Sunday, April 21, 2013

Broga Hill-Unplanned

Ni mmg btl2 unplanned..tetiba je smlm masa aku kat rumah kak ron, kakak aku ajak p Broga...aku ni bab2 naik tanah tinggi ni kurang keyakinan sikit..bila makin kurang graviti aku maka makin tak seimbang

jadinya...berat bontot mak wooiiii..aku rasa jawapan aku tak nak join smlm..tp pagi td bila kakak aku kejut aku, menonong je aku bangun mandi bersiap dan pergi..cait guna ilmu hitam apa ke kakak aku ni..

My first time naik Broga ni..pernah baca blog org naik Broga...ada yg semput la..pengsan la..terus aku jadi cuakkk...tp kakak aku punya reverse pshyco mmg terbaik..dia plak lagi yakin dr aku...maka aku pun naik je lah..kalau aku semput pandai2 la dia usung aku turun hahahahah...

Pepepun Alhamdulliah aku berjaya sampai puncak broga walaupun banyak kali gila stop ambil nafas kikiki...1.7km je distance nak sampai puncak...400m je ketinggiannya...tp mak aii walau tak jauh tp jalan dia agak mencabar oiiii...mengangkang merangkak menggelongsor smua ada kikikiki...bukan apa aksi2 ni perlu dilakukan bagi mengelakkan aku dari tergolek ke bawah..so kena pandai2 la imbangkan badan...

Special thanks to my sis coz bagi semangat yg tak henti2...dia yg lagi confident dr diri aku sndr wakakaka...u r the best sis hug ketat2..*dengan harapan dia belanja makan serai* ;p

Ramai yg naik broga akan stop kat first peak je..semua mcm dah tak nak dah naik puncak..track utk naik puncak tu sedikit mencabar la for me yg tak lasak ni..kena mengangkang mengesot merangkak...so im proud of myself...si debab tawan puncak Broga..*broga je pun* ada mak kesah..mak ni bekas pesakit jantung
tahu..wakakakaka..

p.s: Quitting is never an option ♡♥


No comments: