Friday, February 10, 2012

Cari kerja bukan senang!!!

Zaman sekarang ke zaman dulu ke smua sama..nak cari keje bukanlah semudah siulan dipetang hari..tetiba buat perumpamaan bangang ;p

Kalau dah dapat interview buat sehabis baik...

Kalau orang tawarkan gaji tak berapa nak banyak jgn demand sgt terima je dulu..(Ala saya US grad hokay awat ciput benor gaji)

Kalau company tu suruh travel luar negeri ke luar negara ke sanggup je..nanti fikir lain :p

Kalau tempat kerja jauh dari umah, terima je

Kalau rasa kerja tu agak sukar pun terima je dulu..kita boleh belajar slow2


Sorang prof aku dulu slalu cakap..."grab ur first job...jangan sombong...jgn tolak rezeki..jgn terlalu demanding"..

Baru aku tau kenapa..dunia hari ini terlalu banyak persaingan sihat n tak sihat..;)

Rezeki Allah melimpah ruah..cuma kena usaha


Tips ni untuk orang susah, mak bapak tak kaya, harta pun takde, mcm saya je...utk yg ada harta tak sesuai tips di atas ;)



Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

nanieybarnieylurviey said...

agreed!!!!!!!!!!!!!

First job gain more experience. Cari bekalan dulu before find another jobs. Like me now la.. :)

Sgt2 susah nk dpt keje skang. Plus now majikan lebih ramai offer contract je.

Karbie said...

very true...experience lagi penting dari scroll kan...

Anonymous said...

dont b demanding

Anonymous said...

dont b demanding