Saturday, October 26, 2013

Picknik @ Publika

Ohsem...first time datang sini..not bad...dengan bantuan blog yg dah review kedai ni maka kami pun sampai la ke sini jugak... Oh masa we all dtg sini nik micheal tak de pon...


We ordered Lamb cutlet, Prawan Olio, Deep fried squid and peanut butter slice...Lamb cutlet dia mmg lembut n juicy...sekeping g tak cukup so better take 3pcs eh...prawn olio dio biasa je la...peanut butter slice dia perghh mmg best...datang sini jgn lupa order ni eh...yg lain we all blum try...pergi dua org mmg limited la food nak order...p ramai better..banyak benda bleh try...we all makan ni pun dah membuntal kenyang...


Peanut Butter Slice
Deep Fried Squid
Deep Fried Squid
Lamb Cutlet
Prawn Olio

Thursday, October 24, 2013

Madalind's Byte Cafe

Sapa yg stay area bandar putra permai seri kembangan bleh la try kdai ni...halal western cuisine...ni antara we kdai yg we all akan serbu bila teringin nak makan western selain pergi maritime putrajaya...

Most recommended food terpulang pada tekak masing2 lah..kan aku recommend tak kena dgn tekak uols plak..for me baked barramundi, lamb cutlet, t-bone steak dia mmg best...nanti try k...

p.s : Owner dia pun super cool eh..hoho..♥♥

Mushroom fritters
T-Bone Steak

Sunday, October 20, 2013

Quit at never

video

Cita2 nak jadi vidgrapher tak kesampaian..direct vid sendiri je la...wakakakaka...not bad eh ;p

Putrajaya Night Marathon 2013

My 3rd 10km run...last year i did 5km...thisbyear sudah upgrade to 10km...again running alone..my running buddy masih di kampung halaman..beraya sakan cik mpk nampaknya...

Everything went well...cuaca pun elok je malam ni...really enjoy my running tonight...night run always ohsem to me..sbb tak panas..tak de mentari..tak dahaga..hoho...malam ni plak hujan renyai perghh..perfecto ah...

Goodnight world..see you tommorow ♥♥

Friday, October 18, 2013

Kacamata

Kadangkala manfaatnya tiada terhingga..kadangkala menyukarkan pergerakan...biar berapa tebal kaca mata kamu belum tentu dapat melihat segala yg 'tersembunyi'...kaca mata ini juga bisa menipumu..dgn menampakkan sesuatu yg hakikatnya kamu tidak bisa melihatnya..


Kadangkala DIA 'sorokkan' sesuatu dari kamu kerna DIA maha tahu...jangan gusar kenapa kamu tidak 'melihat' sesuatu didepan mata..kerna DIA sudah alihkan pandangan mata kasar mu...sampai masa akan DIA perlihatkan segalanya..dimana akalmu sudah bisa menerima...


Salam Jumaat buat semua..redah hujan tanpa kacamata sgt bahaya..hampir dilanggar satu jentera..hoho

Mini Masager

HP mini masager ni membantu jugak time aku sakit pinggang kat office...lately ni sering lenguh n sakit pinggang kat ofis je..time driving or kat rumah ok je...haishhh...

Tuesday, October 15, 2013

Selamat Hari Raya Aidil Adha 2013

Abaikan baju raya Aidil Fitri tahun ni...aku nak pakai baju kurung di pagi raya pun dah cukup baik..untung woooo sapa kawin ngan aku..baju raya recycle je 2 tahun ;p


Gedik gedik ngan baju baru kalau tempat nya ceruk dapur pun takde guna..hahahah...ni pun 5 minit je aku pakai elok..pastu lengan baju sampai ke siku, kain sampai atas peha..nak driving p beraya..

Selamat Hari Raya buat semua..semoga apa yg kita korbankan di terima Allah s.w.t...

Simple dishes for aidiladha 2013


p.s :"Daging dan darah binatang qurban atau hadyi itu tidak sekali-kali akan sampai kepada Allah, tetapi yang sampai kepadaNya ialah amal yang ikhlas yang berdasarkan taqwa daripada kamu”.
(Surah Al-Hajj:37)
 

Sunday, October 13, 2013

Grand Lexis Port Dickson

Holiday..
Family vacation..
Nice view..
Private pool...loving it ♥♥
Its not that near to the beach..
Ours is garden view room..
for more panaromic scenary u should take watervilla room...
KMX and bicycle rent are available
Breakfast-2 star lol ;p
Buggy car services available
Public swimming pool available
layan tweet sambil kaki dalam air...hoho..heaven on earth
amacam...best wooooo...all yours
malam pun swim lagi oiiiii
Yezza...the part i love most

6 orng mahram bleh tdo sekali ni...huhu..2 king size bed
kalau ada next time...nak duk sini plak...watervilla...heheehhe..semoga ada rezeki lebih

PreRaya Vacay

Since our parents are here for raya haji as usual mesti ada holiday with parents kan...kalau kat kampung my dad will take us to any beaches kat pantai timur so bila diorng mai KL biar kami plak bawak dia p beach hehehehe...

We plan our holiday ni last minute sebenarnya...coz im working on Monday sepatutnya tak dapat cuti..tp ntah mcm mana dapat cuti plak...bleh la p holiday..dekat je pon p PD je...lepak kat rumah pon boring..

We booked Grand Lexis Hotel..mmg best..yg paling best ada private pool..enjoy the piccas...

p.s : Family time is always the best ♥♥ May Allah protect my guardian angel till 'the end'

semoga aku diketemukan dengan 'kamu' yang mampu menjaga pemilik kunci syurgaku sampai akhir waktu :)

Thursday, October 3, 2013

Nasi Ayam kampung

Jarang berlaku dalam diary hidup aku lately ni dpt makan cenggini oiiii...last week dpt jugak aku makan..n mmg nekad nak makan benda yg paling basic...nasi ayam kampung ulam sambal bilis n sambal belachan...perghhhh mmg aku hargai setiap butir nasi yg melalui anak tekak aku oiiii...


Kedai Tuan Faridah kat puchong ni mmg famous lah..belum kul 12 dah penuh org weekend plak tu...perghhh...berpeluh peluh makan...

Wednesday, October 2, 2013

Putrajaya Lake club

Sambil layan org kayaking sambil makan...best oooo...balik keje penat2 layan pemandangan yg mendamaikan sambil isi perut...lagi best kalau makan orang belanja...hewhewhew...tukar selera kali ni datang putrajaya lake club...biasanya makan western maritime...



Chicken cordon blue n banana split...ohoiiii...heaven on earth walaweh...
Sepi..untuk diisi

Tuesday, October 1, 2013

Thanks for your concern

Thanks to ALL my superlicious buddy yg tolong risaukan saya walau benda kecik je pun..tak kisah la risau betul2 or main2 or nak amik ati or or or...but for me setiap patah kata yg terucap samaada bg pendapat, idea, tawaran suami, dan sebagainya demi Allah sgt sy hargai..kadang2 org ambik berat pun dah hilang dah rasa gundah belum yg hulurkan tangan lagi ;)

Special thanks tu effa sbb sudi luangkan masa dia walapun sedang senggugut..really appericiate ur time kepah...tulis panjang berjela pun mmg tak terucap terima kasih yg tak terhingga...'masa' sama mahalnya dengan 'nyawa'..bukan semua org ada masa n sanggup korbankan masa...aku belum tentu mampu lakukan smua ni...satu mmg aku penakut lah...nak mintak MC sampai kena darah tinggi..punyalah takot hoiii...tp effa sanggup amik MC semata nak teman aku g pasang windscreen...dia nak suruh aku g ngan am je tp aku ni kan gadis pemalu..wakakakak...so terpaksa la effa ikut jugak...nasib ada am..nak harapkan aku ngan effa tak bleh harap jugak senanya ;p

Effa datang SK ingtkan nak g pasang kat puchong..skali tak jadi ada jumpa satu kedai kat connaught...lepas lunch terus g sana...RM310 je kena..masa call dia kata RM350...Alhamdulillah tak banyak duit melayang...lepas pasang cermin we all p karaoke plak hahahha..mmg takde keje sungguh...bleh melalak 2 jam pastu g carefour n mines nak bayar bill celcom..then baru lah aku balik rumah...hohoho...

Ada hikmah barangkali windscreen aku pecah..bleh berjimba2 ngan effa...bukan senang oiiii nak jumpa effa skrg...org bz sakan skrg..banyak komitmen...banyak tanggingjawab...hoho..dia sanggup korbankan masa utk aku, rasa terharu gila ooooiiiii....

p.s : Thanks for your concern everyone..may Allah blessed each n everyone of you..


Yours Truly,
-karbie-
 

MoonCake

Ive never tried it before...dah lama aku tanya kakak aku mcm mana rasa mooncake ni..tp bila dia explain i just cant imagine...so malam td aku nampak bakers cottage ada jual mooncake ni...aku pun apa lagi try la beli..harga sebenar RM16 sebijik..ada less 40% so dalam RM 9 je sebijik..i tot besar mooncake ni rupanya kecit je...

Aku amik perisa oreo n cheese gila commercial flavour..sewram nak try yg flavour tradisi mcm lotus with yolk semua tu...balik umah ej terus potong kasi aku makan...eyuuuu...solid pekat rasa redbean..kesimpulan i dont like it..weird..uhhh..pelik rasa dia...nasib tak amik yg ada yolk mesti lagi seram rasa dia..terus rasa mcm nak tersumbat jantung..

p.s : Hati masih gundah nak g tukar windscreen esok...harap dipermudahkan segala urusan..patut ni keje suami aku..tp suaminya mana batang hidung pun tak nampak..hewhewhew..terus rasa nak belaki..kkkjkj

Windscreen cracked

30.09.13...kluar je office disambut dgn windscreen blkg retak seribu..hatiku pun turut sama retak dalam cebisan cebisan kecil seperti di siat siat...ohoiiiii...mula mula crack je...aku pun confi la nak drive balik...sekali aku hempas nak ttp pintu kete praaaappppppp luruh smua tinggal la lubang cenggitu...aku gagahkan jugak la drive balik umah..dah tu sapa nak drive kan tak gitu..hewhwhw..

Aku imagine macam2 sepanjang perjalanan pulang sepertu ada anjing or kucing lompat masuk kete aku...ada org baling sampah dalam kete aku...ada superman masuk melalui lubang tu dan mcm2 lagi imaginasi...aku kan suka berimaginasi..hoho...alhamdulillah Allah permudahkan perjalan aku..smooth je tak de jam..kete lain pun smua bagi laluan kat aku..aku rasa diorang takut terpercik kaca kat kete diorang..hahahah..

p.s : Aturan tuhan kadang kala mengelirukan...dek kerna ceteknya akal pemikiran...robb mudahkan..agar kami nampak apa yg kau sembunyikan ♥♥

*Aku saspek cermin aku pecah terpercik batu masa org mesin rumput...takde unsur jenayah pun aku rasa...