Saturday, November 30, 2013

Pos Laju Balakong

Aku tawakal je la redah guna waze nak datang sini...kawasan yg waze bawak mmg dah betul tapi pejabat bila waza kata 'u reach ur destination' mmg haprak...aku tak nampak pun pos laju nya...


Balakong ni aku nak tny org pon pikir 5 kali...semuanya 'foreigner'....tp sampai satu saat mmg aku nak give up gila nak pusing..so aku turun kereta tny akak jual burger ye dia indon...lalu dia bg direction..terima kasih kak...mmg aku tak bajet la akan ada poslaju yg besar gedabak dalam celahan kawasan kilang ni...masa aku duk pusing redah kilang kilang area balakong ni mcm2 bermain di fikiran..mana taknya..aku sorang pompuan...


Yang kelihatan hanyalah bangla baru balik keje tak pon anjing berkeliaran nak masuk shift malam..mmg lahanat nakharom sungguh...eh apa ni carut je..


Alhamdulillah aku jumpa jugak...sebelum aku balik mmg aku nak puaskan hari jugak cari jalan yg betul nak g poslaju tu..aku masuk lagi sekali..kikiki...ok dah dapat route yg betul...so bleh la beli barang online lagi lepas ni..n yg best sabtu pun dia bukak till 8pm..ni barulah nak kasi service...ada pejabat pos seri kembangan kalan besar, pejabat pos bukak sabtu tp collection kaunter tutup..mmg bodoh gila..apa masalahnya kalau kau bukak or tolong carikan..huh...geram betik aku...


p.s : Aku rasa masa aku turun tanya kakak jual burger tu td, ada indon duk perhatikan aku pastu hampiri aku..aku agak dia nak ragut aku..sbb nampak aku tak keruan..huh


Time kakak gua takdak

kalau org lain dah bawak masuk jantan dah kot..hahahahha...aku lagi hebat dari jantan ni...besen aku goreng karipap n cucur badak slumber je aku bawak p ruang tamu hah....hahahah...

Jantan pernah je masuk rumah kakak aku..dah bapak aku abg ipar aku kawan2 aku kan jantan...tapi ini besen tk pernahhh wooooo keluar ruang tamu woooo..pantang nenek moyang ini besen keluar dari dapur...ini hari aku buat woooo...hahahahah...malas nak cari mangkuk nak letak karipap n cucur badak yg aku goreng maka aku bawak p ruang tamu sambil ngap ngap ngapp..heavennn oiiiii..


p.s: A few things masa kecik aku tak bleh buat tp aku buat bila dah besar ni
1. Makan chips depan tv...ni mmg pantang mak aki ada chips dalam rumah masa kecik dulu..mak aku kan nurse..
2. Minum n makan dalam kerete...hohoiii ini pantang bapak aku oiii masa kecik kecik dulu...tp skrg kereta dia dah macak dapur dah...tingggal takde dapur gas je...
3. Ni la yg latest makan dalam besen...selama 30 tahun aku hidup tak pernah lagi org hidang aku dalam besen...semalam aku hidangkan diri aku sendiri dalam besen..heavennn oiiii...




Friday, November 29, 2013

Air Asia bagi 300,000

Makcik kayo menang loteri oiiii...300,000 bertuah mak ayam betik....maklumlah selalu naik AA katanya siap dapat 300K lagi...korang tak dapat ke email ni oiiii...rugi la korang...




Nah nampak tu apa yg dia mintak??

Bagi la jgn tak bagi alamat rumah senang nak anta cek katanya...ahahhahaha...


Jangan jadi bodoh sgt eh...tgk email tuh...@my0511.com tu address mak ayam mana tuh??? 


Mcm ni la kot taktik yg slalu digunakan oleh warga nigeria dalam kes penipuan parcel scam...hurmmmm...jangan tertipu eh...sms, email, call, etc.....pls be extra careful


Tuesday, November 26, 2013

Kemain puji

Rentetan BBM semalam....ni lah kesudahannya...satu keje aku duk beli barang dia pagi nii



 

ermmm...masuk bab ni kesian...dia dah disconnected to the world dah bila kena balik umah nenek dia...hehehehee....sunyi sat hidup aku tanpa gangguan makhlus halus ni...gonna miz u jyeahhhh...
 


Monday, November 25, 2013

Perbualan makcik n anakbuah

Arisha Iman: Hye
elina malek: h:]X
Arisha Iman: PING!!!
Arisha Iman: PING!!!
Arisha Iman: PING!!!
Arisha Iman: Ni details for the cover
Arisha Iman: Mear I want 3 can?? *blinkingeyes*
elina malek: apa details nye
elina malek: takde apa pon
Arisha Iman:
Arisha Iman: Number that u can contact :
elina malek: pastu nak custom made apa
elina malek: gambarbapa
elina malek: apa
Arisha Iman: Jap
Arisha Iman: Nk buat karipap
elina malek: eeee
elina malek: koya jeee
elina malek: vid wat karipap mana
Arisha Iman: Heh
Arisha Iman: Mear nk blanje cover ke ni?
Arisha Iman: BTW, envelope tu kitaorg dh hantar.. Kt umah TT. Kalau boleh mum minx tolong. Kalau dh print tolong pos laju
elina malek: iAllah
elina malek: apa tgkbla dulu
elina malek: cover tu
elina malek: klu brbaloi blh la
elina malek: klu tak jgn harap
Arisha Iman: Pastu yg custom made kak long nak dua.
elina malek: cvr iphne ke
elina malek: hoiii
elina malek: satu sudahh
Arisha Iman: iPod la
Arisha Iman: 3 la.;(( rugi beli 1
elina malek: ru dia tulis iphone s3 je
elina malek: mana ipod nye
Arisha Iman: -.-mane ade
elina malek: awak wasap la mear bayar je
elina malek: takreti nak ckp ngan dia
Arisha Iman: Kat bawah ade
Arisha Iman: Betty dh wechat dye
Arisha Iman: Dh Mintak detail bagai
elina malek: dah tu dia ckp apa
Arisha Iman: 3 kan?
Arisha Iman: Yeay
elina malek: apa detailnyaaa
Arisha Iman: Kak long Tanya macm mane nk custom made sendiri.. Gmbr ape yg ade... Price.. Tu je
elina malek: dia jawab tak
Arisha Iman: Jawab
elina malek: dia jwb apa

Arisha Iman: Org tu baik gile .
elina malek: pompuan ke laki
elina malek: cina ke melayu
Arisha Iman: Pompuan... Melayu
elina malek: dia jawab apa
Arisha Iman: Dia jawab apa yg kak long Tanya la
Arisha Iman: Jap ah
Arisha Iman: Screenshit
Arisha Iman: *shot
elina malek: cpt la
elina malek: lmbb



 Arisha Iman: Kuajaqq
Arisha Iman:
elina malek: tu je ke tny
elina malek: slow ah
elina malek: bg la pic clear huh
elina malek: lagi dia ckp apa
elina malek: berapa price semua kalau 3
Arisha Iman: Sabar
elina malek: bnyk tanya la awak ni
Arisha Iman: 3 -70
elina malek: huh
Arisha Iman: -.-
elina malek: 70 tu campur post jadi brp
Arisha Iman: Japp
elina malek: >:O
elina malek: tgk slowww la awak ni nak beli online sgt tapi slow..huh
elina malek: ;;)
Arisha Iman: Postage 6ringgit
Arisha Iman: I don't know each or 4 .
elina malek: tanua la dia
elina malek: patut rm6 for 3
elina malek: 4 ?? tengkorak
elina malek: td kata 3
elina malek: pastu tanya account bank maybank
elina malek: nama penuh dia
elina malek: email dia
Arisha Iman: Hah? Eh salah type . Blanje  4 ah. LOL
Arisha Iman: Gurau je
elina malek: small try
elina malek: cam mak ang
elina malek: ptuiii
Arisha Iman: Hahahahahaaaa
elina malek: cpt tmy
elina malek: me make payment je
Arisha Iman: <3<3 like mather lik dotter
elina malek: nnti u berurusan ah ngan dia
Arisha Iman: Org tu working ah. (Opis time)
Arisha Iman: Malam ni me Tanya dya
elina malek: mintak nombor account maybank.nama penuh.n email dia
elina malek: ye la nnti la tny
elina malek: esok br gaji
Arisha Iman: Esok me bgtau dye
Arisha Iman: Eh? Bukan today ke gaji?
Arisha Iman: 3/4? πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
Arisha Iman: Pastu ckp kat TT Betty Mintak Fish eye lens
elina malek:  amenda
elina malek: pasang kat ifon ke
elina malek: berapa hengget
Arisha Iman: Apa fisheye?



elina malek: ye
Arisha Iman: Fisheye kat ipod //bb// ipone// Samsung pon boleh
elina malek: utk apa benda tuh
Arisha Iman:
Arisha Iman: Tangkap gmbr biar jadi cmni
Arisha Iman: Yep
Arisha Iman: I want that from tt
elina malek: jadi muka cam nak lempang gitu??

Arisha Iman: Ha'ah..!
elina malek: tgk ah klu dia nk bli kn
Arisha Iman: Tahula Jealous Betty cantik
Arisha Iman: Kay. Esok Pagi kite bbm.
elina malek: ptt la org mcm ikan kembung amik pic skrg
elina malek: pakai menatang ni rupanya
Arisha Iman: Hek eleh mear ni-.-
elina malek: tny org tih
elina malek: detail
elina malek: bue
Arisha Iman: Nate berukk
Arisha Iman: ? Bue?
elina malek: bye
elina malek: bengong teh
Arisha Iman: 4 kan?
elina malek: baso bengong
Arisha Iman: Hehe
elina malek: mello
elina malek: ;;)
Arisha Iman: Korok mung
elina malek: korok hangit tapa bisu key


Sunday, November 24, 2013

My favorite girls

Allah has truly blessed me with such wonderful sisters....


I have learned that one of the good things about getting older is that we eventually learn what is important and brightens our lives, and what is of little concern.  One of the things we eventually learn through the years is how much it means to have special people or in our lives




Phone kena hacked

Aku tinggal p jemur baju kejap je fon aku dah kena hacked...anak buah aku guna ig aku utk follow page ni...dengan alasan senang nak suruh aku belikan cover ipod dia....lepas hacked dia saje biarkan page ni terbuka so that aku tahu yg fon aku kena hacked n aku dah follow ig org ni...


Dulu zaman fb masa dia kecik kecik dia hacked fon heam p 'like' smua oage artist AF...perangai terbawak sampai ke besar...>¡<




Stupido bustard

Kau dah block kereta aku...pastu kau tulis nombor phone macam jahanam...n kau expect org call kau suruh kau alih kereta...mmg jahanam la perangai macam ni...dah aku call kau bleh plak reject call aku ke buat buat tak dengar...dua kali jahanam kat sini...heam yg kat rumah call dia angkat fon call..

 

heam : r u driving a picanto
vavi : yes (tanpa rasa bersalah)
heam : Go n move ur car nowwww *shouting*


Dia bleh datang buat muka tak bersalah lenggang kangkung...aiii tiga kali jahanam disini...aku pon tetiba hilang sabar dgn lenggang kangkung dia...tak pernah lagi aku jumpa org double park jahanam mcm ni...biasa mereka akan buat2 rush la skit kan..tak pon dia trauma kena tengking ngan heam kot..kikikkki...


So peringatan la bg yg suka nak double park...tulis la elok elok no fon k...serious aku bleh tolerate kalau kau letak no fon..n bila aku call kau angkat elok elok n suruh aku tunggu kejap..aku tak de masalah..sbb aku pun manusia mcm kau jugak..ada benda urgent nak buat time parking plak takde...


Tapi vavi ni tulis no fon dah macam haram..aku call tak angkat pulak..out of coverage la..aku sms tak reply...aku ingt salah no rupanya betul nombor tu dah...datang plak mcm vavi mengandung...takde sense of urgency lansung...rasa mcm nak beli pistol jugak..senang, geram2 je terus tembak..hahahah..



p.s: 30 minute aku duk try n error call n sms vavi ni...minit ke 36 baru dia datang alih kete...dah tu mcm mana malaysian tak kena darah tinggi, serangan jantung, tembak eh tetiba tembak sbb double park ;p




Friday, November 22, 2013

Kitaran hidup

Aku suka paw ej...sekarang ni anak buah aku dah pandai paw aku..tapi tak pe aku p paw balik heam..wakakakak..kitaran hidup sememangnya begitu..kongsikan apa yang kita ada hari ini jika itu bisa membahagiakan org lain..nescaya Allah akan membahagian kamu dalam apa cara sekali pun...

Ni menurun namanya...aku mintak suh ej masakkan makan fav aku melalui IG...dia pun sebok nak mintak ikut IG...caittttt


Tuesday, November 19, 2013

Happy Birthday Cik MPK

Us at Lake Toba 2013

Selamat hari lahir liena...buntu nak mengarang..penat run penang bridge tak hilang lg...tp biar aku tinggalkan satu nukilan buat kamu...

Kisah perkenalan tidak diduga...aku tidak tau bagaimana boleh diketemukan dgn dia..semua ini rancangan tuhan..nak rapat dgn dia tak pernah terlintas dek akal pemikiran..org glamourr oiii...liena sapa tak kenal..budak rantau panjang..gang brassband..mulut banyak..budak pandai...bulu pun banyak..oppss..jangan maraaaa naaaaa...;p

Aku hanya lihat dia dari jauh..dalam hati...'eh dia ada misai'...kkkikiki jgn maree naaa...hohoii..pertemuan selalunya melucukan...biarkan..mari aku teruskan..

Nak cerita kisah pertemuan saja habis kertas kajang belum tentu selesai cerita kita...biar aku ringkaskan...kami dipertemukan kerna ditempatkan sebilik masa belajar dulu...disitulah segalanya bermula...salam perkenalan kami sambut dgn ukhwahfillah abadan abada...

Jalan cerita kami tidak se smooth yg disangkakan..jalan cerita kami cukup berliku simpang siur oiii...mangkuk yong taufu pernah melayang dalam bilik kami...lari dari bilik...berbilur lengan cik mpk akibat libasan file aku....dan mcm2 lagi terjadi dalam persahabatan kami yg sering aku rahsiakan..hahhaha..nampak tak kejahatan aku disini..sapa kata aku baikkk oiiii...wakaakkaa..mmg sapa kawan ngan aku menyesal kot kenal aku in the first place...tapi silap la...sekali dah kenal aku jangan nak buat2 tak kenal eh ;p



Sungguh setiap kejahatan yg aku lakukan aku simpan..aku tak pernah lupakan...kisah itu aku kira satu 'kegilaan' yg sering buat aku tersenyum dengan kebodohan...maafkan..walau aku tahu kamu tidak bisa lupakan setiap detik yang menyakitkn ;)
Our Running events 2012/2013


Ok aku sudah mengalami ancaman info overload...berpusu pusu kisah silam mula menikam akal fikiran..tak tau mana aku nak mula n akhirkan...aku berhenti disini dulu..semoga lain waktu aku ceritakan lagi buat kamu..


p.s : Sahabat, Jangan pernah tanya di mana kedudukan kamu dalam hidup aku...selepas tuhan nombor satu..kedudukan keluarga dan kamu sudah bersatu bagi aku...ingat itu...biar kering mata pena tak pernah selesai cerita kita..Cukuplah yang mengenali aku kenal aku ;)

Liena's 30th Birthday 2013


Liena's wedding

My pre bday celeb8n 2013
Sabah 2011


Mimi's bachelor party 2010
Us...otw to Taman Negara2006

Pangkor 2007
Us at Machang...masquerade party 2003..bilik ni la yg pernah melayang mangkuk yong tau fu...kikiki







Monday, November 18, 2013

Liena's Pre Birthday Celeb8n Suprise

Tak tau la suprise ke tak...kononnya nak suprise kan liena la utk bday yang ke 30 ni...watak2 yang terlibat adalah aku, Ima, Zara, Mimi, Ali and Bampis....aku mmg cuti hari ni..Ima plak sanggup amik halfday nak siapkan suprise kononnya...tapi agak tergendala skit plan sebab hujan selebat alam masa kami nak kluar petang tadi...

Rentetan cerita

Amik Zara from skool dan menuju ke Shah Alam

Dalam misi mencari satay tiba2 nampak gerai keropok lekor cheese...aih hujan2 ni lapar2 best jugak kan....kikiki...singgah beli satttt naa....

ohoiiii...richhh oiiii cheese diaaa....

Sian Zara kelaparan dalam perjalanan....nak cari satay punya pasai...last2 tak jumpa satay beli KFC je la...kek pun beli kat PAS jugak...redah la kami 3 beranak hujan renyai2...hehehehe...


Tengah intip CIk MPK dari celah pintu
Geledah masuk umah Cik MPK melalui pintu belakang....menyorok kononnnya bila Cik MPK turun nak tutup air kami nak sergah dia....sekali dia mandi la plak....plan 1 tak menjadi...heheheh
 
Menyorok la kononnya nihhh...haihhh panaih aihh
Tak sempat nak sergah Cik MPK kami dulu kena sergah..."Hoiii main gapo eh!!!!" Terus aku terkejut p menyorok belkang ima....hahahahaha...kena sergah ngan tuan rumah takooottt oiiii...kikiki








Bampis dan pisang nya....maybe pisang ni termasuk dalam suprise kami kot...kikiki

Laku jugak la pisang bampis ni...sebagai pelawas



Thanks to Bangron sudi bagi idea....


Liena: "B tau la takde bunga narak wi pisey ko mie"...kikikiki





Sian Zara terkejut Mama Liena menjerit...."Hoiiiii main gapo eh" ;p


 

Kasut suspek pecah rumah ;p

Kami dalm m isi mencari satay...huhuhu...sori la makan KFC je eh..nanti we plan kluar makan2 lagi eh....love u guys..simple but full of love n joy eh...