Sunday, October 7, 2012

FRIM-CANOPYWALK (October 2012)

Pagi2 buta EJ paksa utk aku g FRIM...ikutkan mmg malas la weh..tidur itu sedap...tp bila fikirkan aku nak naik Canopywalk maka digagahkan juga bangun...sampai FRIM about 930am...

Beli Tiket CanOpyWalkway kat bangunan D6 dengan harga RM5... 



Berjalan menuju ke Rover Track...mula la perjalanan naik ke atas dalam lebih kurang 900meter sebelum sampai ke lorong tikus utk menuju je platform canopywalk.....


OK pendakian anda bermula disini...takde la mendaki pown,,dalam 500meter je mendaki



muka masam mencuka dah....kui kui kui
Bagi aku si lemah yang hina ini 500meter dalam keadaan mendaki membuatkan aku rasa nak memaki...basah dari kepala sampai ke kaki...

Sampai je platform utk naik canopy hoyeahhh bersinar2 bijik mata...aku mmg suka benda2 tinggi nih...selepas diberi penerangan serba sedikit kami memulakan walkway kami...canopy tu dekat je jarak hanya 300meter..ada 3 platform...dgn ketinggian 1000kaki dari paras laut..tak sempat nak gayat..kalau terjun pun paling teruk seliuh skit je..kalau baling fon nokia torchlight pun tak sempat nak berderai la...kekekeke...

Basah ketiak mek peah wehh....;p
Ni part aku seuka nih..kasi gegar

2nd Platform



Jalan jalan dan jalan...amik gambar sana sini..aih dah sampai..hurmm..mula la menurun bukit..mind your step neh masa turun bukit..takde la challenging sgt pun..just hati2...sampai bawah ada la nampak waterfall seciput... 


errr waterfall ke tuh nyah???

Teruskan lagi perjalanan turun...we all amik route yg jauh sikit..sikit je pun..another 3km...kawasan hutan simpan macam ni tak rasa sangat bahang panas dia...jgn takut hitam neh...;p




Tadaaaaa sampai balik parking lot...balik pekena satay kat area FRIM...Satay Station...biasa2 je rasa dia..tp makan la jugak dah lapar katanya...

Sampai sini dulu neh...sapa nak naik tu digalakkan...

p/s: kalau yang jenis nak yang challenging maybe sini bukan la route nya...kalau yang nak rasa naik canopywalk sayup mata memandang bleh la g National Park neh..ni utk orang2 yang tinggal dibandar, tak tau nak g riadhah kat mana je..kekekeke...


Yours Truly,
-karbie-




No comments: