Tuesday, December 31, 2013

Sambut New Year

Nak sambut apa...pagi2 buta mak aku call..ingat nak bgtau apa...rupanya dia pesan 'malam ni ada nak g mana ke?' belum sempat aku jawab dia jawabkan 'tak payah nak g mana2 la duk umah je malam ni'...hurmm...aku nak jawab apa lagi diam terus...hahahaha...adoyai mak aku ni...


Mak aku ni terpengaruh dengan berita sgt ni..benda takdak apa pon kan..tu la aku suh dia ada twitter...live streaming kisah benar..bukan duk dgr cite tak betui kan..kikiki..


tp tak pa lah...dah dia pesan mcm tu jgn durhaka sgt lah...seumur hidup aku sekali je kot aku pernah sambut new year...kat the curve masa belajar dulu...tu sbb hawa nak tgk concert FT...lepas tu mmg tak dak dah aihhh.  aku bukan jenis layan concert2 ni..kampung aihhh...


Nak menganjak ke tahun 2014 rasa lemau je rakyat malaysia kan...semoga dipermudahkan urusan kita semua eh...DIA je yg bleh keluarkan kita dari kesempitan hidup...doa je la...bukan kita mampu nak ubah apa pun kan...mereka ada wang dan kuasa...huhuhu...tapi kita ada tuhan..mau lawan?? kikikiki...


p.s: Hati hatilah yg nak p sambut nuyer tu naaaa...jgn duk buat pelik pelik la naaa..muda mudi jaga diri jaga peribadi..yg tua pun sama ah...jaga ahhh...jgn duk terkinja kinja ;p


Wednesday, December 25, 2013

Mural Art @ The Atmosphere Seri Kembangan

Pagi tadi sambil nak kluar basuh kereta p makan mamak area rumah kitorang je pon....sekali ternampak Artsphere ni...mcm best je...apa lagi lepas pekena half boiled egg 2 biji sorang kitorang terjah la dinding2 bangunan ni...huhuhu...mcm lawa je mural ni kan...nanti uols bleh la mai sini eh...nak senang nampak je bangunan giant Seri Kembangan tuh korang masuk la ada shoplot belakang tu...tu la nama tempatnye The Atmosphere. 










Venue : The Atmosphere (Seri Kembangan, located behind Giant)
Address : 1-3, Jalan Prima Tropika Barat 2, Taman Prima Tropika, 43300 Kuala Lumpur
GPS Coordinate : N 2° 58.952′ E 101° 39.767′

December Babies.My Love.My Soul


Seharian bersama wajah2 yang tersayang....hari ni celebration December Babies...sempena Christmas celebration katanya...hari ni TZ jadi driver pompuan2 ni...lepas makan pompuan dua orang ni nak cari tudung kat bangi plak...melangut lagi aku n TZ depan kedai tuh...berpeluh2 menunggu tak siap2 jugak...ramai gila orang kat kedai tuh...sale katanya...Ariani ke apa nta nama kedai tuh...nasib nak pakai ariani...kalau nak pakai fareeda mmg pengsan aku nunggu nya...huhuhuh...

December Babies..TZ,EJ,Heam....




With my bday girl n boy

My Love

Makan jangan tak makan sampai lebam

Beef It Up


Pink...jarang2 woo aku pakai pink...



Macam sedap je aiskrim ni

<3



Friday, December 20, 2013

Seharian jd babysitter

Dia duk berebut nak baca buku aku...dia bagi buku dia kat aku...haih zara
Tewas dah lepas kenyang makan n minum susu
Babysitter yg tewas...auntie hawa ada takpe
Bz sgt dia ngan buku....berapa kali khatam dah
tewasss sudahh


Monday, December 16, 2013

Si Tolol

Si tolol dah topi keledarnya kata kakak aku...tolol tolol pun selalu dirindu...kang dua tiga weekend tak jumpa mula la cari aku kan ahahahaha....



Friday, December 13, 2013

Syirik

Sekarang ni Ust Abdullah khairi plak my fav penceramah...so semalam tertarik dengan ceramah pasal syirik..ecpecially org melayu kita ah...jom tgk kita ada buat tak benda ni...syirik amalan tak diterima wooooo...semayang tak diterima...


  • Bila nampak biawak melintas kita percaya ada mala petaka menanti di hadapan...haaaaa..sapa percaya ni syirik noooo...kalau aku pijak terus je bewak tu...
  • Bila anak kecil menangis ada org kita yg pakaikan tali hitam kat tangan budak tu..ni syirik jugakkk...bila budak menangis sebenarnya ada jin yg duk main 'chak chak' ngan dia...bacalah ayat quran bukan duk ikat benang hitam...
  • Pastu bila anak perut buncit ikat tali kasut kat perut...ni aku tak pernah tgk n dgr...buat apa ikat tali kasut...p la beli ubat cacing kat farmasi..hohoo..
  • Nampak burung hantu atas bumbung rumah kita percaya ada org nak mati...ni pun syirikkk oiiii...kau pulak tau ajal org...
  • Pergi jumpa bomoh yg dapat ramal...contoh kita sakit ke hilang barang ke then bomoh tu dapat ramal wajah ciri ciri org yg buat kita..haaaaa..ni mmg syirikkk jangan duk percaya...keje setan yg nak pecah belahkan silatulrahim...
  • Percaya plak dengan mengantung gambar para wali kat kedai makan sebagai pelaris...ini jugak syirikk....gantung saja saja tanpa ada apa apa kelebihan tak pe..tp kalau percaya ia pembuka pintu rezeki syirikkk...
  • Ada jugak yg letak ladam kuda deoan pintu rumah...ni pun aku tak pernah tgk...kononnya bila pencuri nak masuk rumah dia akan nampak mcm kuda nak terajang dia..jgn kuda terajang tuan rumah sudah..hoho..ini syirikkk oiiii....jgn duk letak ladam kuda ke taik kuda la...bacalah surah yasin ayat 1-9...ni la ayat yg nabi baca ketika dikepung oleh pemuda quraishh...amal ayat tu eh...kunci ah pintu jgn baca baca pastu pintu tak kunci...amal dan yakinlah dgn ayat Allah...
  • Letak kain kuning dalam bag dompet...tak bagi duit hilang...jangann oiiii...ini syirikk oiii...percaya ada kuasa lain selain kuasa Allah ini keje syirik...
  • Kucing hitam langkah mayat..nanti mayat bleh hidup...nahh..kalau ada org mati ce amik kucing hitam pijak ekor dia...biar dia lompat mayat..kalau hidup ok ah...tak gitu..jgn duk bodoh sgt lah...


K ah tu je aku nak share...nanti ada yg best aku share lagi k...hohi..best wooo...layan topic topic best...


Tuesday, December 10, 2013

JPO

First time sampai JPO....nahhh this is not my place ah...kluar masuk kedai...dah kalau pompuan ni shopping aku mmg nganga ahh..dulu aku ada gang ngan betty tgu wanita wanita aku shopping...tp skrg betty pon dah join diorang dahhh....dah wanita dah anak buah aku...dia plak kalut nak masuk kedai nak cari bag la baju la skirt la perfume la...aihhhhh...so aku mcm biasa ah tgu diorang shopping depan kedai dengan secangkir kopi...layannn sampai lebam...

Melihat mereka gembira itu sudah cukup buat aku gembira...tunggu la selama mana pon dan sampai bila bila...kerna mereka adalah nyawa...yang sering buat aku bahagia tanpa mengira masa dan ketika...mereka anugerah dunia yg paling berharga ♥♥



Melaka-Johor with my favorite girls

Ahad tu we all dah plan nak ke Melaka la plak nak celebrate birthday EJ kononnya...nasib baik we all invote mumsky n betty sekali...mmg aku dah tak bleh drive dah...kaki sakit satu macam....last2 mumsky yg drive kete sampai melaka...kiki...tqvm mums...hehehee...we all stay at Equatorial Melaka...not bad ah hotel tu kan...breakfast dia pun best...tapi mmg tak sempat nak foto2 pun...kaki ku kebas satu macam dah...yang penting sampai melaka our aim was nak p makan laksa baba nyonya Jonker88....kalau p melaka mmg we all akan datang sini ah makan laksa baba and cendol durian dia...panas2 pekena laksa n cendol mmg heaven ah...tpi kedai ni kena beratur agak panjang ah skit eh....

Kak dah la sakit..kena jalan plak jonker walk tu paham2 la tourist spot...parking kete bapak jauhnya...kena la menapak plak kan...tapi sbb dah plan so aku gagahkan jugak la....



Laksa Baba Nyonya at Jonker88

Jonker88


Malamnya we all keluar celebrate birthday EJ kat HRC Melaka...post birthday celebration katanya...after dinner konon nak layan live-band kat HRC tp jenis tak layan disco zaman muda....mana bleh bhai duk minum coke layan live-band...baik aku balik tdo lagi best...kikiki...bawak betty plak yg tak reti la layan live-band ni...kejap je dengar pastu we all pun gerak ah nak balik....otw p car park betty nak naik beca la plak...layankan aje la...best jugak naik beca malam2 kat Melaka ni,huhuh,,,u should try once ah....fefiling tourist sat....kikiki...maha jugak la utk satu loop kecik je pun dah charge RM20....ok la layan budak2 kan...beca pun lawa siap pasang lagu terkini lagi...hohoiiii...mumsky n EJ tunggu kat tepi jalan je aku and betty ke p pusing bandar hilir tu sat je pon...dalam 10 minutes kot... 







Mana reti budak ni layan live band.....baik dia layan maharaja lawak kat ipod....

Senyum tak berapa ikhlas oiiii....ni pon paksa telan pain killer...aku dah lama dah tak amik ubat-ubatan senanya....tp ini malam aku terpaksa oooooo...sakit gila kaki aku....feel sorry for my kidney.....ohoiiiii


Out for dinner with my fav galsss...blessed



 










4th Putrajaya International 12 Hour Walk

This is my second 12 hour walk...tahun lepas dah buat sekali dah....ingatkan tahun ni nak buat lebih skit ah kilometer....tapi gua lupa bhaiii....tahun ni gua dah setahun lagi tua dr tahun lepas bhaiii...waaaaaaaa.....kesakitan yang aku alami mmg tak bleh blah...tapi dah alang2 join this walk ive to make sure aku dapat medal ah...nak dapat medal kena make sure minimum aku jalan 28KM ah..ingatkan di usia 30 ni nak jalan la 30km tp mmg kekuatan kaki aku tak mengizinkan ah....dapat baut 28KM je..tu pun jalan dah seret kaki dah oiiii...


Tahun ni kami bawak khemah...pasan depan POJ...bukan untuk tdo pon untuk simpan barang je pon takut hujan...time we all bento rehat we all tdo atas pavement POJ tu je pon..best woooo bila dah penat sangat tdo atas lantai berbumbungkan langit pun dah rasa nikmat dunia...


Time ni semangat lagi nak join walk nihhhh



Time n i after 10Km hoho..muka mampu tersenyum lagi nyahhh....timing chip elok kat kasut lagi ni hah....semnagattttt...

OK time ni after 15KM mampu tersenyum lagi tapi pose duduk dahhh..gelen air dah kat celah kangkang dah hah....dahaga mak nyahhh oiiiii....habis dah kering air dalam badannn hoiiiiii


Ni lepas 18KM ni...nak pose macam tak nak pose dah nih.....muka dah macam kak limah dahhhh...
 
After 20KM mcm ni dah gaya makkkk nyah oiiiii....nak pose pun dengan jari ke....muka dah macam jebon nak berak dahhh....ahahaha....lantai depan POJ ni pon rasa macam tilam empuk dah aihhhh....dalam otak macam mana nak habiskan lagi 8KM nak dapatkan medalll...ohoiiii



OK aftah 25KM kaki aku dah macam kaki gajah dah...membengkak dah oiiii.....aku ngan EJ pon decide nak jalan pakai slipar dah..kitorang pun jadi la macam org asli bukak tali kasut ikat kat kaki nak ikat timing chip...tak dak timing chip tu mmg sia2 aku jalan hohoiii...last few KM mmg aku jalan seret kaki dah..tak leh angkat kaki dah oiiiiii

After 28KM ini rupa...senyum pada dunia bukan pada camera dah...."YES I DID IT"....

A;hamdulillah.....titisan terakhir....ada cameraman of the this event nak amik pic we all...tertarik dengan slipar jepun we all kot..alang2 kau dah amik pic aku bleh la tolong snap guna fon plak eh....hewhewhehw....kami pun pulang dengan muka puas otak melayang.....

Kerana Sekeping besi ni lah aku sanggup menyeksa jiwa raga....tetapi tak mengapa ini kepuasan yang aku terima....korang berpuas-puas dengan suami isteri dan anak2 tapi aku puas dengan besi ni...hahahahaha

Last event of da year...semoga tahun depan diberi kekuatan lagi....tahun ini aku dah guna kaki utk event larian mahupun jalan kaki sejauh 205KM....aim aku 200KM je...ada subsidi 5K kikiki...


Finally after 9 hours walk we all berjaya buat 28KM....that's it ah....siap2dismantle tent and ready nak balik ah....lepas collect medal dalam kul 5.45am we all pun balik ah umah...azan subuh dah berkumandang dah...sempat balik subuh kat umah...

p.s: Tahun depan rasa macam nak bersara dah...tapi lepas kaki dah hilang rasa sakit, rasa macam nak join lagi je..wakkaakakak...