Tuesday, November 20, 2012

Healthy Lunch Katanya

Plan nak g pyramid lunch nanti...tetiba my collegue datang bawakan buah kiwi dan pisang...sweet je rupa pisang tu...aku ni bukan penggemar buah sebenarnya...tapi bila makan buah kiwi tu rasa sedap la pulak...dgn tak malunya aku makan 2 bijik kiwi 2 bijik baby pisang...burrrpppp...alhamdulillah...

Batalkan niat nak g Burger King...eh ke kena boikot jugak BK tuh?? Hªªhªhªªhªªhªhªª ...banyak betik benda uols nak boikot kan...setakat boikot time perang apa motifnya?? Lepas 2 3 bulan smua lupa nak boikot bila anak uols menangis nak toys kat mekdi korang pun dengan muka tak malu terpaksa masuk mekdi jugak kan...tak istiqamah korang ni..#justsaying....baik aku, smlm balik keje llapar2, singgah mekdi beli milo ais n nugget.. pelik je mekdi puchong gateway sunyi sepi....kaunter drive tru pun bukak satu je...huhu...malukan aku je ,ej la nak milo ais..yg tu pun satu, buat je la milo kat rumah..Hªªhªhªªhªªhªhªª..

Nabi pun berurusan dgn Yahudi jugak kan?? Nabi tak pernah boikot mereka pun kan?? Nabi masih berbuat baik kepada mereka walau mereka berbuat jahat kat nabi kan??? Ke aku salah??? Ke nabi bunuh mereka?? Ke nabi maki hamun mereka balik?? Tak kan????? #soalanjahil ;)

Boleh la nak boikot bila kita dah tak ada senjata lain...kita tak ada senjata untuk berperang...nak gaduh mulut pun akal tak panjang...setakat mencaci memaki hamun kat FB atau twitter nothing change kan...sekadar luahan perasaan nafsu bisu....so bleh la guna senjata mudah iaitu boikot..kerna dengan itu dapat mengoncangkan ekonomi mereka...sedikit sebanyak mungkin beri kesan...tapi jangan la nak cemuh sapa yang tak boikot barangan israel..tak semestinya mereka menyokong keganasan israel...#my2cents

p/s: Ingat bukan hanya mekdi tapi banyak lagi..mampu ke boikot smua (intel, Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances,) antaranya..tak kan nak senarai semua takut terlena membacanya ;p

Blessed Tuesday...#prayforGaza (۳˘•˘)۳



No comments: