Tuesday, May 29, 2012

Krabi (Day 2): Island Tour



29 May 2012

8.30am - Brakfast cereal je...7 eleven mmg bersepah so u don't have to worry...bleh la hidup makan cereal ngn susu kan..nak beli maggi pon boleh...coffee pun ada...

9.00am - Tour Van datang amik we all utk ke persisiran pantai...so island tour start pukul 9.30am

9.30-4.00pm- Island Tour
Dalam 45 minutes jugak la kena redah lautan biru utk sampai ke pulau2 tu...hurmmm boleh la berjimba2 dalam air sambil melihat keindahan alam sekeliling dan juga keindahan di dasar lautan...coral n ikan2 yg sangatttt cantik...

 
Relax  in Paradise, snorkeling, swimming and sightseeing . Escape and enjoy  Southern Thailand's beautiful scenery and  magnificent views
Let the picture speaks

Viking Cave...dipercayai ada 10 orang tinggal dalam ni..utk jaga burung dan bird nest..

Super cool...i love it

Cuak jugak masa ni...langit dah gelap..ombak semakin tinggi...angin semakin kencang...


Pi Leh Lagoon....clean and clear water...fantastic coral reefs

Tonsai Bay...Tempat yangpernah musnah dilanda Tsunami yg maha dahsyat...sekarang jadi restaurant n tempat shopping..kat sini la we had our lunch...

Sekarang dah membangun semula...


Bamboo Island...

Speedboat we all...Ao Nang Speedboat number 7...kena ingat nama..nanti susah nak cari

Sea Cucumber...

Orang Pulau bersama landak lautnya...

Mereka sedang intai bontot landak laut

Landak laut ni makan coral...

Kalau ke tengah laut make sure tak pijak menatang nih...bahaya woooo..beracun...maybe tak mati kot kalau terpijak pun..cuma kulit jadi buruk jew ;p

Kagum macam mana dia bleh pegang menatang nih

abg tuk tuk


Sea view dari bilik hotel..




our speedboat

Clear water dont sangka no jaws ;p


Rasa cam artist...tapi tak kenal ;p







Bandar krabi...sepi...



 


4.00pm 
Balik ke persisiran pantai semula...'Lori dah tunggu we all...kalau tadi naik van skrang naik lori ;p...ye la basah2 kan..takkan bagi naik van dia plak...
 


4.30pm - sampai je hotel cepat2 mandi n solat...keluar cari makan..lapar kebulur kowt...(˘_˘")

Malam tu jalan2 la sepanjang jalan mencari t.shirt utk diri sendiri...hehehe...nama pun percutian budget kan...nak beli fridge magnet, tapi tak lawa pun..macam tampal sticker je...so smua org tak dapat fridge magnet...aku dapat 2 t.shirt which aku rasa kalau aku beli kat org pun tak kan pakai..sbb aku pun akan pakai otw balik KL je..show off la baru balik dr Krabi kan..pasni tshirt tu guna utk tdo jew...Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ 

*Shopping aku habis RM100 je..biasalah aku kan tak gemar shopping..apa aku rasa berkenan aku sambar n bayar jew...takde nak pilih pilih pilih last2 tak beli...cukup hangin aku org cenggitu...huh...

Balik hotel aku pergi massage lagi...sakit badan kot dilambung ombak n boat...bontot n pinggang sakit gila kowt..(˘_˘") 



No comments: