Tuesday, December 10, 2013

4th Putrajaya International 12 Hour Walk

This is my second 12 hour walk...tahun lepas dah buat sekali dah....ingatkan tahun ni nak buat lebih skit ah kilometer....tapi gua lupa bhaiii....tahun ni gua dah setahun lagi tua dr tahun lepas bhaiii...waaaaaaaa.....kesakitan yang aku alami mmg tak bleh blah...tapi dah alang2 join this walk ive to make sure aku dapat medal ah...nak dapat medal kena make sure minimum aku jalan 28KM ah..ingatkan di usia 30 ni nak jalan la 30km tp mmg kekuatan kaki aku tak mengizinkan ah....dapat baut 28KM je..tu pun jalan dah seret kaki dah oiiii...


Tahun ni kami bawak khemah...pasan depan POJ...bukan untuk tdo pon untuk simpan barang je pon takut hujan...time we all bento rehat we all tdo atas pavement POJ tu je pon..best woooo bila dah penat sangat tdo atas lantai berbumbungkan langit pun dah rasa nikmat dunia...


Time ni semangat lagi nak join walk nihhhh



Time n i after 10Km hoho..muka mampu tersenyum lagi nyahhh....timing chip elok kat kasut lagi ni hah....semnagattttt...

OK time ni after 15KM mampu tersenyum lagi tapi pose duduk dahhh..gelen air dah kat celah kangkang dah hah....dahaga mak nyahhh oiiiii....habis dah kering air dalam badannn hoiiiiii


Ni lepas 18KM ni...nak pose macam tak nak pose dah nih.....muka dah macam kak limah dahhhh...
 
After 20KM mcm ni dah gaya makkkk nyah oiiiii....nak pose pun dengan jari ke....muka dah macam jebon nak berak dahhh....ahahaha....lantai depan POJ ni pon rasa macam tilam empuk dah aihhhh....dalam otak macam mana nak habiskan lagi 8KM nak dapatkan medalll...ohoiiii



OK aftah 25KM kaki aku dah macam kaki gajah dah...membengkak dah oiiii.....aku ngan EJ pon decide nak jalan pakai slipar dah..kitorang pun jadi la macam org asli bukak tali kasut ikat kat kaki nak ikat timing chip...tak dak timing chip tu mmg sia2 aku jalan hohoiii...last few KM mmg aku jalan seret kaki dah..tak leh angkat kaki dah oiiiiii

After 28KM ini rupa...senyum pada dunia bukan pada camera dah...."YES I DID IT"....

A;hamdulillah.....titisan terakhir....ada cameraman of the this event nak amik pic we all...tertarik dengan slipar jepun we all kot..alang2 kau dah amik pic aku bleh la tolong snap guna fon plak eh....hewhewhehw....kami pun pulang dengan muka puas otak melayang.....

Kerana Sekeping besi ni lah aku sanggup menyeksa jiwa raga....tetapi tak mengapa ini kepuasan yang aku terima....korang berpuas-puas dengan suami isteri dan anak2 tapi aku puas dengan besi ni...hahahahaha

Last event of da year...semoga tahun depan diberi kekuatan lagi....tahun ini aku dah guna kaki utk event larian mahupun jalan kaki sejauh 205KM....aim aku 200KM je...ada subsidi 5K kikiki...


Finally after 9 hours walk we all berjaya buat 28KM....that's it ah....siap2dismantle tent and ready nak balik ah....lepas collect medal dalam kul 5.45am we all pun balik ah umah...azan subuh dah berkumandang dah...sempat balik subuh kat umah...

p.s: Tahun depan rasa macam nak bersara dah...tapi lepas kaki dah hilang rasa sakit, rasa macam nak join lagi je..wakkaakakak...




No comments: