Tuesday, January 22, 2013

Passport renewal

Serious mmg mudah..segalanya dihujung jari...aku mmg suka kalau perkhidmatan online ni...kurang skit berurusan dgn manusia...

Passport renewal dah bleh buat online sekarang..so mmg sgt mudah...ikut je arahan dia...cuma tang nak upload gambar tu mcm susah skit...sbb size dia nak 26kb je...so pandai2 la korrang edit k...snap la gambar guna telefon pintar korang tu...make sure background biru muda dan pakaian gelap...muka mengadap camera...rambut jgn nak buat mcm sinetron indon sgt lah...sepak naik atas elok2...yg pakai tudung mcm langsir tu make sure jgn ttp muka k...korang jugak boleh pilih nak collect kat branch mana yg senang korang nak g collect..once dah pilih branch jgn gatal nak tukar2 plak..

Dah siap isi n upload photo bleh la buat bayaran...skrg ni hanya penggunaan kad kredit je diterima...once payment made tada siap...uols bleh print reciept dah simpan reciept tu utk dibawa masa collection nanti...

CLICK SINI UNTUK PASSPORT RENEWAL

Sopan kak temah amik gambar passport...;p


1 comment:

mrsRons said...

we uoll yg keje dlu buat benda alah ni..berjya rupanya..walau huru hara kt blkg.. proud