Thursday, January 3, 2013

Apa kita makan...

Malaysia mmg terkenal dengan heavy breakfast....kalau kat kelantan breakfast tak makan nasi mmg tak cool la...nasi belauk kak wok...datang kl tukar menu nasi lemak tetek...lol...

Lihat gambar dibawah...tu basic menu harian kita...mungkin lebih dari itu kalau malam pun nasi lagi...lunch beriyani kambin lagi...lol..anggap ini adalah menu harian kita ...heavy breakfast n lunch...dinner kononnya makan roti sahaja...lapar petang2 kononnya makan goreng pisang sahaja untuk snacking...cuba kita lihat kalorinya...mungkin tidak begitu tepat tapi hampir tepat....so apa pendapat?? ;P

Tu baru pemakanan....bagaimana dengan senaman?? Ermmm kalau boleh nak park kereta dalam lobby ofis...kalau lift rosak mulalah nak maki hamun....kalau escalator shopping mall rosak mmg menyumpah la kan..nak g kdai runcit 200m dari rumah pun nak naik motor...dalam rumah smua guna tenaga bibik tak pun tenaga anak suruh amikkan itu dan ini..hari ahad menu harus gempakkk...;p

Menuku satu masa dahulu...

p/s: Ni aku amik yg paling basic...belum lagi nasi lemak lauk extra n tapau plak  karipap 2 bijik pembasuh mulut katanya...lepas lunch basuh mulut dengan kuih ketayap abang bob pulak...pisang goreng tu minum plak dgn teh o panas sedappp oiiii...supper teh tarik mamak penutup menu...rokok sebatang pelengkap jantung sihat ;p  


No comments: