Wednesday, September 25, 2013

When i was a kid 2

Again..boey is here...he himself is a very inspiring guy..love reading his book n the way he wrote the story..such a good storyteller...

Love his book...buku tak ilmiah mmg aku suka la..so aku tak bebankan otak utk menganalisa sesuatu perkara..just imagine sahaja..yeah..yeah it might be my personal time machine...zassss...schooltime was prettyohsem...



Saturday, September 21, 2013

Selamat Ulang Tahun

Anggap saja ini hadiah ulang tahun yg ke30 dr aku...kalau harta sebagai ukuran aku bukan siapa2 utk menjadi teman..tapi kalau jiwa, raga, masa dan cinta...itu masih mampu aku berikan sampai bila2 selagi jasad masih bersatu dengan nyawa..walau tak dipinta ia sentiasa ada...kerna pemiliknya hanya Dia...

Berteman sudah lama..malas nak ku kira jalurmasa...segalanya seperti hanya baru semalam kurasa..10 tahun itu susurmasa kita bersama...didalamnya 1001 rahsia...dalam tangis dan tawa sentiasa ada penawar didalamnya...atas nama persahabatan.. biar sehebat mana rasa amarah, benci, dendam, terguris, sedih itu hanyalah picisan..tak pernah rasa tertikam dalam dalam...kerna saat pertemuan itu sudah kita mulakan dengan salam 'ukhwahfillah abadan abada'...biar tsunami menggila tapi sampai masa ia reda seperti tiada apa2...







Gaduh manja sehinggalah gaduh yang menggila..smua kami dah rasa..tapi itu hanya sementara...kami sambung ketawa kerna pasti ada berlaku kerja gila...sehingga kami terlena...keesokan harinya seolah tiada apa2 ;)

Mahu tahu siapa sahabat?? saat ditanya siapa sahabatmu, lalu wajah2 mereka yg berlegar diminda..ya mereka adalah sahabat yg sudah lama terpahat...

Dia sahabat , saat deritanya kamu turut sama merasa...saat tangisnya kamu turut rasa sakitnya...saat senang kamu turut sama senyum bersamanya..walau jarang kamu luahkan 'rasa' kerna itu sifat manusia...tapi saat ditanya hati yang paling dalam...disitu tersimpan jawapan ;) 

Selamat Ulang Tahun Nik Mimi Lailatul shima...*ok serious aku tak tau nak eja nama dia yg sebetulnya*..hahahahha

Yours Truly,
-karbie-


Monday, September 16, 2013

Acara penutup cuti Hari Malaysia

Lepas melantak at Umai tadi kami tak tau nak buat apa...tiba tiba pakcik yg jaga boat tu tanya 'cik nak naik cruise'..wah kami pun apa lagi kan..tanya harga dia cakap RM10 je sorang..naik je la...pusing tasik putrajaya tu je pun..dalam 20 minit kot..



Balik dari pusing tasik we all singgah kedai 1 Malaysia..first time kot aku masuk kedai 1 Malaysia...teruja jugak la dgn packaging barang2 dia..hewheww...price comparison mmg aku tak tau nak compare la..sbb slama ni pakai amik n bayar je..tak pernah compare...but it should be cheaper la kan..kalau lagi mahal mesti dah ramai yang mengamuk kan..well malaysian kan sapa tak kenal perangai hehehehe...


P.S : Selamat Bekerja esoknk..jangan malas2...


Food Review Hari Malaysia @ Umai

Takde keje petang ni..aku nak bina badan sbb dah lama sgt platue so aku kena la makan benda2 sampah kan..aku ajak ej cari dessert..fikir punya fikir tak tau nak g mana..punyalah jarang kitorang makan sedap...sampai tak tau nak makan apa..


Ej cadangkan dtg Umai Putrajaya...dia order cucur udang..aku order roti jala n chicken burger..mmg loser gila lah order burger kat restaurant...paling busuk pun makan la burger tepi jalan..tak pon buat je la sendiri kat umah kan...


Roti jala not recommended...roti jala itself keras n kari dia rasa rempah sangat n ayam punyalah kecik..for the price ok la not bad la kan...


cucur udang dia mmg wajib order...rangup n kuah kacang dia mmg sedap...dtg umai rugi tak order cucur udang dia..


Burger ayam kalau tak sedap mmg bodoh gila la pembuat burger tu kan..anak buah aku buat burger pun sedap kan..so mmg sedap la burger ayam dia..kikikiki..


p.s : Food review tahap sampah..selamat hari malaysia..


Oren 5A Run

Patut aku run dengan cik MPK tapi abang dia kawin so terpaksa run sensorang..my manager haruslah run 10km..run ni takde la best sgt..tp semata nak collect medal ok la datang je la run kat Klang ni kan...

p.s : Run yang tak memberansangkan ;p


Hamba Media Social

Balik balik ni je yang aku tengok kalau aku pegang fon...newsfeed facebook..scroll sampai bosan then jenguk instagram dah bosan tgk pic sama p tgk tumblr sat cari sumber inspirasi..then tgk keek plak sapa upload vid bangang..kalau takde org upload aku la yg akan upload vid bangang seperti kematian seekor cicak dirumah aku...


Nampak tak betapa loser hidup kita menjadi hamba laman sosial..tp apa lagi yang kita ada...kita nak cakap dgn org masalahnya org lagi suka ckp sorang2..i mean ckp dgn gadget memasing la...senyum n gelak sensorang...


Ajak keluar makan atau minum tp sebelum makanan sampai semua sebok duk 'checkin'..bila makanan sampai semua sebok nak amik foto makanan n post kat laman social...lepas makan again sebok update status seperti 'burrppp kenyang nak mampos alhamdulillah'..bangang apa ke mampos dulu baru alhamdulillah..dah tu motif ajak kluar makan agar korang ada benda nak post kat laman social kan..bukan nak jumpa aku pun kan..gitu la konsepnya hehehehe..


Tengok pemandangan menarik atau benda pelik yg bermain diminda hanya satu..mahu kongsikan dengan semua di laman social..aku rasa kalau accident putus anggota pun benda pertama yg dia nak buat adalah snap pic n post kat fb ig etc kan..lepas ni abang bomba kena bersedia nak amik gambar mangsa kemalangan yg belum meninggal..yg dah meninggal tu keje polis la amik gambar kan ;p
Ok la tu je bebelan aku utk hari malaysia ni..selamat hari malaysia uols..love jyeahhh...lek la..aku pun antara hamba media sosial ni jugak..kalau pakai smart phone dan anda kata anda bukan hamba media social..bak mai nak carut skit..hewhewhew...ustaz pun upload hasil kerja dia kat facebook tahu..takkan la hangpa baik sgt tak upload kot..kikikiki  


p.s: Teruskan menjadi hamba media sosial ;p




Wednesday, September 11, 2013

Monday, September 9, 2013

Play Hard :)

Hidup terlalu singkat dengan lekang masa yang kita punya..saat kamu bilang kamu tidak punya masa itulah masa yang kamu ada yang masih bersisa...setiap kita punya cara sendiri dalam memenuhkan ruang masa...terpulang apa yg kita rasa selesa dengannya...atau bersama siapa kita mahu luangkan masa yg bersisa...tepuk dada tanya jiwa :)