Friday, November 30, 2012

Low carbs Lunch


Home-made Protein pancake with blackpaper chicken...too yummylicios to explain..u should try this at home... ‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌




Tuesday, November 27, 2012

Healthy strawberry milk shake...

;)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, November 24, 2012

Warkah buat aku!!

Ramai yang mencemuh ramai yang mengata...biarkan mereka..kadang kala ada yg memuji, tapi ingat setiap pujian bakal menjatuhkan mu teman...jgn terlalu percaya kerna banyak tipu daya disebaliknya...

Andai kau diherdik, dihina mahupun disisihkan sabarlah seketika...lihat diri cari mana salah kita..tiada?? Bohong, kita tahu pasti ada!!! Itu baru urusan sesama manusia kawan...belum lagi urusan kita dengan DIA...andai DIA turunkan musibah sering kita tanya, Ya Tuhan mana lagi salah aku...mungkin ada antara kamu telah cuba sedaya upaya menjadi yg sempurna disamping DIA...tapi bagaimana dengan manusia kawan?? Apa kamu lupa?? Hubungan mu sesama manusia?? Jgn sampai tercela...takut di'sana' tak terbela...

Didatangkan satu persatu yg ku anggap 'bala'...sukar tuk ku terjemah dengan kata2...sudah tak sanggup ku melihat dgn mata yg ada...inginku butakan seketika..tapi apa daya...aku yakin ini petunjuk DIA...

Kau lihat manusia yg sering bersenang lenang, apa kau yakin mereka bahagia?? Dicanang kebahagian dilaman muka buku, apa kau tahu yg terbuku dalam qalbu??

Buang rasa yg menghancurkan jiwamu kawan, berdiri atas reality campak jauh2 segala fantasi, masih jauh destinasi , yang itu mmg PASTI, bukan halunisasi...


Blessed Saturday,(っ˘з˘)っ~♥





Tuesday, November 20, 2012

Healthy Lunch Katanya

Plan nak g pyramid lunch nanti...tetiba my collegue datang bawakan buah kiwi dan pisang...sweet je rupa pisang tu...aku ni bukan penggemar buah sebenarnya...tapi bila makan buah kiwi tu rasa sedap la pulak...dgn tak malunya aku makan 2 bijik kiwi 2 bijik baby pisang...burrrpppp...alhamdulillah...

Batalkan niat nak g Burger King...eh ke kena boikot jugak BK tuh?? Hªªhªhªªhªªhªhªª ...banyak betik benda uols nak boikot kan...setakat boikot time perang apa motifnya?? Lepas 2 3 bulan smua lupa nak boikot bila anak uols menangis nak toys kat mekdi korang pun dengan muka tak malu terpaksa masuk mekdi jugak kan...tak istiqamah korang ni..#justsaying....baik aku, smlm balik keje llapar2, singgah mekdi beli milo ais n nugget.. pelik je mekdi puchong gateway sunyi sepi....kaunter drive tru pun bukak satu je...huhu...malukan aku je ,ej la nak milo ais..yg tu pun satu, buat je la milo kat rumah..Hªªhªhªªhªªhªhªª..

Nabi pun berurusan dgn Yahudi jugak kan?? Nabi tak pernah boikot mereka pun kan?? Nabi masih berbuat baik kepada mereka walau mereka berbuat jahat kat nabi kan??? Ke aku salah??? Ke nabi bunuh mereka?? Ke nabi maki hamun mereka balik?? Tak kan????? #soalanjahil ;)

Boleh la nak boikot bila kita dah tak ada senjata lain...kita tak ada senjata untuk berperang...nak gaduh mulut pun akal tak panjang...setakat mencaci memaki hamun kat FB atau twitter nothing change kan...sekadar luahan perasaan nafsu bisu....so bleh la guna senjata mudah iaitu boikot..kerna dengan itu dapat mengoncangkan ekonomi mereka...sedikit sebanyak mungkin beri kesan...tapi jangan la nak cemuh sapa yang tak boikot barangan israel..tak semestinya mereka menyokong keganasan israel...#my2cents

p/s: Ingat bukan hanya mekdi tapi banyak lagi..mampu ke boikot smua (intel, Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances,) antaranya..tak kan nak senarai semua takut terlena membacanya ;p

Blessed Tuesday...#prayforGaza (۳˘•˘)۳



Monday, November 19, 2012

License renewal...

Biasalah aku kan bajet aku ni anak ketua polis negara..kalau dulu roadtax yang mampos tanpa ku sedari, hari ni lesen pulak..Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

Eh baru sehari mampos relax la kan..kui kui kui...errr kalau kena AES agak2 bleh ke renew lesen ek?? ┒(⌣˛⌣)┎ mcm lepas je...

Aku juga terkenal dengan sikap malas nak beratur atau kata lain berurusan di kaunter perkhidmatan...kalau spender bleh beli online pun aku sanggup beli online Hªªhªhªªhªªhªhªª ...makanya aku pun renew lah melalui myEG...senang je..click click click isi details skit2 prap prap taraaaa settle.... 

Baru perasan, aku renew 2 tahun dia bagi extra another 6 months ;p


Sbb kemalasan aku, maka aku kena ketuk hampir rm20 aku rasa...kalau g post office renew utk 2 tahun rm60 je kan...guna myEG sampai rm82...yang rm15 tu aku tak tau apa yg di adjust nya..(˘_˘")

‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ esok dpt la kot lesen aku


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Friday, November 16, 2012

Bibik kecil dah pulang!!

Ala bibik kecil saya tuan dia dah mai amik ptg td...tak sempat jumpa bibik kecik saya...gonna mishyu bebeh...eh bibik...malam ni keseorangan la layan drama2 melayu di tv...kalau rasa dahaga turun sendiri la amik air nampak gayanya...kalau bibik kecik ada bleh cari alasan nak lepaskan geram kat dia...lambat amik air pun kena marah..makan lambat pun kena marah..bangun lewat kena marah..bangun awal pun kena marah..Hªªhªhªªhªªhªhªª kesian bibik kecil saya kan..tapi dia kebal...itu saya pasti... ‎​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌

Bye bibik kecil...see you !!! (っ˘з˘)っ~♥
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, November 15, 2012

Bibik kecik saya demam!!!


Ni bibik kecik kesayangan saya...tukang ambil air utk saya..tukang teman saya pegi 7E...tukang kutip duit snoopy saya...tukang teman saya layan movie...tukang teman saya isi minyak...tukang chargekan gadget2 saya..tukang teman saya pergi car wash...tukang amikkan jajan utk saya....tukang donlotkan game2 baru utk saya...tukang update latest entertainment...tukang ajar saya makanan2 baru di pasaran...tukang kemaskan bilik saya...tukang temankan saya tidur..tukang kejutkan saya bangun pagi...tukang paw saya...

Best kan bibik kecik saya...tp hari ni bibik kecik saya demam, dunia saya pun kelam...so saya takleh buli dia...saya plak kena berkhidmat utk bibik kecik saya...belikan cool fever, kasi dia makan ubat, kejap lagi kena bawak bibik kecik kluar jalan2...'Seggar anging' org klantam kata...

Salamm Muharam everyone ;)



Wednesday, November 14, 2012

My Dog Dou Dou is here

Mmg aku nak kecoh la anjing ni datang sini..because I watched this fucking movie last weekend..Hªªhªhªªhªªhªhªª ...kira glamour jugak la cite ni..bukan cite sembarangan..tak sia2 Cik MPK pilih movie...anjing tu di bawa road tour siap..tp takde la aku nak bergambar ngn anjing tu kan...mmg sweet gila ah Dou Dou tu...





Tuesday, November 13, 2012

Preparation for 28km walk

Putrajaya 12hours Walk, less than 1 month dah...so aim kak limah nak dapat medal..utk dapat medal minimum kena jalan 28km...ye jalan je...dah nama walk, kau walk je la...jalan jalan jalan selama 12 jam...pandir la jugak kan..Hªªhªhªªhªªhªhªª errrr 28km boleh ke???..melecet kelangkang aku ooiiii...tapi takpe biar aim high..capai ke tak belakang kira..gaya sebagai seorang ADIK ATHLETE kena ada...ye aku bukan athlete lagi pun...muahahahah... 


EJ belanja kasut and sports watch...kasut haruslah yg support tulang belakang katanya...jam pun haruslah bleh set timing katanya...baju haruslah sponsored by Herbalife..eh tetiba promote kan..Hªªhªhªªhªªhªhªª





Deepavali treats @ Starbucks

Alang2 dah ada berhapiran Starbucks aku pun turut sama meng'kiasu'kan diri utk beratur amik free drinks...tak sia2 la aku duk tweet mcm org gila selama ni..ada jugak faedahnya berbanding dgn org yg tak aktif 'mencicip'...tweet tweet....

Hah facebook mana ada semua ni..pencicip je ada info ni...apa lagi cepat ah follow 'starbucksMy'...senang nanti ada free drinks anda dpt tau dulu...Hªªhªhªªhªªhªhªª ...

Yang lagi bestnye, aku mintak satu air dia paksa suruh amik 2..acane tu...pemurah sgt kan...gelendangan kalau nak merasa air free kat SB aktifkan la akaun twitter...jahanam tak ayat ;p

Happy Diwali to all my indian friends and happyy holiday to the rest...(っ˘з˘)っ~♥




Sunday, November 11, 2012

Sepetang bersama Cik MPK

Dah lama tak lelepak dgn cik MPK...masing2 bz dengan urusan dunia memasing...takde plan beriya pun...last few days cik MPK ada post gambar dia p makan lamb kat Tree steak house paya jaras,Sg Buloh...so aku ni mmg minat jugak la lamb nih...meleleh je air liuoq tgk pic dia post...dia tanya bila nak g makan..dgn confi nye aku jawab this saturday...wak kemain konfi...so aku mmg dah block date siap2 la bila aku berjanji...tu lah al kisahnya...

Ribut petir hujan lebat pun ku redah jugak..well as u knw kan, aku ni cacat skit bila masuk bab ingat jalan...terus jadi autism...so kena la apish laki cik MPK jadi pemandu arah aku...nak senang cite aku g je ke rumah cik MPK dari situ we all convoi p Tree Steak House tu...nah kalau korang tanya kat mana tempatnya aku tak tahu..sbb 100% aku ikut kete cik MPK..tanpa tgk kiri kanan..ahaks...


Rupanya ada few friends lagi yg nak turut sama join "minum petang" kami...minum ptg bahan lamb chop..Hªªhªhªªhªªhªhªª ....lil Zara pun ada ditempat kejadian...dapatlah keronyot2 si kenit tu kejap...hehheh...serious sedap weh lamb chop dia...gravy dia perghh meleleh-leleh..tp kalau EJ nak dtg sini aku dah tak tau jalan dia :(



Pine Sizling Lamb Chop 3pcs-RM16.90

After finish our early dinner plan nye nak menuju IKEA cik MPK nak cuci mata, tapi tahap jamm yg melampau maka we all batalkan niat utk kesana...singgah solat kat giant KD jap n menuju ke Tropicana CT utk tgk movie...and u guess what, cik MPK mendajalkan kami, dia beli tiket cite cina pasal anjing...MY DOG DOW DOW....waaaaaaaa tapi nasib baik takde la bosan sgt...tahap 1 bintang...drama melayu TV1 kul 830pm hah tu la tahap cite tu...mmg tak masuk anugerah skrin pun la...lol....

Habislah kul 1130pm aku pun menuju pulang ke tempat asalku..n u knw what again aku sesat lepas kluar tropicana CT, tak nak amik mana...mula2 nampak signage LDP..sekali hilang...aku pun apa lagi hilang arah la...amik NKVE sesat masuk mana2 ntah...mata aku melilau mencari signboard tp tak tau nak tuju kemana... Apa lagi..aku guna 'mata hati' je a.k.a suka hati aku,last2 keluar jugak dari kesesatan...mmg tahap kena berubat dah penyakit lost direction aku nih...kadang2 nak kluar simpang umah EJ pun aku bleh silap..Hªªhªhªªhªªhªhªª 

TQ cik MPK for the treat...tea O panas, army food stock, lamb chop, tiramisu, movie ticket, and the most expensive 'stuff' -ur time (っ˘з˘)っ~♥

P/s : Teringat zaman2 belajar dulu..lama dah tak ronggeng ngn cik MPK...slalu ronggeng ngan kak ron je...



Thursday, November 8, 2012

Feed The Homeless...

Bermula dgn satu niat kecil utk merasa sendiri disamping membantu menyampaikan makanan kepada homeless di sekitar Kuala Lumpur...Kak Ron ajak aku..ikutkan aku mmg malas la...y aku kena korbankan waktu tidur aku...tp ayat kak ron buat aku sentap seketika.."ala korbankan sehari je tidur tu utk feed the poor"..gulp ok..kalau aku sanggup bangun pagi utk p running event y not aku sanggup tdo lewat utk feed them :(

OTW. @ puncak jalil...macam waterfall
 
 Dalam ribut bukan taufan kami redah hujan menuju ke stop pertama depan Tune Hotel Downtown KL...sampai2 sana gerimis...basah2 lembab la jugak...masa tu lori bawa food belum sampai...dalam 915pm lori sampai...dpt ku dgr suara anak kecil "lori sampai lori sampai smua beratur"...menyentap hati mak hoaky...ok semua gelandangan beratur utk amik makanan....mereka terlalu civilized...i tot mereka akan terkam je bila makanan sampai...jelas imaginasi liarku silap...jauh tersasar...kita yg educated pun kadang2 ada yg takreti nak beratur suka potong Q kan??? Belajar dari mereka ye lain kali..

Berdebar-debar lagi..muka cuak lagi masa nih
Masa ni aku jaga bahagian air..1st time terpinga2...no worries mereka yg dah lama sedia membantu...air sirap satu tong dalam 15 mins zassss surut level air...mereka dtg bawa botol masing2...oh bukan tupperware ke corningware ye...botol yg mereka jumpa ntah mana2..setiap botol yg kami isi, disambut dengan ucapan terima kasih yg ikhlas dari hati sudah memadai buat kami...kak ron yang tuang aku yang hulurkan botol utk mereka je...aku takut kalau aku tuang terketar2 mau kena marah....masa aku jaga tuang air ni takde la rasa sentap sgt..sbb yg dtg amik air ni takde la scary sgt..biasa2 je la...



Our next stop adalah Mydin Kotaraya...hah ni mmg sentap habis...homeless dia ramai dari yang Tune Hotel tadi...setibanya lori bwa food mereka mula beratur dalam 2 barisan...tanpa suara..sungguh impressive sekali ..kali ni aku jaga tempat bagi food plak...agak mencabar..masa ni Kak Ron kena distribute ikan ...kat sini sangat ramai...mula2 dilepaskan golongan tua, tidak bermaya, wanita dan kanak2, then only baru golongan muda...mereka tidak mengeluh hanya sabar menunggu giliran...aku hanya pass food kepada mereka dan cuba utk elakkan body contact dgn mereka...bukan apa sebagai langkah keselamatan je...takut menular wabak penyakit ...

Agak mencabar..ada yang mintak nak 2 bungkusan sbb terlalu lapar, nak bawak balik kat family, dan mcm2 lagi...the answer is NO...nak makan kena dtg beratur...nak makan kena cari k...makanan tak dtg bergolek..org dah bg free dah cukup baik..mai beratur kalau nak makan...eh tetiba emosi...

Malam ini satu kejadian yang tak ku duga berlaku...aku bleh bagi food kat org yang kurang siuman a.k.a gila ;p...smua pun tahu aku ni fobia dgn org gila kan...baca sini  nampak pelik skit pun aku dah anggap gila...tak pakai sliper pun aku kata gila...tp smlam rasa nak nangis je..aku bleh bagi food kat diorang tanpa rasa takut atau jijik...rasa kesian membatasi rasa takut aku...walaupun rambut mcm berus sabut, pakaian tak terurus tp saat menerima makanan mereka sgt behave...seperti sgt menghargai makanan mereka tu...dari raut wajah mereka aku dpt rasa mereka sgt bersyukkur dgn makanan tu...ucapan terima kasih mereka sgt berharga bagi aku...walau sekadar anggukan kecil tanda terima kasih mereka...aku rasa cukup bermakna setiap makanan yg mereka ambil dr tangan aku...sesekali tanganku tersentuh dgn tgn2 mereka aku dpt rasa kedinginan kulit mereka yg kesejukan buatkan jiwa wanitaku sentap habis...mungkin hanya kopi panas dijadikan 'selimut' mereka utk malam ini...bertilamkan kotak berbantalkan selipar lusuh ;'(

Berdebar2 nak bagi nasi kat homeless ;p
 

Antara mereka....

cek skit apa diorang dapat ek ;p
After 30mins next station was Masjid India...masa kat sini dalam kul 11++ so org dah tak ramai..mereka dah siap buka tilam2 mereka..ramai yg dah tidur...masih ada yg menunggu kopi panas dan biskut kering...nasi dah habis...kali ni kami jaga utk bagi biscuits je...dah sakit pinggang aku pass makanan tadi..hehehe...tp sentap jugakkkk bagi biskit kering pun...datang sorang lelaki "kak mintak lagi satu kak saya sehari tak makan" drama sgt kan??? Tp ini realitynya...apa boleh buat..ini dunia kita...biskut pun nak mintak beriya...kalau kita??? Campak2 saja makanan tak habis atas meja kan?? Jgn tipooooo...aku pun begitu..concept tiada sisa makanan atas meja..tp mereka??? Meminta2 meronta-meronta mencari makanan..


Siapa pun mereka, penagih, pelukis, artist jalanan, security guard, pelacur, nyah, pengemis, orang kurang siuman, cacat anggota tapi saat makanan dihulur, mereka terima dgn penuh makna, itu yg dpt ku rasa...tak percaya...mari coba ;)

P/s : sungguh 'rasa' itu datang sendiri tak perlu dicari (˘_˘")

Tq Kak Ron...




PERTIWI Soup Kitchen

Because I'm not the volunteer type person, so mmg aku tak pernah dgr la nama ni...tak pernah tau wujud gerakan2 seperti ini...bunyi pertiwi mcm pewira negara pun ada...tp tidak sebenarnya...

Apa itu PERTIWI- Pertubuhan Tindakan Wanita Islam Malaysia..

What they do- provide a humanitarian food-aid service to the hardcore poor irrespective of race or religion

Where- The heart of KL

When- Monday, Wednesday, Friday and Sunday night. from  9pm-12am

How to become a volunteer- Just present urself ;p

Ok la aku pun 1st time dtg so nothing much I knw abt this organization...belum buat research lagi...actually they don't just feed muslim...agama lain pun masih boleh terima food ni smua ;)

Stay tune with the next post yoooo..(っ˘з˘)っ~♥

Blessed Tuesday :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, November 6, 2012

Rawang Burger Bakar, Putra Permai

Finally, setelah hampir seminggu aku tgu nak makan RBB ni, today dpt jugak aku makan...aku siap PM dia dalam FB tanya bila nak bukak stall..punya la aku nak try BB ni..nak tau la sedap mcm mana yg duk bising2 sgt tuh...ketinggalan sudah...
Lokasi kedai ni kat Beriayani Gam Johor...

FACEBOOK RBB

Masa kami sampai dia tgh bakar arang lagi..blum start bakar burger..so kena tunggu...aku dengan yakinnya order Valentine's Burger dan burgembira utk EJ....so sementara tgu burger kami masak, kami order dulu kerang rebus kat kedai tu...

Ni order dgn Beriyani Gam, jgn duk order kat stall burger bakar plak ;p

Dalam 30minits burger kami pon siap..hoeyahhh...not bad...my valentine bit plain...burgembira lagi tasty...so sapa yg duk ada area sini bleh la mai makan kat Bandar Putra Permai ni...dah banyak franchise dah...nak kata sedap sampai teringat-ingat takde la..tp boleh la for a change...aku makan burgernye saja pun dah kenyang membuntal....Alhamdulillah..Jom balik tdo ;p 

Valentine's Burger with cheese...meleleh weh ;p




Movie Review: Aku Terima Nikahnya

Aku sanggup download n tgk cite ni sbb Adi Putra n Nora Danish plakonnya...orang kata best cite ni...mereka sgt romantik...tp bila aku tgk biasa je...takde la romantik sgt pun..

Sedikit kecewa dgn jalan cite ni..wkakakaak...expect jalan cite dia lagi best..tapi sendu je...ending pun mcm so so je la...kalau tak tgk pun takde la ralat sgt...nasib baik tak tgk kat panggung mesti menyesal habis 10 hengget wakakaka...

So next movie download NGORAT...sanggup donlot sbb pelakon2 dia nampak mcm best...antaranya Aaron aziz, zain, erra n few more...ahaks..pilih movie pilih pelakon skali..so lepas ni pengarah2 filem haruslah ambik pelakon yg tgh hot n top...baru filem laku...;p





3 in 1 Shaker cup

Senang lepas ni nak buat stock protein shake...boleh isi utk 1 week kot...makin jimat masa to prepare my healthy breakfast every morning...#lol

While Stock Last ;p



Terpisah 12 tahun

Mana taknya...after SPM smua bawa haluan masing2...kak chno ni kiranya senior la walaupun sama2 form 4-5 masa tu...sbb dia datang dari Maahad Muhammadi Perempuan...zaman tu sekolah Arab ni ada 'kelas peralihan'...so mereka ni kira tua setahun la dari aku...

Pertemuan yang tak dirancang rapi...larian menyatukan kami kembali..wah gitu...nanti dia pun nak join run jugak..makin ramai kawan2 aku nak join run..hoyeah...healthy life style katanya...nanti uols dtg bwk stroller anak la huhu...

Dia kawin pun aku tak pergi..sampai la dapat second baby...usia baby tu baru 45days...dapat jumpa sekejap pun jadilah..mengubat rindu 12 tahun terpisah...jumpa dalam facebook n twitter je la jawabnya...huhu...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


Monday, November 5, 2012

#SPM 2000

Since hari ni budak2 sedang menduduki SPM, mari kita kembali sejenak ke zaman itu 12 tahun dulu...saat solat hajat di setiap sekolah...ibu bapa mengalir air mata menadah tangan pada yang esa terus meminta anak berjaya...guru2 siang malam pagi petang mencurah ilmu yang tiada bilangannya...pakar2 motivasi terus menerus membangkitkan semangan anak muda...

antara kita mungkin ada yang terus berusaha hingga akhir masa...antara kita mungkin ada tak tidur malam ulangkaji pelajaran..antara kita terus ada yg tak tdo malam terus meminta dari DIA kadang kala tanpa usaha hanya doa(۳˘•˘)۳ ..ntah aku bagaimana aku lupa..

Sebab aku bukan dari golongan mereka..aku biasa2 saje...result smua D dengan rasa bangga barangkali..yang A1 quran sunnah kau hado?? penghafal quran yang baik satu masa dulu...Hªªhªhªªhªªhªhªª rare skali anak melayu sebegitu..kah kah kah..A2 maths maka dapat dilihat takde lah bodoh mana..otak kiri ku masih berfugsi dgn baik...science subjects smua D...

Tak study?? Tak
Menyesal?? terlambat
Tanda kamu gagal dalam hidup?? Tidak
Kecewa?? Tak perlu...itu yang kamu mahu ;)

Ibuku tidak pernah berlebihan bangga dgn kejayaan ku..tidak juga berlebihan kecewa dgn kegagalan ku...setaip kali aku berjaya yang aku dpt hanya sekadar ucapan tahniah dan alhamdulillah..kadang kala buatkan aku rasa sendu dgn sikap ibu..mana habuan utkku?? Bila dewasa ku sedar..habuanku adalah restu dan doa ibu (۳˘•˘)۳ ...apa lagi yang aku perlu lebih dari itu..maafkan aku...

Mai tgk result SPM aku...

Quran sunnah 1A
Maths 2A
Syariah islamiah 3B
BI 3B
BM 4B
Sejarah 5C
Kimia,fizik,bio,add math, arab 7D-kau ni bodoh ke bangang lol ;p

kelihatan yang akhirat melebihi yang dunia...tapi kini bagaimana :( Ingat, apa pun keputusan mu itu bukan pengakhiran hidupmu..saat kau mula merasa sukar dalam hidup, disitulah permulaan hidupmu..jgn pernah jemu :)


P/s : Ilmu tanpa amal ibarat pokok yang tak berbuah...:)



My Weekend...

After work went for car service...then race kit collection at Setia Alam welcome center...dari situ kunun2 nak g Pavilion...sekali boleh sesat masuk jalan ntah apa2...mcm haram sungguh rasanya...masuk chowkit,pudu dan jalan2 tikus mana ntah which aku tak pernah sampai...(This is a real KL man)...selama ni duk tgk KL sbg KLCC, bukit bintang,KL tower segi 3 emas mmg la rasa WOW...tp bila aku sesat lorong2 tikus tu nak menangis rasa...ni pun KL jugakk...waaaaaa...ini lah kehidupan kota yg sebenar...(˘_˘") ...menyeramkan...sesat di bumi sendiri...tp aku mmg ada penyakit lost direction Hªªhªhªªhªªhªhªª so tak heran la kan kalau aku sesat...kekekek...

Sampai je Pavi terus terjah cari makan...Pepper Lunch la apa lagi...lama tak makan steak katanya...dah kenyang makan tgk movie plak Skyfall not bad tp bit gloomy ...jimat cahaya agaknya...habis je wayang langit sudah mau runtuh...hujan turun mencurah2 dibumi kuala lumpur...paham2 je lah kalau dah hujan-KL-jam-accident mmg dan synonym sgt...tak payah nak mengeluh sgt la kan...huhu 



P/s : Rawang burger bakar sampai ke hari ni belum dapat makan (˘_˘")


Blessed Monday everyone (っ˘з˘)っ~♥





Sunday, November 4, 2012

CICM RUN 2012

Aku pun tak tau mcm mana aku bleh join run ni sorang2...al kisahnya laki kawan aku la ajak masuk run ni..mmg kebetulan aku tak de register mana2 run so aku register la...aku dah khabarkan pada kawan2...tp kawan2 smua slow...dah penuh tak leh register...cik MPK dah register tp half-way...sorang la jawabnya aku..

First time aku kena handle sendiri dari amik race kit sampai la ke hari kejadian...(˘_˘")

Baisanya EJ adalah manager aku utk run ni..smua aku follow dia je...tapi bila smua benda kena buat sendiri aku jadi bengong la...dah la buat kat Setia Alam...aku sampai pun tak pernah area tu..nasib baik tak sesat je subuh khadam tuh...haihhh...route dia not bad tapis sayang aku tak dapat medal...padahal aku sampai sebelum sejam..jahat betik...org blkg aku dpt plak medal..caitt sungguh..

Erm lepas ni maybe aku dah tak de running manager...EJ dah nak upgrade running distance dia kepada 42km...all the best mate...tahun depan mungkin smua running event aku kena manage sendiri...haihhh...

Foto pun aku takde..biasanya manager aku akan ambilkan pic b4 n after event..tak kan aku nak suruh laki org amik foto aku plak..huhu...