Wednesday, August 28, 2013

Expenses/Tips in Medan 3D2N

Ini hanya sesuai untuk couple yg masih berdua dan yang single sahaja...yang anak berderat tak bleh ikut sgt budget kami ni..hewhewgew...

Group kami 6 orang semuanya so perbelanjaan bersama seperti homestay, transport, hotel at parapat, parking, Fuel =RM250.00/pax..*murah sesangatkan* 

Selebihnya kami belanjankan untuk shopping, SPA dan makan....oh byr makan tu nanti bayarkan sekali utk tourguide okay....

Budget yg Cik MPK buat tak lari jauh la...dalam range ni je la...cuma fuel tu agak banyak skit la..dalam IDR500k jugak...sbb perjalanan dari satu tempat ke satu tempat tu sangatlah jauh oiiii...jgn nak kedekut minyak la sgt...kering minyak dalam hutan belantara tu mmg menangis tak berlagu oiiii...


 Untuk dapatkan package n tourguide yg best ni bleh la cekidaut facebook 'Medan Tourguide Amri'....harga perpatutan...tourguide yang cekap pemanduannya...jalan kat parapat ni mmg memelukan driver yang cekap..kalau tak bisa berkubur di medan kita..lol...

P.S :

  • Medan bukan tempat shopping yang best tapi perempuan tetap bleh shopping sampai habis wang
  • Scenery area Parapat mmg breathtaking sesangat....(bersedialah dengan camera kuasa kuda)
  • Danau Toba Internatioan Cottage sanagt recommended...buka tingkap bilik terus nampak Lake Toba.
  • Perjalanan jalan darat kat medan sangan memakan masa kerna bentuk muka  bumi yang bergunung ganang. (sediakan pil tahan muntah etc)
  • Area parapat ni majority adalah batak maka food dia ala2 exotic gitu...babi dan anjing panggang
  • B1-Babi Panggang; B2- Anjing panggang
  • Kedai PATEN nanti beli la amplang versi medan sangat sedap yang lain biasa2 je...kat medan takde ok beli terus kat kedai PATEN tuh
  • Keluasan Lake Toba lagi besar dari Singapura...sehari setengah perjalanan belum tentu habis satu pusingan
  • Airport Tax jangan lupa k IDR 75,000 :)


Enjoy jyeahhhhhh...♥♥


No comments: