Wednesday, October 24, 2012

Syukur selamat!!!

Alhamdulillah mumsky n family selamat...pagi tadi dalam kul 11am mumsky keluar settle kan urusan dia, dalam 4pm dia balik umah tgk grill depan kena kopak...ye ada orang geledah masuk umah mumksy..nak luruh jantung aku dengar cite ni...benda pertama dalam kepala otak aku mumksy n betty je...

Syukur la waktu kejadian takde orang kat rumah...itu dah cukup baik dah...bayangkan kalau ada orang..perempuan pulak tu...nauzubillah... tak terbayang weh..biarlah harta melayang, jangan nyawa jadi taruhan...banyak jugak benda yang hilang...semua latest gadget macbook abang ipar aku hilang, iphone betty hilang, barang2 kemas mumsky hilang, jam tangan smua dia sapu...setakat ni tu je la baru yg dapat dikenal pasti asset yang hilang... 


Pisau 2 bilah dalam gambar kat atas tu mmg pencuri tu letak mcm tu...mengikut penelitian pihak polis itu bertujuan mempertahankan diri diorang kot2 ada penghuni dalam umah tu...sweet sgt dia g amik pisau kat dapur umah mumsky..colourful sgt...nasib baik tak amik chopping knife tak ke naya...pastu lagi sweet pencuri tu siap makan chips dalam tupperware atas meja..nampak tak tupperware terbukak tu?? Hah tu la dianya...mmg mumsky takde usik apa2..uols pun kalau orang masuk umah jgn usik apa2 k supaya senang keje polis buat siasatan...

Ala tamau la stress2 k...tamau trauma2...yang penting smua selamat..biarlah barang2 yang hilang tu bukan rezeki kita...anggaplah ini amaran dari DIA buat kita, hamba yang sering lupa dan alpa dengan keseronokan dunia, pasti ada hikmahnya,itu janji DIA...

P/s : Padlock tebal 15inc pun kalau orang nak masuk,masuk jugak kan...so jadikanlah Ayat Kursi amalan pelindung diri neh...



2 comments:

Zara Dchiemara said...

Sianya mumsky... haih..dunia skg. Anything can happen. Wat pintu letrik plop na..nti sesapa nk pecah umah kena karan huhu

Karbie said...

haha pintu lektrik nanti dia padamkan letrik dulu baru masuk...waaaaaa...bijak2 manusia skrg..