Monday, September 17, 2012

Health-check @ Home...

 
Boderline BP aku...kena kurangkan garam and oily food ;p
 
category excellent my sugar level ;p
Hari ni mak aku nak buat health-check sendiri..maklumlah...ex-nurse mmg akan jaga kesihatan seisi rumah la...aku ni mmg berdebar gila la weh bab2 check kesihatan nih...mmg senang nak kena darah tinggi :p

Alhamdulillah...semuanya ok...level gula 5.7 after breakfast...Blood Pressure pun still terkawal...tapi kena kurangkan garam dan makanan berlemak mak aku kata...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


2 comments:

nanieybarnieylurviey said...

Wah bestnye kak!! Sng kan. If sy org2 biasa ni bleh beli ke alat utk check paras gule tu? *soalan mcm mengarut je

Karbie said...

boleh je beli semua tu kat farmasi...tp agak mahal la jarum n strip tu...ahaks...