Thursday, May 31, 2012

Krabi : Expenses

Percutian budget...RM610 total perbelanjaan termasuk tiket pergi balik..amacam?? Best kan...tak percaya??meh kita tgk;p

AirAsia ticket- RM110
Hotel - RM140(2 nights w/o breakfast)
Island Tour (RM80)

Reflexologi (RM 50) utk 2 hari
Food *sbb makan alas perut je..kalau mentangkedarah maybe tak cukup..(RM50)
Airport Transfer Return (RM80)
Shopping (RM100)


TOTAL=RM610


Krabi : makan-makan
Krabi : Island Tour


Wednesday, May 30, 2012

Krabi : Makan-makan

Makanan kat Krabi macam mana??errr banyak yang HALAL tapi masih diragui kehalalan dia...sebabnya aku tanya la org kat hotel tu makanan halal mana nak cari?? "dont worry im also muslim" dia kata smua kat depan2 ni halal...ok aku pun suka hati la...bila aku tanya waktu solat dia jawab zohor selepas asar...dia kata asar pukul 12 tengah hari..zohor pukul 330pm...tak ke pelik tu...ok aku pun mula ragu2...timing dia bagi suka hati dia je....kejap Mahgrib pukul 630pm... tapi dia kata nak solat pukul 530pm pun dah ok boleh solat....tak ke meragui keislaman mereka...haihs....so bagi pastikan kita selamat, order je la yg berunsur seafood dan buah2an....babi tu mmg takde la..tapi ayam sembelih ke tak wallahualam la...

First day aku makan pancake pisang..buah2an takde la ragu sangat kan...


nyum nyum

Gerai nasi goreng pertama aku kat krabi...not bad..oh yeah aku order seafood sahaja...

Susu beruang yang super cool...aku belajar minum ni dari kawan aku


Ni je la breakfast tiap2 pagi

Island tour siap dengan lunch..tapi bila sampai kedai ni aku mintak "halal food" dia bagi nasi n vege je..dia kata muslim we only serve vege...lantak la...aku yg lapar kebulur telan jugak la sayur goreng tepung tu...

Ni lepas balik pulau mmg lapar kebulur..so g makan gerai tepi jalan...Seafood fried rice...mmg marvelous...manggo shake pun marvelous...semua ni RM6 jew..udang bersepah dalam nasi goreng aku..

Oh tambah telur mata...ahaks...
 
Iced Coffee beli kat 7E depan hotel je...





p/s : Mintak la seafood kalau rasa ragu2...takot ayam katok je kan..tak pun ayam mampos..muahahahha.udang mampos takpe....

Krabi Island Tour

Yours Truly,
-krabi-

Krabi : Day 3

30 may 2012

9.00am - wake up n bersiap utk checkout...turun breakfast and jalan2 je final round..kot2 ada nak beli pape lagi kan..

1200 - van datang utk bawa g airport..



2.30pm -Flight pulang ke KL...

4.45pm -Arrival

Tamatlah percutian aku...so amacam..jom la pergi...tapi bulan May-October low season sebenarnya...sbb skrg ni start musim hujan..cuaca tak menentu..nasib baik akut ak karam dilautan..kakak aku siap mimpi aku mati kat krabi... ;)

Ok la sampai sini saja borak kencang oleh aku...love yeah...

p/s: oh yeah ...aku mmg sangat kedekut..tak bagi tips lansung walaupun kotak tips bersepah di mana2 *#budgetkatanye;p

Krabi : makan-makan
Krabi : Island Tour

Tuesday, May 29, 2012

Krabi : Tsunami alert!! ;p

Cari signboard ni dulu sebelum cari signboard toilet
Hurmmm..signboard yg perlu diberi perhatian sepanjang brada di Krabi...kawasan selamat utk berlindung jika berlaku sebarang earth quake or tsunami..Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

Tempat berkumpul jika berlaku Tsunami bukan berlaku kebakaran...agak2 sempat kew??? (˘_˘")

Goodnight (っ˘з˘)っ~♥

Krabi : makan-makan
Krabi : Island Tour

Yours Truly,
-karbie-




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Krabi (Day 2): Island Tour



29 May 2012

8.30am - Brakfast cereal je...7 eleven mmg bersepah so u don't have to worry...bleh la hidup makan cereal ngn susu kan..nak beli maggi pon boleh...coffee pun ada...

9.00am - Tour Van datang amik we all utk ke persisiran pantai...so island tour start pukul 9.30am

9.30-4.00pm- Island Tour
Dalam 45 minutes jugak la kena redah lautan biru utk sampai ke pulau2 tu...hurmmm boleh la berjimba2 dalam air sambil melihat keindahan alam sekeliling dan juga keindahan di dasar lautan...coral n ikan2 yg sangatttt cantik...

 
Relax  in Paradise, snorkeling, swimming and sightseeing . Escape and enjoy  Southern Thailand's beautiful scenery and  magnificent views
Let the picture speaks

Viking Cave...dipercayai ada 10 orang tinggal dalam ni..utk jaga burung dan bird nest..

Super cool...i love it

Cuak jugak masa ni...langit dah gelap..ombak semakin tinggi...angin semakin kencang...


Pi Leh Lagoon....clean and clear water...fantastic coral reefs

Tonsai Bay...Tempat yangpernah musnah dilanda Tsunami yg maha dahsyat...sekarang jadi restaurant n tempat shopping..kat sini la we had our lunch...

Sekarang dah membangun semula...


Bamboo Island...

Speedboat we all...Ao Nang Speedboat number 7...kena ingat nama..nanti susah nak cari

Sea Cucumber...

Orang Pulau bersama landak lautnya...

Mereka sedang intai bontot landak laut

Landak laut ni makan coral...

Kalau ke tengah laut make sure tak pijak menatang nih...bahaya woooo..beracun...maybe tak mati kot kalau terpijak pun..cuma kulit jadi buruk jew ;p

Kagum macam mana dia bleh pegang menatang nih

abg tuk tuk


Sea view dari bilik hotel..




our speedboat

Clear water dont sangka no jaws ;p


Rasa cam artist...tapi tak kenal ;p







Bandar krabi...sepi...



 


4.00pm 
Balik ke persisiran pantai semula...'Lori dah tunggu we all...kalau tadi naik van skrang naik lori ;p...ye la basah2 kan..takkan bagi naik van dia plak...
 


4.30pm - sampai je hotel cepat2 mandi n solat...keluar cari makan..lapar kebulur kowt...(˘_˘")

Malam tu jalan2 la sepanjang jalan mencari t.shirt utk diri sendiri...hehehe...nama pun percutian budget kan...nak beli fridge magnet, tapi tak lawa pun..macam tampal sticker je...so smua org tak dapat fridge magnet...aku dapat 2 t.shirt which aku rasa kalau aku beli kat org pun tak kan pakai..sbb aku pun akan pakai otw balik KL je..show off la baru balik dr Krabi kan..pasni tshirt tu guna utk tdo jew...Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ 

*Shopping aku habis RM100 je..biasalah aku kan tak gemar shopping..apa aku rasa berkenan aku sambar n bayar jew...takde nak pilih pilih pilih last2 tak beli...cukup hangin aku org cenggitu...huh...

Balik hotel aku pergi massage lagi...sakit badan kot dilambung ombak n boat...bontot n pinggang sakit gila kowt..(˘_˘")