Tuesday, January 31, 2012

Taktik Perompak a.k.a penyamun!!!

Tumpang tanya (maaf ni bukan kaunter pertanyaan)

Tumpang solat (surau kat depan tu je)

Mintak air (minum je la air paip masa amik wudhu nanti)

Tumpang kencing (maaf ni bukan public toilet)

Nak cek tong gas (takpe la saya bwk sendiri p kdai)

Nak tukar kepala gas (tak payah la ko jual 300 aku beli 50 je)

Nak Jual ubat-ubatan (tak pe la klinik ROS depan ni je)

Nak Bagi kad kawin (ko nak kawin apa kena mengena ngn aku)

Datang nak berkebun (tak payah aku mmg suka simpan lalang ni..makin tinggi makin seksi)

Saya ni anak kawan makcik (aku ni kawin pun tak,  anak celah mana pulak)


Dan yang lebih parah n jenis tak malu, takde intro pun ROMPAK JE TERUS TANPA SEGAN SILU (˘_˘")


Macam2 lagi taktik perampok ni..bukankah taktik2 mereka sgt wierd...so kenapa kita juga wierd utk benarkan mereka menghampiri kita..

Agar kita semua dijauhkan dari segala kejahatan yg dtg dari manusia,jin dan syaitan...jauhkan dr segala kejahatan yg dikeluarkan dari bumi mahupun yg diturunkan dari langit...Amin :)


p/s : Mungkin dengan tidak membenarkan saudara se-islam(stranger)  tumpang solat di rumah kita adalah KEJAM...tapi kalau silap langkah, apa yang bakal mereka lakukan terhadap kita berkemungkinan lebih KEJAM :)



Yours Truly,
-karbie-




Sunday, January 29, 2012

K vs J....

K?? J???

Pokomondo nyo nih... 


Hah bilamana orang dah tak pandang K-drama and J-drama aku baru la nak terhegeh-hegeh donlot...al-maklumlah time korang bz dok tergila-gila kan drama2 korea n jepun ni aku masa tu sedang bertungkus lumus nak jadi PELAJAR CEMERLANG #ayatriak... 


Tapi malang, takde la jadi CEMERLANG mana pun...Hªªhªhªªhªªhªhªª menyesal plak aku tak join sekaki nonton drama korea zaman dolu2..takde la sekarang ni terhegeh2 nak donlot... 


Orang dah K-pop aku baru nak K-drama/movie...


ceteke cite apa aku donlot... 












ps : Aku tau ni semua cerita zaman korang tgu SPM, form 4 , tunggu PMR, masa degree, masa Diploma, masa putus cinta ngn pakwe ke 4 etc...



Sekarang misi nak cari METEOR GARDEN....





Yours Truly,
-karbie-



Saturday, January 28, 2012

Friday, January 27, 2012

Bra terlondeh nampak T***K!!!






Dah tak yah korang nak imagine lebih...gambar pun saje aku tak nak rotate bg suspeng skit..kekeke...

Tgh jalan2 kat jusco tetiba betty cakap eh nampak tetek..aku terus pusing (˘_˘") tergelak aku tgk..sapa la tgn jahat sgt buka hook bra patung ni..tunggu la bukak yg bini ko..haih...


Yours truly,
-karbie-


I-mummy




"Kenapa anak kak long hitam"


"Makan la takde sapa larang"


"How dare u baling botol susu"


"Nak makan lagi..haih ya Allah"



Aku bunyi lain macam je..aku jenguk la apa betty buat..main "i-mummy" rupanya..(˘_˘") sekrang nak jadi mummy pun boleh i-version tahu..macam2...





Tp simulation game ni kadang2 bagus jugak..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...how we gonna handle real-life in vertual reality..hampir sama walau tak sama..time management n planning is very important..

Dulu aku suka gak main THE SIM...selalu je kena buang kerja..anak mati..Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ so tak lulus utk kawin...Hªªhªhªªhªªhªhªª


Ps : tp perlu ke main i-mummy arisha oiiii..



Yours truly,
-karbie-

 


Simple lunch @ sushiking

Hari ni I had a simple lunch with my sis at sushi king alamanda...
TQ EJ belanja saya lunch...
Peas
Egg ball kowt nama dia ;p
California Roll
Soba Mee

Mix Tempura


ps : semua nama makanan diatas aku reka sendiri sebab tak tau nama dia...




Yours Truly,
-karbie-


Thursday, January 26, 2012

"Jom Tambah Gang Blogger"

Lately ni aku minat nak tambah kengkawan blogger...maklumlah dulu buat blog ni utk suka2 jew...sekarnag ni rasa cam serious je..hehehe....

Hari ni aku terjumpa satu blog ni buat contest...ngeeee...mcm best je hadiah dia....mana tau leh menang ke kan..hehehe...



Syarat2 Penyertaan pun semudah ABC 123!!!!!!





So kalau uols nak join pun boleh...nak tgk syarat2 dia just CLICK HERE




Yours Truly,
-emptysoul-

Rentung

Instant food pun gagal...kari,masak asam,masak kicap???


Malas intro...'


Aku bakar pie tapi ni hasil dia..dah la aku lapar...hangin tul..aku dah ikut instruction...hangit lentung jugak..dah la rasa menjengkelkan...haih..semua tak kena..mesti aku tak ikhlas..


Eh ikhlas apa..dah aku lapar aku masak la...tapi hasil dia buat aku naik hangin..dah takde mood nak makan..ingat nak kluar g jusco pun cancel..hangin satu badan..grrrrr


Ps : yang penting ada mood nak berbelog :)


Yang Hangit,
-emptsysoul-


Wednesday, January 25, 2012

Makcik @ penyamun??



Dah macik mana pulak mengangkang tgk tv ni??? Aku bajet ada org menyelinap masuk dalam umah n curi2 tgk tv (˘_˘") macam2 sekarang ni tahu....siap pegang remote astro segala..berselubung la kononnya... 


Sekarang ni kejadian2 rompakan dan samunan dimana2 aje..main redah je..dtg sebagai penjual gas la, nak cek gas la, tukar kepala gas la mcm2 la...so kalau duk sensorang lock je la pintu k..tak payah la nak cek2..


Pastikan rumah anda selamat daripada dimasuki penyamun..penyamun bukan sahaja bangla, indon, nepal, lelaki perkasa tahu..sekarang ni makcik2 pun boleh jadi penyamun..seramm..


Ps : gambar di atas bukan penyamun..tp anak buah aku layan GLee...



Yours truly,
-emptysouL-


LFC vs MU



Bukan cerita game..cuma cerita misteri...


Apa jadah 2-2 jersey ada kat dinding...cukup aku tak paham..setahu aku kalau org minat MU tak akan minat LFC..tp ni ajaib..nampak sgt minat2 ayam..Hªªhªhªªhªªhªhªª



YNWA....

After 12 years

My Primary School..SKKK2...

Hari ni aku jenjalan dengan my best friend masa sekolah rendah...takde plan apa2 pun nak jumpa..tetiba je gerak hati nak ajak jumpa...so we went to PCB and our primary school...amik gambar n lelepak sesama....after 17years aku meninggalkan sekolah ni..aiyembek...tak banyak yang berubah...:)

Now I'm 29 wah tua nya dowh...sapa kata age is just a number..makin tinggi number makin tua tahu.. 


Dah kenapa aku emo pulak..ngee... 


Aku last jumpa kawan aku past 12 years..masa umur aku 17 tahun..(˘_˘") aku kenal dia masa aku umur 7 tahun...standard 1 sampai form 3 aku sekolah sesama..lelepak sesama..buat homework sesama...merempit sesama..ngorat cikgu sesama ....hah smua la sesama..after SPM smua bawa haluan memasing..n now kami bertemu semula..


Menghabiskan masa sesama...pegi jenjalan tepi pantai...sambil pekena secangkir air nyiorrr...


kekadang dpt jumpa sahabat lama best jugak..baru aku tau...gossip zaman tok kadok..layan gelak sampai petang..heaven!!! 


ps: gambar next post ok...tengah cuci ;p


Yours truly,
-emptysouL-

Perihal kampung halamanku

Bapak aku plak sebok nak posing..bajet dia ada FB


Kopok lekor gganuuu....
Mak bapak kau bz bergosip....
Singgah makang ikang PENARIK!!!
Makan Tok Bali plak
Torbaik...

Oh sorry everyone...lama tak hapdet blog (bajet ada ribuan pembaca)..Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

Sebenarnya aku pulang ke kampung halaman utk bertemu parents terchenta...so tak sempat mana la nak online..tuit pun jejarang jew..haih...

Balik kampung biasa la activity utama jenjalan n memakan..hobi my parents..

Ps : kasih ibu bawa ke syurga Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ nak makan apa bgtau je smua terhidang...limau pun ibu ku kopekkan..siap tak suapkan jew ... Sayangi ibu anda selagi hayatnya masih ada...


Yours truly.
_emptysoul_


Sunday, January 22, 2012

My favorite breakfast!!!

Dulu lain sekarang lain...

DULUKALA 

aku menjalani cara hidup orang nak mati cepat..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...fav aku NASI!!!! Tak kira la lemak ke putih ke biru ke..yang penting aku suka sgt nasi pepagi...tanpa nasi nak jalan pun mengangkang je tak larat...

Orang kelantam biasa la..pagi2 makan nasi belauk ke dok...so sampai ketua pun tu la makanan nye pepagi...(˘_˘") melayu la katakan..hidup tanpa nasi mcm nak pecah jantung memikirkannya...


SEKARANG

tapi sekarang tidak lagi..aku berubah sebelum aku REBAH!!!! aku lagi suka makan menda alah kat bawah ni...Shake yang enak dan lazat..yang telah diFORMULA kan dalam bentuk serbuk..dimana segala nutrien yg diperlukan oleh badan terdapat dlm 2+1 scoop sahaja..


My Fav Flavour...its yummy..



Lek lu...sapa kata aku nak berniaga..takde maknanya..aku dah consume benda ni hampir setahun...mmg tak la aku nak berniaga..mmg bukan jenis aku nak berniaga nih...apa lagi nak convince ppl...tak minat n tak reti...mmg aku dilahirkan bukan utk berniaga Hªªhªhªªhªªhªhªª ...


Kenapa aku suka benda ni??

1. Tak payah pikir nak makan makanan apa yg beri aku nutrien yg cukup

2. Tak payah guna gas, kuali, periuk belanga, segala..

3. Rasa dia BEST!!!

4. Sesuai utk org pemalas mcm aku..scoop+isi air+goncang+minum+campak shaker dalam sink :p

5. Packaging dia yang mengiurkan....Hªªhªhªªhªªhªhªª



ps : kalau korang nak tau pasal benda ni try tanya orang lain dulu hokay....solusi terakhir leh la cari aku...tp sebelum tu g la cari org lain dulu , aku tak reti nak explain..yg aku tau aku suka minum ni pepagi :p



Yours truly,
-emptysouL-

Makan besar!!!

Ok sempena chinese new year, bukan je chinese tapi melayu pun sebok nak makan besar jugak...aku ngan family pun menyertai jugak makan besar @ Chinese Muslim Restaurant (Red Wok) area bangi-kajang untuk makan besar bersama family terchenta...

As usual let the picture speak for itself!!!



 
Sweet & sour fish fillet
Sweet,sour & spicy mussel
asparagus
Garlic claypot toufu

Red Ruby-water chesnut


nyum nyum...amacam mau try?? joms...



Happy Chinese New Year to all my chinese friends...



Yours Truly,
-emptysoul-

Saturday, January 21, 2012

Kelebihan minum banyak Air Masak

Air masak @ Air mineral @ Air Putih ...Air Paip Mentah tak termasuk golongan air masak ni hokay...


Saje wat entry gempak sebab sekarang aku penggemar air masak...setakat minum air 2-4L sehari bedesup jew...sekarang jangan harap la aku nak share kalau beli air mineral botol kecik...500ml tu sekali zassss je...macam naga...ngeeee...


Bukan nak jadi pakar kesihatan mahupun belagak pandai...#justsharing the fact that people already know :)


Kelebihan

  • mengelak badan dari masalah dehidrasi
  • membuang bahan sisa toksik dalam badan
  • mengelak badan daripada mengantuk
  • menyejukkan badan
  • meningkatkan metabolisma badan
  • Mendapat kulit yang sihat
  • Lebih energatic
  • Payah nak kena demam selesema
  • Burn fat n built muscle
  • Membantu organ anda absorb nutrien
  • Mengurangkan kadar sakit kepala


Kelebihan lain korang try la google ok....korang amik la apa2 jenis ubat diet ke minuman diet ke shake diet ke....last2 mesti dia sarankan suruh minum air yang BANYAK....itu saje kunci kejayaan dia....kenapa air masak?? sebab air masak no calories no fat ...dengan minum air ni toksin akan disigkirkan dari tubuh...and one more thing istilah gemok air never exist..tu semua water retention je sebenarnya...sebab kekurangan air dalam badan..so to flush out kena la minum banyak air...kalau badan cukup air, air yg berlebihan akan dikumuhkan dari badan....


ps : Dulu air mineral 1.5L aku habiskan dalam masa 5 hari...selebihnya air manis....sekarang 3L dalam masa 8 jam kat office je..air manis sekali sehari je :)



Change ur habits NOW or NEVER!!! For a BETTER future


#justsharing


Yours truly,
-EmptysouL-


Download : Papa I Love You

Ok di atas permintaan seorang reader misteri...hari ni saya upload kan untuk uols ok....Movie Papa I Love You ni....Actullay aku sendiri pun lum tonton movie ni..ngeeee...






Sharing is loving yoooo.


Ok uols leh la click link kat bawah ni k...selamat mendonlot n selamat bercuti...


Mediafire Downlaod







ps : Aku akan pulang ke kampung halaman for a few days...so aku kurang onlone...masa akan dihabiskan bersama parents tercinta....




Yours Truly,
-emptysoul-

Friday, January 20, 2012

Eh...Bontot Kau


Hah ni la dia jenis melayu yang suka tgk bontot orang lain kurap ke, kayap ke, kerak ke..bontot sendiri kerapu buat tak tau ;p

Maksudnya...manusia yg suka cari kesalahan dan keburukan orang lain...saje nak mengaibkan dan menyusahkan org lain..tak tahannya sesama agama tuh (˘_˘")


Bukankah sifat kejadian manusia itu tidak ada yang sempurna..kalau manusia diciptakan sempurna, kenapa wujudnya syurga dan neraka, kenapa wujudnya dosa dan pahala....#justasking

Jangan duk sebok tgk sluar orang koyak nampak bontot la...ce tgk bontot sendiri mana tau koyak jugak sluar korang... 






ps : Tapi jangan plak ko nampak sluar kawan ko terkoyak ko buat tak tau je ;p



Yours truly,
-emptysouL-



Thursday, January 19, 2012

Sudah di tebuk tupai





Carrot cake aku la dah ditebuk tupai...


Sapa tupai nye??? Aku la tupai tu..Hªªhªhªªhªªhªhªª


Aku nak try apa rasa cake tu senanye..aku pun jolok la kat tengah2...pastu bila amik foto (˘_˘") hudoh gila belubang kat tgh...


"Lain kali cobek la tepi..yg cobek tengah nape"


Well tu pasal aku tak kawin lagi..kalau dah kawin dia reti la mana nak tebuk..Hªªhªhªªhªªhªhªª


Yours truly,
-es-


Tu bukan nama aku



Dah kenapa kau thankful kat bapak aku plak...Malek tu bapak aku..(˘_˘") ni la jadinya bila penggunaan bahasa yg salah Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ ....


Bahasa tunggang tebalik...buat apa bapak aku kasi aku nama kalau nak guna sir name ye dok?? Ke guane??



Yours Truly,
-emptysouL-

FREE HUGS CAMPAIGN






What a beautiful morning...


Masuk2 office ada one small group of people nak (っ˘з˘)っ~♥ aku...

and its a FREE (っ˘з˘)っ~♥ DAY....


Ko hado?? Tak hado kan..Hªªhªhªªhªªhªhªª ....

~Mengghairahkan~


Di curi dari blog EJ





Wednesday, January 18, 2012

Gambar BOGEL!!!


Tetiba plak terjumpa page ni...tak kan makan sorang kot kan...sharing is caring katanya....aku pun nak share la dgn pembaca budiman sekalian...

Terbaik dari ladang ni...kalau rasa bosan bleh la layan gambar2 bogel ni...

Make sure anda berumur 18+..bukan apa takut gambar2 yg bakal dipaprkan ini boleh 'membangkitkan' rasa kurang selesa anda...

Ni sesuai yang belum kawin je ni..yang dah kawin toksah la..layan bini anda sudah la :p



Ok are u ready everyone??? 



 ps : sekali 2 kala je pun nak tgk benda2 cenggini kan ;p


Yours truly,
-emptysouL-


Tuesday, January 17, 2012

Perfect lamb-chop in SK





(˘_˘")

Alhamdulillah...

Berpeluh aku layan Lamb-chop special yang dimasak oleh my sis EJ....masakan yang ditambah rencah dengan kasih sayang mmg perfecto...

Apa cerita 88888 aku td :p


Yours truly,
-emptysouL-

Adult toy!!



Kemain tahu..patut la rogol sana sini..ni kejenye...mula la nak test power kat budak2 n wanita2 yang tak berdosa...(˘_˘")

Dunia semakin maju, manusia semakin BINATANG!!!

Ps : takde kaitan pun iklan ni ngn binatang hokay :p

Amalan 88888

Amalan lima lapan bagi kaum cina untuk menjaga kesihatan...kita pun bleh ikut cara ni demi menjaga kesihatan tubuh badan ye dok??


Apakah itu amalan 88888


1. Berhenti sebelum kenyang (80% kenyang)


2. Makan malam before 8.00 malam


3. Minum at least 8 gelas air sehari (lebih kurang 2L)


4. Tidur 8 jam sehari


5. Berjalan 8000 langkah sehari


5 cara mudah tapi susah nak ikut ye dok...sebelum sakit meh kita ubah cara hidup kita ye dok...


Yours truly,
-emptysouL-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

JOM TAMBAH FOLLOWER!!!

Sapa2 nak try untuk menambah kenalah blogger dan boleh juga menambah follower blog korang.bleh la try ni....saya pun first time ni ;p









Nak tahu syarat2 click je link kat bawah ni k :)
 http://hariskaito.blogspot.com/2012/01/segmen-jom-tambah-follower.html





Yours Truly,
-emptysouL-

Like a bee!!!

I'm busy like a bee lately...so many thing with to do with so little time...

Nope...I'm not blaming the time..its me (˘_˘")

Never-ending workloads!!!


I love my JOB :)

15%



Yours truly,
-emptysouL-