Tuesday, June 25, 2013

Tioman Trip : Pantai Salang

Kami tiba di tanjung gemok pukul 10.30am...dalam 11.30 ferry kami mulakan perjalan ke Salang...FYI pantai salang merupakan perhentian terakhir..mmg lama gila duk dalam ferry...pukul 3pm baru sampai pantai salang..maklumlah ferry ni mcm2 ragam manusia...lembab la salah naik ferry la dan macam mcm lah lagi...so setiap stop tu ada lah delay nya...


Since smalam aku tak cukup tidur makanya pagi ni aku makan ubat tdo siap2...mmg belum apa apa lg aku dah terbongkang tdo siap berdengkur lagi...lawan tdo atas ferry ngan kak fizah..kikiki..kul 2pm aku tersedar belum sampai pun lagi..perut dah mula berkeriuk minta utk di isi...phewww...dalam ferry tu siap pasang DVD lagi..tamat satu movie tp kami tak sampai pun lg..mmg kematu vontot rasanya...



Kul 3pm sampai tanjung gemuk n we were having our lunch at Salang...pekena nasi goreng kampung...then check in..rehat kejap n siap siap teruskan dengan aktiviti laut mcm biasalah...dari jam 5pm hingga 630pm kami berendam laut depan chalet je.....pantai salang mmg lawa gila..pantai dia mmg landai sampai ketengah pun air baru paras dada...air dia mmg crystal clear....terpesona...nampak dasar lautan...menggiurkan...rugi kepah takde ;')
 

Malamnya we had our dinner kat seafood restaurant area salang tu lah...aftah dinner jalan ke jetty plak..kak ron n kak fizah bleh plak p turun lagi kat persisiran pantai main air...dugung betik diorang nih...then we all lelepak kat hammock sambil beborak...


N now my watch shows 0018...time to sleep..kumpul tenaga utk esok plak nak snorkeling kalau tiada aral melintang...selamat malam dunia...


p.s: Sumpah tioman mmg besttt ;))


No comments: