Monday, December 31, 2012

Sambutan tahun baru

Tiada apa yg menarik utk dikongsi sambutan new year kali ini...mungkin masa muda sudah berlalu...silakan BBNU...kadangkala aku malu....melihat yg tua menjadi "penghulu" ;)

"Seronok sakan sambut new year...masing2 terkinja-kinja...hilang adat hilang budaya...kononnya sambut pesta cahaya...itu smua tipu daya...tidak mengapa...kita smua pernah muda...ada kisah ada cerita..untuk dikongsikan dgn smua...tutup jilid ini dgn sesuatu yg lebih bermakna...sepertimana kita mulakannya..."

Makanya hanya bertemankan chips dan air dalam menyempurnakan sambutan tahun baru...cukup lengkap bagi aku...selamat datang 2013...semoga di awal 2013 dapat ku mulakan dgn sesuatu yg bermakna ;)


P/s : boleh tahan jugak noah's burger nih sedappp ;p



Weekend wit heammock



Saturday, December 29, 2012

Secangkir kopi panas

Bau kopi panas dipagi hari sentiasa mengingatkan aku akan ibu...itu yg sentiasa ku hidu bangkit saja dari beradu...kegemaran ibu...nescafe dan coffeemate....kini menjadi kegemaran kakak2 ku smuanya....dan bau itu ku anggap masih sama...aku bukanlah penggemar kopi yg menjadi pasti setiap pagi...sesekali boleh la...


Cuma satu Pesanku bagi penggemar kopi tiga dalam satu...jgn kamu amalkan selalu...kandungan gulanya tiada siapa yg ambil tahu...sekadar ingin ku bagi tahu...terserah andai kamu masih nak tarik picu ;)


Ya aku juga tahu...kopi banyak kebaikan dan khasiatnya..tapi ingat ya...bukan yg tiga dalam satu itu...kopi itu asli dari buah kopi...itu hasil alam..pasti setiap ciptaan bumi yg asli yg boleh dimakan punya khasiat semula jadi begitu juga dgn kopi...aku juga tidak nafi...


Selamat pagi...bagi yg mulakan hari dgn kopi ;p




Panic button

Sambungan blk tgk movie sensorang....alamanda kan ala2 sunyi skit memalam...td park kete mmg sebelah dah ngn ej sng blk sesama ke kereta...skali dia kna blk dulu tak sihat...


Seram jugak aku naik parking p4 senyap sunyi ada 2 buah kereta je level tu..takde makhluk plak tu time tu...lipas ke cicak pun takde nampak lalu...ishhh...seram betik...disebabkan teralu sunyi aku pun try la tekan panic button kat kunci kereta..kikikiki...dah bunyi alarm aku plak naik panic tak leh matikan...takut jugak aku guard naik kan....ish bukan takut apa...guard pun mana bleh percaya...ada nafsu woi makhluk kaki 2 ni...kaki 4 pun ada ye dok...


So bleh la cuba guna panic button tu skali skala...anda panic, atau buat2 panic atau cuba utk panic kan org lain....contoh time parking kat kdai mamak ke kdai burger biasa ada org akan bertenggek kat kereta kita kan sambil tgu member atau beborak...ce guna panic button dan lihat reaksi mereka..time anda tak ingt park kat mn bleh jugak guna panic button ni.....time anda rasa anda diekori ke kereta pun bleh guna...ini mungkin dpt membantu membatalkan niat mereka...



P/s : hawa, tolonglah berada dlm mode 'bersedia' sentiasa...jgn dah sampai dpn kereta br sebok cari kunci lalu jatuh spender segala...dah masuk kereta cepat2 bukak cermin pula tgk makeup masih ok ke...kamulah sasaran mereka...ya aku tahu kita tidak dpt mengubah takdir ;) 




Spender tercampak

Bunyinye seperti tidak sesuai utk kanak2....tp jelas anda tersasar...niat nak tonton movie bersama ej...tp sayang beliau tewas di pertengahan jalan....migraine yg menggila buatkan dia terpaksa pulang awal....aku sendirian ke pengakhiran cerita...movie tamat 0005....sudah lewat malam bagi aku...


Kluar je dari panggung aku berjalan laju menuju ke kereta...seperti pembunuh upahan..tiada toleh kiri mahupun kanan....hanya dengan jelingan...ehhhh terpengaruh dgn movie plak....


Ok kembali pada tajuk asal...dah dalam keadaan takut takut berani tu aku pun berada dlm mode bersedia la....nak kluarkan kunci dari bag...dahhh nama bag perempuan haruslah smua ada kan utk waktu kecemasan....skali tarik kunci, spender yg tercampak...mak aiiii...sweet sgt ping bunga2...hoiiii kau klu nk jatuh bleh tak tgk keadaan...masa ni jugak nk tercampak kan...ntah tak tau marah kat siapa...lol...


Dah dah jgn pikir sgt pasal warna, bentuk dan size...selamat malam....


P/s : ♥ tersenyum sendiri banyak berilusi... ;)


Wednesday, December 26, 2012

Tuesday, December 25, 2012

Birthday celebration

Yesterday was my BIL's birthday so today my sis plan nak celeb his bday sesama.....biasalah mereka mmg tak berapa suka habiskan masa berdua je time cuti ni...mesti nak melibatkan kami lol....dari yg bujang hingga lah kepada mak budak smua dia rangkul...

Since today cuti xmas...mumsky plak cuti...so mmg timing kena sgt lah nak celebrate his bday....kami tukang meramaikan suasana jew....as usual la..tidak meyumbang pada ekonomi negara pown....

Kami pegi la LasVacas meat shop kat KL jalan yap kuan seng....aku bukan peminat steak ni... so n so je...tapi skali skala terasa la jugak nak makan lamb tu....takpe lah dah org belanja pegi jew la....not bad food dia mmg sedap...meat dia mmg mavelous lah...berbaloi dgn price..lol...

Happy birtday tz...tq kak heam for the lunch treat....tq sis....im blessed ..u r the best....
 


Monday, December 24, 2012

Christmas eve....

Merry xmas n happy holiday yall...hati2 ketika bercuti...yg balik kampung tu especially hati2 ketika memandu neh...main banjir tu make sure anak2 kecil jgn diabaikan..semoga saudara kita di pantai timur tabah menghadapi banjir...semoga tiada nyawa yg terkorban..have a safe holiday everyone..xoxo...



Sunday, December 23, 2012

Minum petang

Petang2 mcm ni biasalah rasa lapar....bukak tutup peti takde makanan best pun...nak kluar lagilah malasnya...EJ dah selamat kluar dgn member dia...maka jalan pintas kocak saje vanilla kocak...semudah ABC penyediaan nya....sila2 jamu selera....

Blessed Sunday....



My everything...

Blessed Saturday....



Monday, December 17, 2012

Allah Has Truly Blessed Me With the Best ;')



DIA ambil sesuatu yang berharga dariku, lalu digantikan dengan sesuatu yang jauh lebih berharga bagiku...

WE R BLESSED SHE IS THE BEST!!!!!


Wednesday, December 12, 2012

Kerugian...

Hari ni Allah uji aku dengan kerugian...lunch hour tadi beli ayam KFC makan 2 mulut hilang selera..rasa ayam tu tak sedap...padahal org sekeliling berselera je makan smua tu...al kisahnya aku terpandang seorang mamat india, pergi meja ke meja makan sisa makanan org...bercampur baur perasaan..kasihan dan geli...so terus hilang selera makan ku...buang duit je 9 hengget...

Balik ofis cam biasa la beli air mineral n rasa nak makan kacang...pilih punya pilih ada yg cocktail..nampak cam ada macadamia..aku suka kacang tu..bukak2 plastik peanut yg banyak bersepah...cashew nut 3 ketul, almond 3 ketul, macadamia 3 ketul, caittt....peanut kacang murah mmg la bersepah dia letak..aku nak almond n macadamia tu :(

Dalam kul 4pm aku terima panggilan, aku ingat bank sbb aku baru g collect my cc....nak buat pengesahan cc katanya...dgn bangang aku buat la 'pengesahan'...haram jadah kena tipu..company haramjadah apa ntah...tak pasal2 charge cc aku rm388..dgn haramjadah merasmikan cc aku....kalau aku nak eleborate mmg pjg, tp satu je la aku nak tny, kenapa begitu telus maklumat kami sbg pengguna?? Secepat ini..Dlm masa 24 jam..tersebar keserata alam...*Jaga sumber pendapatan kalian* ;)

Balik keje lapar2 singgah mekdi beli nugget...order 9pcs, bila dia bg kat aku, rasa cam kecik..aku kan jenis gelabah..tk suka tgu, so amik je n blah..rasa tak sedap hati je...benti tepi jap n cek tgk.. aish kasi aku 4 ketul...size happy meal..harja sungguh...patah balik Q balik n mintak tukar...nasib baik budak yg jaga kaunter tu kelihatan menenangkan jiwa...hilang rasa sentap mak...setakat rugi 5 ringgit apa sgt la...mak dah rugi rm388 kan...wakaakkaka..

Hari ini DIA uji aku dengan KERUGIAN wang ringgit...aku terima dgn rela...nak berduka durjana tiada guna...banyak sgt dah keseronokan dan KEUNTUNGAN DIA bagi kat aku selama ni..kadang kala aku tertanya mana balasan atas kekhilafan... ini mungkin jawaban..terima kasih Tuhan ;)

Blessed Wednesday (っ˘з˘)っ~♥



Monday, December 10, 2012

My first 12 hour walk

Tak tau mana nak mula...perasaan bercampur baur...nervous dan excited sama banyak...sebelum event nervous kemain aku...tidak yakin dgn diri sendiri...mampu ke aku jalan 12 jam tanpa tidur...8pm-8am...kelengkapan rohani dan jasmani mmg ada tak perlu risau...toilet,surau,makan minum, medical, etc serba lengkap...tinggal utk kumpul stamina utk terus berjalan dan stay awake selama 12 jam je...


My first timing chip
Dah la pagi sabtu tu aku kerja...balik kul 3pm rehat kejap kul 6pm kluar ke putrajaya dah...tak cukup rehat katanya...tapi kali ni mmg aku aim high..nak dapat medal...utk dapat medal minimum kena jalan 28km...utk dpt cert minimum kena jalan 10km...I did my first 10km walk dalam masa 2jam...bila dpt buat 10km terus rasa sia2 kalau aku tak dpt 28km...then we all rehat kejap..makanan ada disediakan utk peserta...free flow energy drink...lepas makan we all sambung lagi another 5km...lepas 15km rehat kejap...then buat lagi 5km...bila dah dpt 20km mmg rugi gila tak habiskan 28km kan...tapi lepas buat 20km mmg kaki aku rasa kebas...tak rasa apa dah...pegi sapu ubat kat khemah medical pun tak rasa panas dah..punya lah sakit otot2 kaki...

Jam menunjukkan pukul 4am...kaki aku makin sakit..gelembung2 air mula tumbuh di celah jari kaki...melecet...tapak kaki mmg dah panas gila...time tu jugak la rasa sakit perut dan mcm2 lagi...bila dah pagi stamina pun makin menurun...kekejangan otot mula berlaku...kul 4am aku kena buat lagi 4km...mmg tak larat gila dah...kul 5am ej dah settle with her 28km..aku masih berbaki 2km...detik yg sungguh menyakitkan weh...jalan mcm penguin dah...mata dah macam zombie, lebam...ku gagahi jugak, semata2 utk dpt medal..buat apa pun tak tau medal tu..bukan bleh jual pown kan...self-satisfaction katanya...pertama kali sepanjang aku hidup 29 tahun aku guna kaki aku ke tahap maksima....

By 6am aku settle with my 28km...lepas dpt medal terus balik rumah..pekena roti boom kat hassan cyber kejap...pastu balik rumah mandi n terbongkang tdo..bangun2 je tdo kaki aku sakit gila...nak berpijak pun tak bleh...turun tangga punya lah seksa...mmg tahap jalan mengangkang...(˘_˘") 

Sebab menatang ni la aku sanggup cederakan kaki gebu ku
 
My personal trainer and supporter
Proud of myself  :')
Foot injury

p/s: Sumpah tamau buat dah...huhuhuhu....sudah cukup cukup sudah...cukup sampai disini saja ;p



Saturday, December 8, 2012

Post Birthday Celebration


Anna ikan bakar bangi la apa lagi...berapa lama dah tak mai....Pari bakar petai, sotong celop tepung, sup cendawan, keropok lekor, terung goreng belachan...murah je smua ni RM35..berbaloi redah hujan ribut sambut post-birtday EJ (˘_˘") ...ntah berapa kali pre-bday celebration dah aku rasa...sakan paw aku tahun ni kan....eh aku ok je kalau ada rezeki lebih mmg suka blanja org...kalau tak de rezeki duk diam2 je la....









Friday, December 7, 2012

2013!!!

Yeah..org smua tak nak berganjak dari tahun 2012...sbb takut cepat tua...belum puas enjoy...dan sebagainya...tapi aku tak sabar nak masuk 2013 cepat...nak sgt masa bergerak dgn pantas...can't wait for 2013...banyak benda2 menarik menantiku di 2013...harap aku 'sempat' bertemu dgn segala yg menarik itu...agar di bawa bersama segala yg manis di tahun 2012...kita kuburkan segala yang pahit biar bersemadi saja disini...jadikan kenangan...

2013 something BIG gonna happen...kalau takde aku akan cari sampai jumpa...no no no bukan jodoh kerna itu 'ketetepan' DIA...ada lagi BIG dari jodoh..Hªªhªhªªhªªhªhªª ....poyo nak mampos kan..tu pun cite kat sini..sbb ini akan jadi bukti...tiba 'saat itu' nanti kan ku ceritakan kepada smua...

Oh ye bila bercakap soal jodoh, bukan tak mencari tapi tak ketemui...2 benda berbeza...nak yg tangkap muat sekarang pun dah ada 2 3 ceh...again poyo disitu...tapi kalau nak yang jenis ada ilmu aqidah kurang2 boleh jadi imam dan mandikan jenazah kena tunggu dulu...

Usah gusar HAWA yg belum ketemu ADAM mu, jgn bertindak melulu, kita sabar dulu, kenapa gusar tak tentu hala tuju, mungkin masih ada waktu, usia bukan penentu, mungkin DIA simpan dulu, mungkin itu yang terbaik buat mu, kita tunggu saat ITU ;)

Kalau takde jugak??? Apa kau sudah lupa yang telah tertulis di luth mahfuz...ada!! kalaupun bukan didunia...jangan kau sangkal janji DIA...


Blessed Friday!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Wednesday, December 5, 2012

Chocolate Shake


Had my healthy n yummy breakfast...chocolate milk shake...blessed Wednesday (っ˘з˘)っ~♥



Monday, December 3, 2012

Dinner at Saba...

As usual...Chicken Shawarma my all time favorite since atkins lol...abaikan fries tuh..Paw grilled lamb ej skit...enjoy ur dinner everyone......blessed Monday...thanks for being very kind to me...Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡





Sunday, December 2, 2012

December datang!!!

December datang berlumba-lumba...biarpun rasa belum matang kau harus percaya...setahun telah berlalu segalanya datang bertalu..ntah mana nak mula dulu...buntu...

Segala kisah segala cerita...ada yg susah ada yang gembira...saat kita baru bermula sekarang tiba di akhir cerita..masih ingat akan resolusi kita di awalan cerita?? Bagaimana kesudahannya?? Ada yg capai ada yg berkubur...sungguhnya manusia sering takbur...masa bercerita dialah panglipulara...saat muhasabah dia hilang suara...kaku jiwa raga...

Semoga diakhir cerita kita...kita selit dgn sesuatu yg bermakna...aku tak tuding pada sesiapa...kerna aku juga sama...tak perlu ada yang terasa..kita hanya manusia biasa...sering lupa...kadang alpa...

Hello December....

(っ˘з˘)っ~♥ (˘⌣˘)ε˘`)



Special Mousang King!!!



Craving for durian dah lama gila...more than 6 months dah tak sentuh durian...tak terbeli...nak cari biar yang puas hati rasanya...durian kampung tak minat sgt kadang2 ada rasa masam nya...mmg nak cari jenis yang 'golden gebu' mcm ni lah... 


Hari ni mmg nekad...by hook or by crook mmg wajib berhenti kat simpang depan rumah untuk makan durian..biasalah rumah org zaman sekarang mmg tak nak la bwk masuk durian...tiap2 hari tgl rumah takde manusia, balik keje rumah mmg bau tahap sampah la kalau bwk masuk durian...so kena la makan kat gerai durian je... 

Dengan lafaz bismillah, pe lagi...pegi2 cakap 'saya nak durian sedap'..jgn nak explain musang king ke biawak king lah...saya nak durian sedap...hoyeahhh...brother tu apa lagi..tunjuk terus mousang king special grad A...fine kalau nak kena tipu pun..tapi sekali aku gigit damn it ...this is what I'm waiting for...sexy gila rasa dia...kecur air liur aku...perghhh...tak peduli org kiri kanan...aku and EJ je perempuan...buat muka konfi mengadap sebijik mousang king...lepas 9minit...burppp...alhamdulillah..jom blah..sebijik RM28.00..

memang puas hati, tak mintak lagi, sedap senghoti... ‎​(۳˘•˘)۳





Friday, November 30, 2012

Low carbs Lunch


Home-made Protein pancake with blackpaper chicken...too yummylicios to explain..u should try this at home... ‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌




Tuesday, November 27, 2012

Healthy strawberry milk shake...

;)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, November 24, 2012

Warkah buat aku!!

Ramai yang mencemuh ramai yang mengata...biarkan mereka..kadang kala ada yg memuji, tapi ingat setiap pujian bakal menjatuhkan mu teman...jgn terlalu percaya kerna banyak tipu daya disebaliknya...

Andai kau diherdik, dihina mahupun disisihkan sabarlah seketika...lihat diri cari mana salah kita..tiada?? Bohong, kita tahu pasti ada!!! Itu baru urusan sesama manusia kawan...belum lagi urusan kita dengan DIA...andai DIA turunkan musibah sering kita tanya, Ya Tuhan mana lagi salah aku...mungkin ada antara kamu telah cuba sedaya upaya menjadi yg sempurna disamping DIA...tapi bagaimana dengan manusia kawan?? Apa kamu lupa?? Hubungan mu sesama manusia?? Jgn sampai tercela...takut di'sana' tak terbela...

Didatangkan satu persatu yg ku anggap 'bala'...sukar tuk ku terjemah dengan kata2...sudah tak sanggup ku melihat dgn mata yg ada...inginku butakan seketika..tapi apa daya...aku yakin ini petunjuk DIA...

Kau lihat manusia yg sering bersenang lenang, apa kau yakin mereka bahagia?? Dicanang kebahagian dilaman muka buku, apa kau tahu yg terbuku dalam qalbu??

Buang rasa yg menghancurkan jiwamu kawan, berdiri atas reality campak jauh2 segala fantasi, masih jauh destinasi , yang itu mmg PASTI, bukan halunisasi...


Blessed Saturday,(っ˘з˘)っ~♥





Tuesday, November 20, 2012

Healthy Lunch Katanya

Plan nak g pyramid lunch nanti...tetiba my collegue datang bawakan buah kiwi dan pisang...sweet je rupa pisang tu...aku ni bukan penggemar buah sebenarnya...tapi bila makan buah kiwi tu rasa sedap la pulak...dgn tak malunya aku makan 2 bijik kiwi 2 bijik baby pisang...burrrpppp...alhamdulillah...

Batalkan niat nak g Burger King...eh ke kena boikot jugak BK tuh?? Hªªhªhªªhªªhªhªª ...banyak betik benda uols nak boikot kan...setakat boikot time perang apa motifnya?? Lepas 2 3 bulan smua lupa nak boikot bila anak uols menangis nak toys kat mekdi korang pun dengan muka tak malu terpaksa masuk mekdi jugak kan...tak istiqamah korang ni..#justsaying....baik aku, smlm balik keje llapar2, singgah mekdi beli milo ais n nugget.. pelik je mekdi puchong gateway sunyi sepi....kaunter drive tru pun bukak satu je...huhu...malukan aku je ,ej la nak milo ais..yg tu pun satu, buat je la milo kat rumah..Hªªhªhªªhªªhªhªª..

Nabi pun berurusan dgn Yahudi jugak kan?? Nabi tak pernah boikot mereka pun kan?? Nabi masih berbuat baik kepada mereka walau mereka berbuat jahat kat nabi kan??? Ke aku salah??? Ke nabi bunuh mereka?? Ke nabi maki hamun mereka balik?? Tak kan????? #soalanjahil ;)

Boleh la nak boikot bila kita dah tak ada senjata lain...kita tak ada senjata untuk berperang...nak gaduh mulut pun akal tak panjang...setakat mencaci memaki hamun kat FB atau twitter nothing change kan...sekadar luahan perasaan nafsu bisu....so bleh la guna senjata mudah iaitu boikot..kerna dengan itu dapat mengoncangkan ekonomi mereka...sedikit sebanyak mungkin beri kesan...tapi jangan la nak cemuh sapa yang tak boikot barangan israel..tak semestinya mereka menyokong keganasan israel...#my2cents

p/s: Ingat bukan hanya mekdi tapi banyak lagi..mampu ke boikot smua (intel, Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances,) antaranya..tak kan nak senarai semua takut terlena membacanya ;p

Blessed Tuesday...#prayforGaza (۳˘•˘)۳



Monday, November 19, 2012

License renewal...

