Saturday, March 31, 2012

Mereka selamat..Alhamdulillah..

Ya Allah...

Baru je aku duk teringat kat mak bapak aku...semalam mereka g convoy VS pegi Yala, North Thailand....aku tertanya tanya, selamat ke kat sana..setahu aku tu kawasan yg slalu ada pemberontakan dan keganasan...perang antara Buddhist n Muslim...

Hah..terjawab sudah persoalan aku...Mak aku baru call...mereka dan selamat masuk sempadan...perjalanan masuk n keluar mereka di escort oleh beberapa Police Thai..hurmmm..sah la bukan kawasan peranginan tp kawasan peperangan kan...haih..bongok jugak organizer ni aku rasa...tempat risiko tinggi ko bawak g convoy....



Mak aku kata semalam ada ambush kat area diorang menginap...8 mati..Ya Allah...nasib baik my parents and gerombolan mereka selamat...

Kalau aku nak balik kampung naik kete member confirm parents aku tak bg..diorang g YALA boleh pulak..grrrrr...


P/s : Jom sambut earth hour malam ni..dalam 366 hari kita ambik 1 jam je bg bumi kita tidur ok sebelum dia tdo tak bangun2 :)


Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


No comments: