Palma Shah Alam

Since my sis menghadiri seminar so aku yang kebosanan ni takut duk sensorang kat rumah....so I follow la dia.....kul 8pm td dia turun la ball room utk seminar....aku duk je kat bilik (takkan dia nak seludup aku dlm handbag dia plak kan).....yg haramnya wifi slow gila kat block ni....aku yg bosan lg hina ni pun kluar la bilik nak cari posisi sesuai utk ber'internet'...depan lift td mcm reception agak bagus..so aku fikir nak duk dekat je takde la aku siap beria...tanpa berlengah aku capai netbook, BB n access card..keluar bilik..




Depan lift untuk dapatkan secebis reception wifi

Duduk la aku depan lift cari line...haram jadah..tak dapat plak..hampir 10 minit n aku kepanasan..tp aku tak putus asa...aku berjalan berlahan lahan sambil searching line n finally yeahhh...I got it...depan bilik bernombor 202...mmg line laju gila..youtube tak buffering lansung...aku pun duduk la (atas lantai)...tgh syok layan secondhand serenade battery notebook low plak dah...



Poraciitt...aku pun nak la masuk bilik amik charger...sekali access card aku tak berfungsi...jolok punya jolok cannot read...mula rasa nak mencarut..dah la luar bilik takde aircond kan...(˘_˘") *tarik nafas slow2 n lepas mcm lembu kena sembelih*


Keadaan card setelah ku jolok bekali kali


Aku tgk diri aku dari atas ke bawah...dalam keadaan mcm ni nak turun lobby??? Rambut mcm baru lepas kena rogol...baju tdo sluar tdo...errrrr...Tp tak kan aku nak duk luar bilik yg panas ni...arghhh..turun je la...



Dah turun bawah rasa nak kencing la plak..adooiii...ko pun satu tak leh ke tunggu time aku senang baru nk kencing..mcm mana aku nak masuk toilet..mana aku nak letak notebook, bb, card, n poket seluar tak berapa nak ada...letak syiling lepas la...



Aku bertindak bijak..tak tutup pintu toilet letak lappy atas sink..dan hehehe ;p tak payah nak imagine...yang penting aku bijak..miahahah..



Then Pegi la kat lobby..n dia just activate balik my card kat mesin dia..hurmm(˘_˘")

Dengan kadar 10kmph aku jalan naik bilik...bang!!! hempapkan badan ke katil (nasib baik tak runtuh)...dan terus buat entry..


Katil yang menjadi mangsa amukan aku


Tu je la cite bengang aku...

Aikk..dalam tak nak buat entry aku bleh plak cerita panjang gila....ngeee..minat menulis ni sebenarnya...




And now I'm hungryyyy....nak order room service..tgk menu...errrrr tak selera...





ps : mmg pun takde la bagus sgt pun tempat ni...tp dr aku duk rumah dengan hantu raya baik aku mai sini...








Errrr marah ku terus reda bila bukak laci nampak ni :)


Love
-emptysouL-


Saturday, December 17, 2011

Songlap sapu bersih

Hah..seperti biasa..weekend ku adalah hari aku relax kan minda...and again aku yg loser ini akan pergi menonton seorang diri..hari ni hari movie marathon...songlap n alvin n the chipmunks...

Okies...starts with songlap ok...Sebelum aku start bercerita meh aku cerita dulu situasi di kaunter GSC jam 415pm


Aku : 37900

Staff gsc : ok songlap seorang pukul 430ptg hall 1

Aku : *angkat kening* tanda setuju

Staff gsc : cik pastikan takde bawak kanak2 n bayi ye *dengan kadar 180kmph+suara sengau akibat selesema*so aku tak dengar apa dia cakap..

Aku : hah???

Staff : *ulang lagi

Aku : hah apa dia?? 

Staff : telan air liur sambil berdehem dan *ulang lagi..

And kali ni aku baru dengar n angguk tanda faham..


Aku beredar...tp dalam keadaan tertanya2..masa aku baca review pasal filem ni pun a few ckp pasal benda sama..tekankan sgt pasal NO KIDS NO BABIES...mengapa???? 




Wah...ada adegan SUPERghairah kah dalam filem ini??ke adegan SUPERmak?? Buat aku suspender lah...

Sebelum aku masuk masa dia check tiket ada plak nak check apa ada dalam handbag...homai...mcm nak p perang nk tgk songlap ni..nasib baik la hari ni aku tak seludup kopi panas masuk panggung...kalau tak malu semerbak aku disitu...(˘_˘") ...aku pun bukak la handbag..dia intai2 and nampak apa??? PANTIES n PAD.....hah puas hati ko?? (˘_˘") ..boleh saman malu ni ;)




Jap2 ada ke org nak seludup bebi dalam hbag??? (˘_˘") 




Woit..so jalan cite nye apa???




Eh lupa plak nk review..Ok ok..jalan cite dia korang tgk la sendiri...





Muahahahah....




Rasa nak carut ek ??? Sod ba ro....




Ermmm jalan cite dia OK la..tp serious tak best...aku jujur..n cerita ni hampeh...too cliche...ceh ye ke penggunaan vocab..ala2 cite yasmin ahmad yg tergantung n penuh tanda tanya..tp kalau yasmin punye cerita its ok for me sbb dia mmg abstract..tp bila ada cobaan nak buat mcm cite yasmin ahmad aku tak suka :p
N aku masih tak faham motif no kids n babies di kaunter tadi ... Biasa2 je cerita ni..aku rasa ombak rindu lagi 'terang' kot...



Woooohaaa...

Errrr jalan cerita aku lebih panjang dr cite songlap kowt ;)




Enjoy ur weekend everyone..



Yours truly,
-es-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Gay Kawin berbaju melayu

PANAZZZ




Tiba2 je semalam twitter aku PANAS dengan tweet pasal "GAY segak kawin berbaju melayu"....tapi aku tetap tak faham apa kaitan baju melayu disitu??? nak marah dia pakai baju melayu atau nak marah dia gay :p ... kalau marah dia berbaju melayu lengkap bertanjak, apa cerita plak bila perempuan melayu memakai wedding gown lengkap untuk majlis perkahwinan mereka #justasking :) Kalau nak marah dia gay, adakah kita pasti dia masih beragama islam?? (persoalan bermain diminda ketika menaip)...ok la what ever la..joms saksikan isu PANASSS ni...








Tadaaaaaa!!! ni yang aku jumpa...







Click la link di bawah kalau nak tengok gambar dia...tak sanggup aku nak letak gambar2 tu dalam entry aku yg kudus ni ;p



http://beautifulnara.com/ariff-alfian-rosli-dilaporkan-hilang-dan-kini-didapati-berkahwin-dengan-jonathan/





Semalam semua berlumba nak buat entry pasal Aliff alfian ni kot (glamour la kau)...




NO COMMENT :) 




ps: Marilah sama2 kita mendoakan agar Allah tidak menurunkan bala yang Maha DAHSYAT seperti mana DIA telah menghancurkan kaum Nabi Luth suatu ketika dulu


Yours truly,
-emptysoul-

Friday, December 16, 2011

Zoo kawasan BAHAYA!!!

Zoo bukan lagi tempat selamat utk dilawati..????



Panas!!!






Sian budak ni kena gigit dengan siamang semasa melawat ZOO MELAKA ...



Berita lanjut baca SINI




ko bajet ko comel ke????



Maybe ni cara siamang bergurau kowt :p




Anyway nasib baik ada 'abang gagah' yang selamatkan adik ni..beliau dengan gagahnya menendang siamang tu..Alhamdulillah!!


Hope adik ni cepat sembuh k..nanti takyah p zoo dah..tgk je National Geographic kat astro ;)



Woot woot
-emptysouL-


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.