Sunday, February 3, 2013

Melawati 10km Run

My 1st 10km Run

Alhamdulillah i did it...im proud of myself i can do it...dah la aku tak berapa sihat batuk n demam..td masa sampai kat race event tu mcm berbelah bagi nak teruskan or tak teruskan...takut la jugak pengsan ke apa kan..kesihatan kena jaga jugak ye dok..kalau badak ni pengsan jenuh abg MPAJ nak angkat oiiii..ehem apa lagi mintak petunjuk Allah la..pastu baru ikut gerak hati ;p

Tgk participant plak takde la ramai mana pon...yg ada mmg jenis marathoner smua nih..berdesup la tinggal aku nih kuikui..tp bila masuk je starting point tu tiba2 ada satu rasa yg 'I CAN DO IT NO MATTER WHAT'...so apa lagi teruskan je la..tu la petunjuknya..takkan DIA turunkan 'note' taruk dlm poket kot... 'rasa' itu la petunjuknya kot ;p
Saat kau ikat ketat tali kasut mu...semangat mu mengalir deras sederas aliran adrenalin mu....adrenalin tu gak org kelantam kata ketar kenalim la ;p...

Bermulalah Melawati 10km run...dalam berdebar ku gagahi jugak..my sis keep on supporting me..saya bawa bersama spirit dia ku gagahi jua cehh..kikiki.alhamdulillah cuaca pun redup je hari ni...tak de la panas sgt cuma terkilan skit dgn 'water station' yg sering kehabisan air..2 je pon water station nya every time aku sampai sampah je tinggal :( aku dahaga kot..aku bukan marathoner hanya pelari picisan :( kering dah air dalam badan ni oiiii..terpaksa telan air liur je la hahahaha..

The best thing is im not the last person yg sampai..ramai lagi kat belakang kuikui...in any running event ada 2 je aim aku..FINISH THE RUN @ I DONT WANT TO BE THE LAST PERSON ;)

I finished the 10k run in 1 h 33m ok la tu...takde la siput babi sangat siput sedut jew ;)

p/s :♥thanks to my sis for the spirit :')



No comments: