Saturday, March 30, 2013

Sapaan paling durjana

My second time to Singapore...terus masuk main point..pagi2 lagi aku disapa dgn kasar oleh pegawai immigration benggali at singapore airport..al kisahnya mcm ni..aku beratur elok dah..tiba2 dia guna bahasa tangan tunjuk kat kaunter sebelah..mana aku paham...aku pun pegi la kat kauter sebelah..boleh dia tengking aku 'tak paham melayu ke beratur belakang garisan kuning'...darah aku meyelirap..spontanious aku jawab 'tak paham' >_<..

Dia pun pass message kat betina kat kaunter sebelah 'cakap english, tak paham melayu ni' ayat menganjing la kan..anjing sungguh gaya bahasa kamu Thalvndr singghh!!!

Maybe our immigration pun mcm tu kot...sbb tu aku kena tempiasnya kat negara org hahahha..nafsu mati terus..nak berjalan takde mood dah..

Nasib baik sampai 'city backpacker' ni terus bleh check in..awal lagi kot we all sampai 10.05am...alhamdulillah..semoga dipermudahkan urusan seterusnya...jgn penatkan jiwa dan raga ku robb...



No comments: