Monday, April 30, 2012

Sod Ba Ro

Lately aku sangat kurang sabar....semua benda yang terjadi buatkan aku nak naik hangin....ok naik hangin cara aku...bukan cara kamu....dalam diam darah menyelirap ke otak...mungkin ini tanda2 darah tinggi ataupun nak menopous....aku kurang pasti....



Aku sendiri yg perasan..sbb orang lain susah nak perasan melainkan kalau aku luahkan kat twitter, facebook or bbm.....aku benci dengan perasaan ni..tapi iana sering menghantui aku.....boleh hilang kawan hilang saudara kalau terus berperangai macam ni...aku cuba utk tenang tapi panas je cuping telinga...and of coz jenis aku, aku berundur..takde maknanya nak melalak membabi buta...diam tanda marah a.k.a bengang....maybe tu lagi stress kot...patut aku jerit je kuat2...."kalau tak nak tolong tak payahhhhh"....something like that la...

Salah aku sendiri pun aku bleh naik hangin..apatah lagi salah orang....kalau aku tanya org jawab mcm ada emas seketul je or jawab ala2 belagak nak tolong tak nak tolong mmg aku terus ptuihhh...menyelirap....orang bleh bagi macam2 alasan and aku tak akan terima walau sekelumit pun....tu belum masuk salah aku sendiri...contohnya aku tak reti ikat tali kasut pun aku nak marah....rambut aku terbang2 kat muka pun aku nak naik hangin....grrrrrrrr....banyak makan sarang tebuan kot masa kecik...

Seriously im not in the mood.,..and i know u don't gv a damn..hahahaha....dan ini akan meleret hingga esok lusa dan mungkin sampai bila2...kecewa tahu.>_<...

p/s: Memang tujuan aku BINA blog ni antaranya adalalah utk luahkan perasaan ;p


hoyeahhhh..released....and YOU yes YOU and YOU and YOU and YOU....*jari tunjuk atas muka masing2,sambil libas rambut dan berlalu pergi*


Happy Labour Day everyone...have a save holiday yeah....*hugs n kisses*


Sayangi jantung anda

Ok aku dah semakin tua..berumur...berusia...lanjut usia...I need dietary supplement....tak cukup dgn food intake seharian...(˘_˘")

Jangan risau...odourless..takde bau punye...my niece main telan cenggitu je...omega 3 for kids...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Spider-man intai aku

Aku sakit perut tetiba kat office...masuk2 toilet, landing elok dah sekali aku nampak bayang2 melintas kat pintu..aku pandang atas damn besarnye spider...apa lagi begegas aku kluar..tak jadi weh bersama-sama spider dlm toilet...aku rela tahan...

Bayangkan kaki dia merayap...dari toilet bowl merayap keluar..waaaaaa no no no...

Aku duduk depan PC..cari solution nak halau menatang tu..perut makin sakit...otak ku mula bergeliga...kiri kanan atas bawah aku cari bahan..

haaaaa..aku jumpa spray ni...errrrr.."Kills flu virus"... Spider tu kategori apa??? Science failed...aku belasah je...



Bawak spray g toilet..jeng jeng jeng...aikkk dah hilang..damnn...lagi bahaya dari yg aku nampak..ntah mana dia menyorok...aku buntuuu..

Ok dapat idea..aku buat2 panggil cleaner ckp tissue habis..Hªªhªhªªhªªhªhªª ....

Bila kakak dtg, dia tgk tissue penuh lagi...time tu aku baru bgtau..sku suruh dia halau spider tu...hehehe..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...ok berjaya...dia kata dah halau...aku bleh masuk dgn aman...feeling2 termenung...bau dettol masih terasa sebb setengah botol jugak aku spray tanpa hala tuju..suspek tak ditemui.. ;))))

P/s : Aku tau kakak tak jumpa pun cari spider tu..tp aku anggap dia dah halau..Hªªhªhªªhªªhªhªª

Yours Truly,
-karbie-



The BEST "BERSIH 3.0" video.

Watch This video..


 

Yours Truly,
-karbie-

Sunday, April 29, 2012

Pavlova @ Serai




Food review...

Hari ni we all pergi empire just because nak try Pavlova kat serai...sbb tak de keje sgt kan....ngeh ngeh...Food reviewer kata Pavlova kat serai empire ni boleh2 la...tak sesedap Alexis...tapi of cos la lagi sedap pavlova EJ's Kitchen..heheheheh...

Tapi macaroon dia sedap..aku suka...bleh dikatakan kurang manis..walaupun mmg manis jugak...

Caramel n hazelnut

P/s : kesimpualan smua makanan di atas adalah ibu gula...muahahah...ala2 cotton candy cenggitu la...gula semata mata....sesuai sgt utk pesakit diabetes..ngeeee


Yours Truly.
-karbie-

Riadhah Petang Sabtu

Joms kasi peluh menitis sampai ke kaki.......pastu bedal nasi lemak satu bungkus...aiseh ye ke cengggitu....

No No No....FOOD REWARDS ONLY FOR DOGs.....The dog is doing it for the food and not us..kan kan kan...



Sedap rupanya maggi..


Dah lama gila aku tak makan maggi...tak rasa nak makan maggi...tak terlintas pun nak makan maggi...

Tapi ptg smlm, aku terasa sgt nak makan..as usual..aku suruh kakak aku yg baik hati masakkan utk aku...wahhhhh marvelous sgt rasa maggi ni senanye..

Full of protein maggi aku..ayam udang bersepah...sayur berterabuh...sihat sgt kau jah..Hªªhªhªªhªªhªhªª

Burppp..Alhamdulillah....

Yours Truly,
-karbie-


Can i do all this??



Happy Sunday Everyone


Saturday, April 28, 2012

Good Sources of Protein


Lean Meat and Chicken
1 chicken breast - 85g/3oz, 140 cals, 25g
Turkey breast - 85g/3oz, 135 cals, 25g
Lean red meat - 85g/3oz, 145-160 cals, 25g

Seafood
Salmon, sea bass, cod, etc - 112g/4oz, 130-170 cals, 25-31g
Tinned tuna (in water/brine) - 112g/4oz, 145 cals, 27g
Shellfish (shrimp, crab, lobster, etc) - 112g/4oz, 120 cals, 22-24g

Dairy
Egg whites - 7 whites, 115 cals, 25g
Non-fat cottage cheese - 1 cup, 140 calories, 28g
Low fat yoghurt - 400ml/14floz, 220 cals, 20g
Skimmed/non-fat milk - 600mls/21floz, 200 cals, 20g

Soy Products
Tofu - 1/2 cup, 180 cals, 20g
Plain soy protein powder - 28g/1oz, 110 cals, 20-25g
Soy burgers - 2 patties, 160 cals, 25g
Soya milk (sweetened) - 600mls/21floz, 255 cals, 21g
Soy meal replacement shake mix with soya milk - 1 serving shake mix and 1 cup soya milk, 180-200 cals, 20-25g


source

Start ur day with a smile :)

Hello my sweetheart...hope u have a wonderful weekend with ur loved ones ;)

Aku??? Cam biasa masuk office di hari sabtu..pandang kiri pandang kanan jgn pandang belakang...move move move ppl move...

Hari ni menggelabah aku bangun agak lewat...sbb aku kunci jam utk 'weekday' mmg tak bunyi la bila weekend..dang!!! Menggelabah aku bangun dah 735am...lunch box blum sediakan..haih..sib baik EJ yg baik hati bangun awal tlg prepare lunchbox utk aku..hoyueahhh...

Bukan apa aku nak kluar awal walaupun hari sabtu...kot2 la jam kan...dgr kata ada assembly kat KL kan..aku yg gelabah nape..huhu...tp Alhamdulillah..jalan dari SK ke sunway siap bleg geguling lagi..hoyeahhh...rupa2nya 730am lagi diorg dah berkumpul...I loike la...jalan raya bersih...jgn aku balik kerja nanti diorg pun nak balik sudah..buffff..

P/s : have a safe weekend everyone...love u...

Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Happy weekend



Friday, April 27, 2012

Tomorrow is not my week-end

Bila esok bukan weekend bg aku...esok harus datang kerja lagi...maka hari jumaat tidak akan memberi apa2 makna...jumaat malam bakal suram...

Balik kerja petang jumaat...jalan menuju ke kereta dalam keadaan lemah longlai...buka pintu kereta dan hempas kuat2...nafas berdengus seperti naga...hidupkan enjin, pedal minyak ditekan..turutkan saja hala tuju...*ok aku berdrama*

As usual..malam minggu tetap malam minggu..even esok aku kerja..tapi tanggungjawab utk bersama keluarga tidak diabaikan..family first...

Friday night..let's have some Vodka??...oh tidak sama sekali..jom ikan bakar ke satay ke kerang bakar ke durian bakar??? Hati ku terbakar...uhukss...


P/s : Family time...precious moment...value time... ‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌


Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Bukan tak nak tolong...

Kadang2 org post kes2 penculikan..and mereka suruh "share if u care" kan...sy pun slalu dapat menerusi FB, BBM, etc...nak tolong spread the news tak de hal...bukan susah pun..click share je kan..tapi sejauh mana kebenaran dan kesahihan news tu??? Kalau salah sebar lain jadinya...

Kalau zaman aku dulu org dok heboh "wanita berpurdah serata negeri" tau2 dah mai kelantan dah...tapi aku tak pernah tgk dlm berita ke newspaper ke mana2 media la pasal perempuan berpurdah ni...mana kesahihannya???

Bukan apa..nak tolong takde masalah...nak derma boleh bagi..nak perhatian pun ok..tp make sure ianya benar, sahih, confirm....jgn main share..."Click to donate" ..."Help feed hungry children" dan mcm2 lagi ;)

Tu belum masuk bab makanan...Haram halal cacing biawak katak dan mcm2 lagi...agak2 la nak spread news pun :) biar relevant, valid, accurate, trustworthy...okay...*peace*

Benda tersebar cepat dgn adanya tekonolgi...n lebih menguatkan lagi kepercayaan bila duk beborak sesama sendiri, "oooo I pun ada dgr jugak, oooo I pun ada baca jugak" nampak mcm real kan??? Bila lebih dari 3 org tau cerita yg sama...tapi baca kat mana?? Dengar kat mana??? ;p


P/s : ok dengar cite penculikan kat area TTDI..so sapa bleh sahkan kebenaran news ni??

Yours Truly,
-karbie-


Ibu mana tau...

Biasanya ibu selalu bela anak dia kalau buat salah kan...even kalau kat rumah pun, kalau anak buat salah, mesti mak cover baik punya takut anak kena marah ngn bapak kan...lumrah seorang ibu la..9 bulan weh dia kandung bawak kehulu kehilir...rabak sana sini nak keluar sorang makhluk tu...

Nak bgtau nye...bila tetiba anak ditangkap or disabitkan or dibunuh or or or yg melibatkan kegiatan jenayah, ibu of course la akan kata TIDAKKKKK!!!! "Anak saya baik..saya kenal anak saya....anak saya tak akan buat semua tu...bla bla bla..." sbb naluri keibuan yg terlalu kuat, kadang2 ibu atau perempuan ni buat2 tak perasan or tak nampak..walhal..hati kecil nye sering terdetik akan sesuatu yg berlaku di belakngnya ;) 

Mana aku tau?? Aku bukan ibu pun..Aku tau la..sbb mak aku tak tau "kejahatan" aku buat kat luar..dia selalu kata dia bersyukur ada anak2 yang baik..ngeeee..*wink wink*...

Tapi sejahat mana seorang anak pun selagi tak cukup jahat..dia ttp syg mak dia..dia tak akan tunjuk dia buat jahat..dia akan selalu senangkan hati mak dia...dia tak akan biarkan mak dia susah hati...dia tak nak tgk mak dia sedih n bla bla bla...sbb tu jugak lumrah seorang anak..9 bulan jugak kowt makhluk tu duk dalam perut n sharing nyawa, makanan dan darah ngn mak dia....mana mugkin putus kasih sayang dgn mak dia...as long as anak tu bukan anak JAHANAM or HARAMJADAH la...

So mak mak ibu ibu makcik makcik toksah duk percaya la anak anda 100%...80% adalah lakonan semata...Hªªhªhªªhªªhªhªª ..ye ke?? Tak de lah..ada je yg mmg betul2 baik..tp anak2 tetap reserve 20% paling kurang utk tutup/ rahsiakan kegiatan mereka diluar..tu pun tak nak bg mak dia risau..kan kan kan ;)

Contoh yang dirahsiakan : Bawak kereta 180kmj time lewat ke office, keluar malam2 balik 3pagi, lepak mamak balik 5 minit sebelum subuh, pegang tangan awet or bf masa bercinta, g holiday dgn gf or bf, beli handbag harga 5K, langgar bontot kereta org masa reverse, BERSIHkan jalan,g berkhemah kat dataran meredeka, n etc...ni baru contoh2 kecil ;p *ada yg terkena kowt walau bukan smua* ;p


P/s: Mak aku mmg bertuah dpt anak mcm aku..sbb masa kecik, bila aku buat salah dia selalu kata "bertuah punye budak"..haaaa bertuah la tu kan ;p

Yours Truly,
-karbie-



Ben ashaari dan blog aku!!

Hoyeah...ada lagi 45minit sebelum masa tamat..jom mengarang...ok BA nak satu perkataan saja..:( tak dapat nak menunjukkan kepantasan aku dalam berbahasa dan mengarang ;p

Blog aku sama dgn blog BA?? 


nak join click sini...


COOLLLLLLL!!!

Kbai ;p

Yours Truly,
-karbie-


Telur hangit??

\
Hari ni aku terbangun lewat sikittt je pun...so agak gelabah la skit nak siapkan bekal nak bwk g office...

Ntah mcm mana aku bleh salah bajet...aku campak butter campak telur dalam pan, pastu aku g minum air kejap je pun...bila aku dtg tgk telur tu jadi colour mcm lain plak...ermmm...rupa dah berubah tak macam telur dah..dang!!! Telur aku hangusss...tak pernah kowttt goreng telur sampai hangus..gila apa ke...haishh...

sbb nak hapuskan bukti..aku curi2 buang telur yang dah hangus tu dalam kotak dominos...hehehe..harap2 kakak aku tak perasan...

Dah la lewat, nak hangus2 plak..caittt...aku pun gunakan lagi kuasa chef aku...tadaaaaa siap...

.


Tong oxygen!!


Dah hari ni aku tak g dah beli air mineral kat kedai bwh ofis...padan muka korang rugi 3 hengget sehari :p

Aku dah bawak tong oksigen aku dah...kak ron kata biar jimat macam dayang...pejadah bazirkan 3 hengget kan...hoyeahhhh...



Thursday, April 26, 2012

Buat Mandi mayat!!!!

*Ok ni bukan cerita mistik....

Tiap2 hari aku akan beli air mineral kat kedai bawah office aku nih...sbb air kat rumah tak sedap..water cooler kat ofis pun tak sedap...rasa clorine..tak pun rasa selut kowt...tak pun rasa air basuh pinggan...

Tu bukan cite nye...selama ni aku duk punggah air dari kedai bwh ni ok je..tetiba hari ni malaun mana bleh tanya aku "kakak buat apa beli air banyak2??" Berderau tetiba....dah aku beli air mineral takkan aku nak mandikan mayat kowt...aku nak minum la aney oiiii..hadoiyaiii...

Maybe sbb hari ni dah 3 kali aku turun beli air mineral 1.5L kowt ;p 


Kang aku punggah size botol minyak tu baru tau...


P/s : Esok kena bawak air dari rumah...supaya dpt minimakan aku g beli air kat kedai bawah ni :p 




Yours truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


1 month..

No no no...ini bukan usia kandungan...

It has been 1 month aku tak makan kat kedai mamak...it has been 1 month aku tak kluar lunch...it has been 1 month aku bawak home-made food....it has been 1 month I totally change my healthy life style...bangga weyhh...dulu tak makan sayur HIJAU sekarang bolehhh la ;)


Perubahan??? I'm still the same person...

 Kurus??? When losing weight- It's not a sprint....It's a marathon. It takes time! *sedapkan hati kew jahhh

Aku tipu??? Gila apa ke nak menipu... 

Puas hati??? Gila kau tak puas hati....sgt puas sbb aku dah tak bernafsu serakah mcm dulu..I mean towards food la...

Penat??? Penat woooo..stress wooo...sakit jiwa woooo...but I realized the harder I try now, the sooner I'll see my goals... 

Teruskan??? Ermmmm...errrrr...yeah...go that extra mile, even when u don't think u can ... 






Yours Truly,
-karbie-


BERSIH!!!!

Pagi tadi jam 8am aku check bank acc gaji dah masuk...hoyeahhhh...mcm2 benda nak beli nak bayar nak joli nak makan...

Sekarang jam menunjukkan pukul 9am aku check lagi skali bank acc aku..tadaaaaaa BERSIH!!!! Thank GOD...

Kau datang dan pergi..kau masuk dan keluar...kau buat aku tersenyum dan merudum...kaulah segalanya..sapa kata money is not everything...tanpa wang gimana sih??? 

Lepas ni tak payah dah guna wang kertas ni..guna online money je...tak pun money on ur thumb...touch je thumb korang tadaaaa boleh beli aiskrim...ye la semua payment buat online...tau tau amount dah susut..aku tak pegang pun lagi KERTAS tu...tak dapat cium lagi bau duit tu..dah BERSIH bank aku...
Money money money....must be funny...I need a wealthy man ;p 


P/s : Money or love??? Love or family??? Wealth or happiness??? *gulp* $$$$(•͡˘˛˘ •͡) 

Yours Truly,
-karbie-

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Hutang aku!!!

Tutup skit jumlah sebenar..kang pengsan mak aku...*bajet mak aku baca blog ni*



Rasa cam nak g 'berkhemah' jugak la...Hªªhªhªªhªªhªhªª ....daripada jumlah tersebut sempat jugak la buat saving dalam *****K....tp hampir separuh aku dah lenjan...tapi lagi bagus la dari habis licin kan...Hªªhªhªªhªªhªhªª ...

Hutangh WAJIB di bayar...fullstop...ok nak bayar la ni..skit2 lama2 pun tak akan jd sikit hutang ni kan..kekekekek...*gulp*...sapa penjamin ek??? (˘_˘") takde penjamin kan ;p
Aku bayar hokay.....bufffff

Hutang di usia muda..muda2 dah di ajar berhutang Hªªhªhªªhªªhªhªª ... 

p/s: Thanks kepada pemberi hutang...saya dah tamatkan pengajian saya >_*


Yours Truly,
-karbie-


Wednesday, April 25, 2012

S.M.L.XL.XXXL

Orang dah lama kowt duk kecoh burger bakar wangsa maju...kami blum sampai lagi..dgr dari jauh je la..bila dgr kata kena beratur 5km apa jad nye kan...beli burger ke tlg gentel burger...tgu la nanti dah tak panas nanti kita g try plak k..bg dulu diorng try...benda baru tak bagus gak g terjah awal2...nanti kalau ada benda pelik2 kita kena dulu....Hªªhªhªªhªªhªhªª..jgn marah guwau jew..

Jom tgk gambar yg aku curi dr mr google...hurmmm amacam ada bran?? Nak size apa bgtau je...S.M.L.XL.XXXL....semua ada..siapkan wang saja...oh siapkan sekali wang kot2 jantung tersumbat tiba2...hehehehe... 




P/s : Malam ni jumpa kat kedai burger, jgn esok jumpa kat IJN pula, makan makan juga, kesihatan kena jaga, hidup mati kerja DIA -pantun tak kerat dari aku-

Nasi kandaq beratur jommmmm!!!!!

Yours Truly,
-karbie-




Energetic gigantic teamix


Hoyeah....my coach dah bawakkan my teamix...my delicious greentea extract...sekali minum mau lagi...clean usus dgn green tea...buffff....



Yours Truly,
-karbie-

Tuesday, April 24, 2012

Wallpaper vs reality

Last week we all tgk cite 3 idiots...bila sampai scene last di tunjuk satu tempat yg sgtttttt cantik...so EJ kata mesti dalam studio ni...wallpaper je tu...aku meyakkinkan EJ tempat ni betul2 wujud cuma lupa apa nama dia...EJ tak percaya....buffffff...

Hah ni la tempatnye kan kan kan..Pangong tso, Ladakh.....kan dah kata wujud tempat nih..This place is really Heaven on earth...jom pergi..package disediakan..tinggal sediakan wang saje ;p






 Yours Truly,
-karbie-

Senyum tak perlu kata apa2...

Aku suka tgk gelagat cleaner ni...time menjalankan kerja2 pembersihan dia suka menyanyi...paling kuat bila part dia tgh cuci toilet...mcm happy je dgn kerja dia..

Jarang nak tgk muka dia stress...slalu tersenyum...menyanyi...kadang2 sambil lap meja sambil menari..ada juga time dia berzikir dan mengaji...aku teruja tgk dia...hidup dia mcm happy je or dia sorokkan masalah dia disebalik smua itu??? Ntahh..I'm not sure...

Nampak je aku pagi2, dari jauh dia dah jerit "goodmorning kakak"...buat aku tersenyum dari jauh ;)

Maybe dia tak perlu fikir dateline nak submit tugasan, nak bersesak dalam jam, nak bayar hutang credit card,duit nak isi minyak kereta, nak bayar incometax, nak bayar roadtax, etc...dia hanya fikir bangun pagi kerja cukup bulan dpt gaji boleh la dia belanja utk pakai dan makan ala kadar ;)

Kalau kita keje mcm dia aku rasa half day dah campak batang mop...

Motif post???love ur job tho u hate ur task ;p


Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Body Analysis Scale...got it

Hoyeah...

Finally I got my body analysis scale....lepas ni boleh buat body analysis at home je...my sis bought the scale for me... ‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌

Nampaknya 4L air sehari belum cukup...patut la my coach slalu je bising kata kurang air...fyuhhhh...more to go...gulp*

muscle meningkat...fat turun skit...hoeyahhh...

Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, April 23, 2012

Bunuh diri vs makhlus halus..

Sehalus manakah makhluk itu membuatkan seseorang membunuh diri??? Mari kita kaji...

Mcm mana nak kaji kehalusan makhluk tersebut tak dapat dilihat dgn mata kasar..terlalu halus..agak2 kalau guna microscop bleh nampak ke makhluk halus tu??? Tanya seekers ,maybe mereka tau sehalus mana makhluk ini...

Makhluk halus yg membisikkan utk seseorang bunuh diri??? Atau tekanan perasaan??? Wallahualam..tuan empunya badan tau jawapan dia kan..

Al-fatihah buat arwah...semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang soleh ;)

Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Multi-tasking ;p

Pendidik or baby sitter???

This is what we called  multi-tasking...



Karbie's Egg sandwiches

Scramble egg+cheese+whole meal bread+nugget KFC semalam ;p

Hari ni aku sediakan lunch box utk di bawa ke office...sbb EJ bangun lambat..grrrr...simple and steady lunch...

Sambil minum shake sambil prepare utk lunch..multi-tasking...nampak sgt minum sambil berdiri kan..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...kantoi disitu...;p



Yours Truly,
-karbie-

Body Analysis Scale

I need this scale.... 



Scale ni bijak skit...bukan yg guna jarum jam tu...scale ni boleh measure ur weight, body mass, water, body fat...

Aku try tgk price RM200++ jugak la..ye la sbb scale ni bleh monitor banyak benda..hurmmm...mahal sgt weh...

Tepat ke timbang guna nih??? Tak tepat setepat2 nye tapi hampir tepat...mana aku tau?? Aku baca la...hehe

Kenapa aku nk sgt benda ni??? Sbb nanti aku dpt tau aku ni cukup air ke tak..coach aku slalu bising ckp aku tak cukup air..kalau ada benda ni I can monitor myself..kan kan kan..sapa nak belanja saya..puhlisss...

I'd like to thank my family and my coach for being so supportive through it all, helping me keep on track with the dream I wanted to achieve ;')

P/s : I will make sure this is not for a week, a month, nor a year..this is for a life time..iAllah ;)


Yours Truly,
-karbie-


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Sunday, April 22, 2012

Visit Lil Zara...

Alhamdulillah...

Finally dpt jugak tgk Zara...day 8 lil zara melihat dunia...errrr sebenarnya dia tak lihat pun dunia...dia tdo je kejenya..mcm mak dia kot suka tdo...muahahah... 


Usia termuda aku pernah carry..hehehe
Mummy Liena with lil zara
Ok zara dah bukak mata
shhhh...princess is sleeping...



Daripada we all sampai pukul 2.30ptg till 4pm tdo je Zara...kul 4pm baru dia bangun...lama plak bila dia bangun...tak jadi we all nak balik..tgu la sampai kul 5pm...

p/s : Hari ni usia Zara 8 hari...see what happen in 8 years time ..kejap je dah besar...;)


Yous Truly,
-karbie-

Energizer Night Race 2012


I did it...hoyeah ‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌

Puas...Sakit....Pain...Pride...

First time jejak kaki atas litar sepang...first time masuk pagar SIC....bangga kejap dapat pijak track dgn kaki hokay bukan tayar kereta or motor...ngeh ngeh ngeh...


Pusing satu track F1 which is 5.5 km...ingatkan jalan landai je...sekali naik bukit turun bukit nyah..sakit bontot mak...sampai finishing line with pride..rasa nak lelambai tangan kat 'penonton' ... Errrr ada ke??? ;p 




P/s : Ada Improvement...less than 1hr dah sampai balik ‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌

Yours Truly,
-karbie-



Merah vs Hijau

Hurmmm...


My weightlifting exercise...koya je kan...weightlifting la sgt..setakat berapa kilo je pun..better than nothing kowt..sedapkan hati sendiri...

Untuk apa angkat menatang nih?? Bina badan?? Bina otot??nak badan ketul2?? Mcm jullian??? Ke mcm The Rock??Auuwwwww....idok la weh..pejadah ketul2..pecah lengan kebaya nanti...ada ati nak pakai kebaya tak tahan..Hªªhªhªªhªªhªhªª

Sekadar hiasan je letak tepi dinding...belum bersedia nak try yg 8 lbs...aku try 8rep je semalam, menggeletar jari jemari aku.*gulp* jari aku pendek..genggaman tak kuat..iAllah try lagi next week...slow2 boh...


P/s : Anak buah aku pun sebok angkat yang 2lbs...masalah bila jadi idola..Hªªhªhªªhªªhªhªª..tiru yang baik je k arisha iman..yang buruk buat2 tak nampak (っ˘з˘)っ~♥


Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, April 21, 2012

Zara not just a brand name


Wah dah jadi mummy...rasa seperti baru semalam menghadiri majlis kahwin ima...tup2 dah dapat baby...lil Zara Delisha...terlalu cepat masa berputar ;)

Spring-roll

VegE Spring roll
Oreo Milk Shake

Ni je mampu..rezeki Allah ;)


Sedap ke lari??

Persoalan kawan aku tgh duk chating lunch hour tadi...dia tanya aku sedap ke lari???

Jawapan aku tak sedap...sbb tak leh makan.sedap2 ni benda yg bleh makan dan mengasyikkan je...lari mana ada sedap...penat ada la....

Meh nak story skit, dulu zaman skool n uni aku paling fobia dgn LARI ni...time PJ kalau kena lari keliling padang utk warm up rasa nak menyumpah cikgu PJ...time kem or perkhemahan or apa2 la aktiviti luar, kan pagi2 ada senaman kan..pagi n petang..sesi riadah..hah aku la yg paling nak pitam...sbb takut kena lari..kalau aerobik ok lagi..masuk tang lari rasa nak pitam sebelum lari...punya la fobia dengan larian ni...jantung aku rasa nak pecah..aku slalu guna alasan, jantung aku bekas operate so aku tak bleh lari (20 years back kowt)agak2 ah dowh...huhu

Bila tua ni, aku try utk challenge myself..takkan mati kot dgn lari...So my first event was Terry Fox Run ..2.4km..keliling taman tasik titiwangsa je pun...uish not bad..aku tak mati pun lepas lari+jalan 2.4km...My first 5km event was "Walk for Hunger"...tp sebab jalan je so ok la..aku cuba...boleh je lepas finishing line..and aku tak mati...yes I can do it..bermula dari sini aku tak takut dah nak masuk larian..

Run for a reason..run for FUN....bukan la marathon runner pun..nama pun FUN RUN...gelak2 je la kan...penat jalan la...tak payah force urself ..bukan aku lari non-stop pun..instead lari kat taman aku masuk event..dapt lari ramai2...tu je...

Stamina aku tak kuat pun..aku lari 2 minit jalan 10 minit kot..Hªªhªhªªhªªhªhªª tapi bila sampai finishing line tu saat aku rasa dunia ini aku yg punya..wah gitu...heaven sgt...I did it..mcm tu la lebih kurang...

Tu je la best ke tak best lari ni...untung2 dapat turunkan berat badan coz banyak kalori yg dibakar, dapat hilangkan stress, dapat lahirkan minda yang sihat, dpt kepuasan diri...tak untung kalau terjatuh ke pengsan ke cramp ke...tu je la...

P/s : Aku bukan pelari..aku hanya pelarian...sekian...wassalam...(っ˘з˘)っ~♥


*credit to EJ membawa aku ke kancah ini ;p

Yours Truly,
-karbie-


Friday, April 20, 2012

3 Idiots

Pecah panggung...

Ye ke pecah?? Aku tipu je...tapi this movie antara yang HIT & HOT la jugak in 2009...ni jugak antara cerita bollywood yang memberi impak kepada kehidupan..banyak pengajaran...yang tersurat n tersirat...




Demmm..aku melalut..ok moral nye finally aku dapat donlot movie ni..dah lama aku cari tp link semua broken la  has been removed la dan mcm2 lg...semalam dapat jugak aku donlot...untuk tontonan malam minggu..aku dah tgk sebenarnya cite ni...tapi masa aku tgk takde subtitle..aku main agak je apa dia ckp..part ckp english  je aku paham..lain2 tgk bahasa tubuh..hahaha...so aku mcm tak leh concentrate la...kali ni nak tgk penuh concentration..

Dah elok aku siap donlot tak de subtitle la pulak...adooiii...mana nak concentrate nye..Cam biasa aku bijakkan diri aku mencari camne nak masukkan subtitle..yes aku berjaya masukkan subtitle...*wink wink*..baru puas hati nonton subtile yang tepat...lagu pun siap ada sub...tangkap leleh kejap....


P/s : sekarang sambil menonton, sambil minum kopi  yg EJ beli pukul 1pm tadi...dumbell???? aku tgk je dulu..takut nak angkat...have a safe weekend everyone..hugss*


Yours Truly,
-karbie-


Increase weight...

Bukan weight aku yg increase...tapi aku nak increase dumbell weight...from 5lbs to 8lbs...

Sekarang ni angkat 5lbs tak rasa apa dah..ok sangat riak disitu..Hªªhªhªªhªªhªhªª

Aku suruh la EJ belikan aku dumbell yg 8lbs...sbb lunch hour gomeng kan lama..so alang2 dia merayap kat alamanda tu aku suruh la dia belikan..mmg menyumpah la dia..nak bawak 3.63KG menatang tu...tapi EJ yang baik hati tetap belikan utk aku dalam keadaan menyumpah..dah la kena bawak kopi lagi Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡




TQ (っ˘з˘)っ~♥

P/s : Malam ni testing angkat new weight..esok bakal makan nasi guna kaki :p


Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


13 tahun dah merogol..

Astaghfirullahalazim....

Ingatkan berita luar negara..rupanya berlaku kat Padang besar je pun...budak lelaki 13 tahun merogol budak perempuan 8 tahun dalam toilet dewan orang ramai...

Susah macam ni...zaman kita dulu lelaki ngn pompuan bleh main sesama sampai umur 12 tahun...tak de nak main rogol2 nye...mak bapak pun tak risau..skrg ni seawal usia 6 tahun pun lelaki dan perempuan dah bahaya dah main sesama...

Mana diorang belajar ek?? Melaui pendidikan sex di sekolah ke??? Internet??? Surat khabar?? Majalah??? Phone bapak??? Adushhh...

Kesimpulan??? Tersimpul kepala otak aku memikirkan benda2 mcm ni...*geleng kepala* mengucap panjang


Yours Truly,
-karbie-



Thursday, April 19, 2012

Silent mode?? Beware....

 Korea mahu hilangkan fungsi senyap kamera telefon pintar

Wah aku baru tau...patut la BB aku takde function silent utk camera...ketap ketap je bunyi...rupanya safety features ker...tak tau la plak aku...

Tapi kalau rakam guna video bukan ke senyap je??? Then kita bleh screen grab kan..hurmm...makin canggih dunia makin terancam nyawa...rasa nak kembali ke zaman Nokia 3310..paling best pun main game snake...paling canggih pun compose lagu sendiri....

Apa2 pun hati2 la...tapi tak perlu pun hati2 bila ada malaun yg lebih bijak dari kita ni...kita hati2 tang lain..dia buat jahat tang lain...huhuhu...motifnya tutup je la apa2 yang patut..kalau nak korek hidung tu tutup ngn sapu tangan errrr...

Pesanan ikhlas : Smart phone ke apa2 gadget la kalau dah rosak or plan nak jual secondhand aku rasa baik batalkan aje niat...tapi lebih2 lagi phone la..sbb kadang2 kita suka je ambik gambar yang pelik2 guna fon kan..contoh tgh korek hidung or korek gigi or korek la pape pun...amik gambar bini tgh susukan anak ke...sebab data2 yang dah di delete or di format tu bleh retrieve balik kan....baik korang bakor aje..hapuskan bukti..tapi lagi bagus jgn la duk ambik or simpan benda pelik2 dalam gadget2 korang...zaman dah maju weh..simpan dalam kepala otak sudah ;p


Yours truly,
-karbie-


Bila takde duit...

Stress gila bila takde duit...sbb biasa suka guna duit utk pembaziran...so bila duit dalam purse susut, dalam bank tak berapa nak banyak aku jadi stress...

Nak kluar pun takde mood..sebab nanti g shopping mall, tgk smua benda takleh beli..even benda yg murah pun rasa membazir kalau beli...nak makan pun kena pilih2 kedai...nak beli grocery pun pilih yang perlu je...nak beli kudapan pun rasa mcm tak payah la...nak beli kopi pun rasa rugi nye...hurmmm..

Tapi kalau dilatih dari dulu..hidup berjimat cermat...tak mebazir..kan bagus...makan kedai biasa pun boleh kenyang..rasa nak minum kopi beli je la nescafe dalam tin..rasa nak kudap2 beli je la kuih tepi jalan...rasa nak beli barang dapur g je la pasar borong..kalau rasa nak makan popcorn beli je yg kat wayang tu..takde garret segala...kalau baju belum lusuh jgn beli baju baru..selagi kasut tak jadi mulut buaya jgn masuk kedai kasut...alahai..errmmm sedih nye bunyi...

Tu semua ilusi aku time akhir bulan..bila gaji masuk semua ni tetiba mcm aku tak pernah tulis pun..aku lupa saat2 ni..manusia mudah lupa...aku suka buat2 lupa...

P/s : Entry ni saje nak melengahkan masa lunch aku..sbb sebenarnya aku rasa nak makan jCo...sib baik lunch hour dah habis..selamat duit aku...

Yours Truly,
-karbie-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


I Can't Wait Anymore

Hari ni mak aku call...asyik mak aku je yg call kan..aku nak call mak aku bila..oh dia call tanya aku tak balik ke carnival VW kat KB..aku kata time tu aku g KK...

Mak aku takde gelabah mana pon..relax je...ok tak pe la kalau mcm tu...tapi hati aku tak tenang..aku tau jauh di sudut hatinya dia nak anak2 dia pulang..even bukan pasal VW tu pon..

Ok aku dah tak bleh tangguh lagi dah..next month aku wajib balik...walau apapun terjadi..nekad...so aku beli je la tix flt..ok EJ belikan sebenarnya...hutang la kira..bayar separuh ek..muahahahah...

Hurmmm kalau nak tunggu sampai bila..nak tunggu murah bila..nak tunggu duit ada bila...nak tunggu orang bila...nak tunggu FREE bila...nak tunggu cuti panajng bila....tunggu tunggu tungggu...tu la manusia..suka sgt tgu..aku la tu..penunggu..tapi nak tunggu jugak jodoh sampai..Hªªhªhªªhªªhªhªª

Harap2 masih sempat jumpa parents tercinta...agar tiada halangan dari DIA...amin...

Yours Truly,
-karbie-





Wednesday, April 18, 2012

Bayi berkaki 6




Doktor di Pakistan bertungkus-lumus menyelamatkan nyawa bayi lelaki yang dilahirkan dengan enam kaki berikutan masalah genetik luar biasa, kata pihak berkuasa hospital.

“Bayi itu dilahirkan isteri juruteknik X-ray seminggu lalu,” kata pengarah Institut Kesihatan Kanak-kanak Kebangsaan, Jamal Raza. 
“Sebenarnya ada dua bayi bergabung dalam satu tubuh, namun seorang daripadanya tidak matang,” katanya.Doktor yang enggan dikenali berkata tambahan anggota kanak-kanak itu akibat penyakit genetik yang hanya menjejaskan seorang daripada sejuta bayi. – Agensi-source


Yours truly,
-karbie-