Biasalah aku kan bajet aku ni anak ketua polis negara..kalau dulu roadtax yang mampos tanpa ku sedari, hari ni lesen pulak..Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

Eh baru sehari mampos relax la kan..kui kui kui...errr kalau kena AES agak2 bleh ke renew lesen ek?? ┒(⌣˛⌣)┎ mcm lepas je...

Aku juga terkenal dengan sikap malas nak beratur atau kata lain berurusan di kaunter perkhidmatan...kalau spender bleh beli online pun aku sanggup beli online Hªªhªhªªhªªhªhªª ...makanya aku pun renew lah melalui myEG...senang je..click click click isi details skit2 prap prap taraaaa settle.... 

Baru perasan, aku renew 2 tahun dia bagi extra another 6 months ;p


Sbb kemalasan aku, maka aku kena ketuk hampir rm20 aku rasa...kalau g post office renew utk 2 tahun rm60 je kan...guna myEG sampai rm82...yang rm15 tu aku tak tau apa yg di adjust nya..(˘_˘")

‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ esok dpt la kot lesen aku


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Friday, November 16, 2012

Bibik kecil dah pulang!!

Ala bibik kecil saya tuan dia dah mai amik ptg td...tak sempat jumpa bibik kecik saya...gonna mishyu bebeh...eh bibik...malam ni keseorangan la layan drama2 melayu di tv...kalau rasa dahaga turun sendiri la amik air nampak gayanya...kalau bibik kecik ada bleh cari alasan nak lepaskan geram kat dia...lambat amik air pun kena marah..makan lambat pun kena marah..bangun lewat kena marah..bangun awal pun kena marah..Hªªhªhªªhªªhªhªª kesian bibik kecil saya kan..tapi dia kebal...itu saya pasti... ‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌

Bye bibik kecil...see you !!! (っ˘з˘)っ~♥
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, November 15, 2012

Bibik kecik saya demam!!!


Ni bibik kecik kesayangan saya...tukang ambil air utk saya..tukang teman saya pegi 7E...tukang kutip duit snoopy saya...tukang teman saya layan movie...tukang teman saya isi minyak...tukang chargekan gadget2 saya..tukang teman saya pergi car wash...tukang amikkan jajan utk saya....tukang donlotkan game2 baru utk saya...tukang update latest entertainment...tukang ajar saya makanan2 baru di pasaran...tukang kemaskan bilik saya...tukang temankan saya tidur..tukang kejutkan saya bangun pagi...tukang paw saya...

Best kan bibik kecik saya...tp hari ni bibik kecik saya demam, dunia saya pun kelam...so saya takleh buli dia...saya plak kena berkhidmat utk bibik kecik saya...belikan cool fever, kasi dia makan ubat, kejap lagi kena bawak bibik kecik kluar jalan2...'Seggar anging' org klantam kata...

Salamm Muharam everyone ;)



Wednesday, November 14, 2012

My Dog Dou Dou is here

Mmg aku nak kecoh la anjing ni datang sini..because I watched this fucking movie last weekend..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...kira glamour jugak la cite ni..bukan cite sembarangan..tak sia2 Cik MPK pilih movie...anjing tu di bawa road tour siap..tp takde la aku nak bergambar ngn anjing tu kan...mmg sweet gila ah Dou Dou tu...





Tuesday, November 13, 2012

Preparation for 28km walk

Putrajaya 12hours Walk, less than 1 month dah...so aim kak limah nak dapat medal..utk dapat medal minimum kena jalan 28km...ye jalan je...dah nama walk, kau walk je la...jalan jalan jalan selama 12 jam...pandir la jugak kan..Hªªhªhªªhªªhªhªª errrr 28km boleh ke???..melecet kelangkang aku ooiiii...tapi takpe biar aim high..capai ke tak belakang kira..gaya sebagai seorang ADIK ATHLETE kena ada...ye aku bukan athlete lagi pun...muahahahah... 


EJ belanja kasut and sports watch...kasut haruslah yg support tulang belakang katanya...jam pun haruslah bleh set timing katanya...baju haruslah sponsored by Herbalife..eh tetiba promote kan..Hªªhªhªªhªªhªhªª