Monday, March 19, 2012

Kurangkan Migraine@pening

Palm Massage


Korang try urut perlahan lahan di antara Ibu kari dan jari telujuk...seperti gambar di atas...kalau korang sedang sakit kepala, bila tekan point tu sangat lah sakit...

Forehead massage


  1.  Try urut bahagian antara mata..tgh2 mata tu..bukan dalam biji mata ok...urut kitaran jam...dalam kiraan 10
  2. Urut tepi Hidung
  3. Urut bahagian dagu
  4. Urut bahagian tepi kepala
  5. Urut bahagian Geraham@tepi telinga
  6. Urut belakang kepala..

Ears massage
  1. Korang try tekan2 cuping telinga korang..mesti rasa sakit punya time peningg...
  2. Korang tarik ke atas dan kebawah..
  3. Korang tarik ke belakang dan ke depan
  4. Then last sekali korang letak telapak tangan korang kat telinga dan gosok dalam bentuk pusingan ikut arah jam n melawan arah jam...



I bet u can feel ur ears burning :)


IAllah...ianya dapat kurangkan rasa sakit kepala...aku selalu try buat ni...oh jangan lupa hanya DIA yang maha menyembuhkan segala penyakit :)


P/s: kalau orang lain yg tolong buatkan lagi sedap :p


Your Truly,
-karbie-

1 comment:

Zamani said...

Hello there :) Zam tumpang blogwalking di sini :)