Thursday, February 28, 2013

"Our" Cardiologist

Nah I finally found him...he is the best heart surgeon in malaysia..tangannya jugak sudah operte Tun Mahathir .kikiki..bangga siot share cardiologist dgn Tun hahahhah...ada chemistry lol

My Story

Alhamdulillah we are still alive <3


Tuesday, February 26, 2013

Meet up w Kak ron

After a few months tak jumpa kak ron semalam dpt jugak jumpa sekejap...menjalankan biz gelap sambil layan arabian food at Sultan restaurant cyberjaya...
Shish Tawook
Tu dia jumbo size mango n orange juice...berbaloi RM 5


Monday, February 25, 2013

Have you had your shake today??


This is not magic.. this is science...you get out what you put in :)


Power of positive

My book has arrived...yeah its quite cheap beli buku online..MPH online..i save 10-30%..so mari membaca...berdebar kot nak capai 1 book/month hahahhaha...bagi ulat buku seperti kalian 1 book/day kot...

P/s : Kalau tak positive lagi tak tahu lah ;p



Sunday, February 24, 2013

My ohsem weekend

Refuelling burn n refuelling again..life is full of excitement and yes dissapaointment too...life is colourful..enjoy life jyeahhh...the imperfection makes my life so perfect...im blessed..thank God..Alhamdulillah



Saturday, February 23, 2013

My weekend is my cheatday

Dont stop me...its my day jyeahhh... ♡♥



First book of da year

Aku kan tak suka membaca so mana lah tahu buku apa best, penulis yg masyhur, mahupun buku yang hangat dipasaran...so i randomly picked the book berdasarkan award yg diterima oleh penulis or bestselling books...Semoga sedikit sebanyak membantu membuka minda yg telah lama terkatup rapat terkunci mati...

P/s : happy weekend everyone ♡♥



Friday, February 22, 2013

Reading habit

Gelegak taik telinga barangkali bila aku mula menyatakan hasrat mahu mula 'membaca'...aku bukan dilahirkan sebagai seorang yg mencintai buku walau duniaku semakin diselubungi buku...no wonder bengap masa sekolah dulu..aku dgn buku mmg tak masyukkk...kalau bagi aku buku, aku terpinga2 aku tak tau nak buat apa...dari kecik aku bukan penggemar buku..datang la budak setan ke budak jahanam ke love story ke romance ke magazines ke apa ka aku boo layan..(kamasutra maybe layan skit kot)


So makin dewasa aku cuba menanam minat tapi terkubur dipertengahan jalan..baru merangkak mencari bahan bacaan yg aku minat...aku lebih cenderung membaca true stories sbb kalau sedih pun air mata yg gugur tu berbaloi..setakat tangkap leleh cintan dgn membaca novel rekaan manusia mmg tak lah.. novel cinta ayat berbunga mmg aku tak minat...asal novel melayu haruslah jejaka kaya mainkan hati wanita miskin..ohhh nonono...dont waste my time n my tears lol..aku lebih suka reality...kalau nak reka mcm tu baik aku tgk drama ke movie ke mcm tu tak pe pulak..ini rekaan semata2 tiada kena mengena dgn yg hidup n mati...Al- kisahnya aku tak akan bazirkan otak n mata aku utk membaca cerita khayalan n rekaan manusia...termasuk cerita politik mistik tahyul lucah dll...


Dah aku merepek ni kenapa?? Aku nak mula membaca sebenarnya...aim aku 1 buku 1 bulan...tp tak tau mana nak mula..masih buntu...bantu aku...kenapa tiba2 nak membaca? sbb aku rasa bodoh dan dungu sgt hidup tak membaca ni..otak makin lembab..pengisian jiwa makin kurang...pemikiran semakin menyasar...idea2 semakin malap...dunia rasa gelap...



Buku apa nak baca?? buku apa yg best utk dibaca ?? macama mana nak tanam sifat suka membaca?? bila nak mula???


p.s : Mari membaca


Sunday, February 17, 2013

Noah @ Alamanda

Not bad..burger dia pun consider menyihatkan...sebab aku rasa tawar...so im sure there r no msg added...hohoho..belasah je lah dah aku suka..sihat tak sihat belakang kira..kikikiki...

Balik rumah makan omega 3 fatty acids plak...ni balance diet namanya kot hahahha...




p/s : esok kembali bekerja setelah seminggu bercuti..happy monday jyeahh...♡♥ 


Friday, February 15, 2013

Menu Telur Terselak

Nak buat telur bungkus sebenarnya..Tak berapa nak terbungkus sangat telur aku ni...tapi takpe la yang penting rasa dia sodap..sila2...

Salam Jumaat buat semua....♡♥



Wednesday, February 13, 2013

Keberangkatan Cik MPK...

Hantar cik MPK n suami nak berangkat ke tanah suci menunaikan umrah...semoga mereka selamat tiba n selamat kembali...semoga diterima segala amal ibadat dan dipermudahkan segalanya iAllah...

Aku buat suprise kat cik MPK...kuikuikui...tak confirm pun nak g hantar dia...kebetulan g jalan rumah mumsky so alang2 dah kay kota warisan naik je la ERL transit g klia...bawak bibik kechik utk temankan...tak pernah kot aku naik train sendiri...nasib baik tak salah naik train...cuak2 ayam jugak aku...:p



Tuesday, February 12, 2013

Berakhir sudah sebuah cerita

3 hari kat kampung tak terasa..saat yg paling dibenci oleh setiap manusia telah tiba...memulakan perjalanan pulang ke kota...mengahadapi semua pacaroba dunia...

Sambil tunggu nak check in kami menghabiskan masa buat kerja gila..seperti biasa...itu gunanya ada camera...;p



Jetty nelayan

Hobi baru bapak aku...dah bosan dengan kereta dia jadi nelayan pulak dgn mak aku...sekarang ni rutin mereka dari pg hingga ke petang mereka akan habiskan masa kat jetty ni...
 

Aku tgk nelayan lain punya jetty penuh dgn boat and jala...jetty bapak aku macam rumah..ada kerusi, makanan, makanan ikan yg beli kat kedai, fishingrod, meja jepun yg dia reka sendiri...bapak aku mmg bagus dalam seni bina patut jadi architec..smua ni idea dia..guna plak barang2 terpakai..macam2 la bapak aku ni...mak aku mmg tak sempat nak bosan la...aku pun nak laki mcm bapak aku..creative walaupun 'tahap kampung'...suka invent sesuatu yg 'gila' ;p
 

seriously mmg tenang tempat ni...dengar deruan ombak dan angin dipersisran pantai...pemandangan yg mendamaikan..peaceful kononnya...


Monday, February 11, 2013

My cuz wedding

Uu ni my fav cuz..tho jarak usia we all agak jauh but we grew up together...teman sepermainan...teman bergaduh...teman bercerita...we all mmg agak rapat...so mmg i'll make sure i akan attend her wedding...tp sayang i missed the akad nikah..i balik utk reception dia je ;'(



Wedding nya sabtu..so ahad tu mak aku ajak la diorg dtg lunch rumah we all..sakan diorang makan..rindu my mum punya cook kot...coz zaman kecik2 dulu mmg slalu we all makan sesama...


cepat kot masa berlalu...serasa baru semalam kami ke bermain bersama...seakan baru semalam kami pergi n pulang dari sekolah bersama...serasa seakan baru semalan kami sorok kaca mata nenek...serasa baru semalam kami bermain congkak bersama nenek..semuanya ku rasa seakan baru semalam segalanya berlalu...tau tau dia dah kawin dah ;)




p/s : adik sepupu dah kawin kakak sepupunya bila ntah..kuikuikui 


Sunday, February 3, 2013

Melawati 10km Run

My 1st 10km Run

Alhamdulillah i did it...im proud of myself i can do it...dah la aku tak berapa sihat batuk n demam..td masa sampai kat race event tu mcm berbelah bagi nak teruskan or tak teruskan...takut la jugak pengsan ke apa kan..kesihatan kena jaga jugak ye dok..kalau badak ni pengsan jenuh abg MPAJ nak angkat oiiii..ehem apa lagi mintak petunjuk Allah la..pastu baru ikut gerak hati ;p

Tgk participant plak takde la ramai mana pon...yg ada mmg jenis marathoner smua nih..berdesup la tinggal aku nih kuikui..tp bila masuk je starting point tu tiba2 ada satu rasa yg 'I CAN DO IT NO MATTER WHAT'...so apa lagi teruskan je la..tu la petunjuknya..takkan DIA turunkan 'note' taruk dlm poket kot... 'rasa' itu la petunjuknya kot ;p
Saat kau ikat ketat tali kasut mu...semangat mu mengalir deras sederas aliran adrenalin mu....adrenalin tu gak org kelantam kata ketar kenalim la ;p...

Bermulalah Melawati 10km run...dalam berdebar ku gagahi jugak..my sis keep on supporting me..saya bawa bersama spirit dia ku gagahi jua cehh..kikiki.alhamdulillah cuaca pun redup je hari ni...tak de la panas sgt cuma terkilan skit dgn 'water station' yg sering kehabisan air..2 je pon water station nya every time aku sampai sampah je tinggal :( aku dahaga kot..aku bukan marathoner hanya pelari picisan :( kering dah air dalam badan ni oiiii..terpaksa telan air liur je la hahahaha..

The best thing is im not the last person yg sampai..ramai lagi kat belakang kuikui...in any running event ada 2 je aim aku..FINISH THE RUN @ I DONT WANT TO BE THE LAST PERSON ;)

I finished the 10k run in 1 h 33m ok la tu...takde la siput babi sangat siput sedut jew ;)

p/s :♥thanks to my sis for the spirit :')



Saturday, February 2, 2013

Maritime ala carte cafe

Not bad food kat sini..susasana pun tenang dan damai setenang air sungai yg didasarnya ada buaya...kuikuikui

We all order grilled lamb with mint sause, baked salmon and chicken chop with blackpapper sauce..

recommended...tapi smua food ala carte la dah nama pun ala carte cafe..sambil foto foto bersama yg tersayang petang2 ok la kan...berlatar belakangkan tasik nan damai ;)



Friday, February 1, 2013

kak Limah raboon

no wonder la selama ni aku susah nak baca nama jalan..aku ingan smua org macam tu.al kisah bermula di satu kedai makan.kakak aku baca menu yg tertera kat papan tanda n aku terpinga pinga sambil tanya "mana mana mana ??" deymmm baru aku tahu aku raboon..

semalam pegi la cek mata result dia buatkan aku rasa darah tinggi terus..kategeri rabook dah aku ni..power kiri sampai 225..caitttt kak limah dah raboon...terus stress ..

p\s: terus tak nak main fon dalam gelap semalam ;p