Tuesday, June 25, 2013

Tioman Trip : Day 2 @ Salang

Pagi buta lagi kami 'digegarkan' dgn suara Chop..maka jgn haraplah bleh membuta lama lama...dia kejut utk p cari breakfast..aftah breakfast we all p tanya boat utk Island Hopping..to boat available pukul 2pm je..sesi pagi semua dah penuh..


Tak semua la pegi Island hopping..Aku.mimi.hanun.DD.hawa.masril je yg pagi..yg lain mandi kat depan chalet je.../aruslah hantu air pergi snorkeling ke laut dalam..muahahahah...coral di dasar lautan mmg lawa gila..terpesona terkesima...penuhh dgn coral..tp banyak yg mati la..


First pulau penuh coral..second pulau penuh dgn ikan..third pulau pun penuh dgn coral...tp Pulau first tu mmg lawa gila coral dia..tp kami tak lama kat situ..sebab arus deras membawa kami ke tengah lautan..tetiba semua jadi cuak..so pakcik boat terpaksa p angkut kami n bawak g tempat lain..


Nak dijadikan cerita..aku yg hantu air tetiba rasa nak muntak masa kat dalam air..tgh duk happy snorkeling tetiba rasa nak muntah..aku terus naik duk atas boat..tak pernah pernah jadi cenggitu..malam tu kak ron, chop n hanun plak diserang sakit perut.kitorang suspek sbb banyak sgt sedut jerebu hahahaha..


Dalam sakit sempat lagi melantak seafood...kak ron mmg dah tak tak larat nak g makan so we all tapau je kat dia..malamnya kami tdo mmg tak hengat..padan muka sapa suh main air sampai tak hengat..smua dah sakit..kuikuikui...malamnya kami santai sambil beborak kosang di tepian pantai..



No comments: