Friday, December 13, 2013

Syirik

Sekarang ni Ust Abdullah khairi plak my fav penceramah...so semalam tertarik dengan ceramah pasal syirik..ecpecially org melayu kita ah...jom tgk kita ada buat tak benda ni...syirik amalan tak diterima wooooo...semayang tak diterima...


  • Bila nampak biawak melintas kita percaya ada mala petaka menanti di hadapan...haaaaa..sapa percaya ni syirik noooo...kalau aku pijak terus je bewak tu...
  • Bila anak kecil menangis ada org kita yg pakaikan tali hitam kat tangan budak tu..ni syirik jugakkk...bila budak menangis sebenarnya ada jin yg duk main 'chak chak' ngan dia...bacalah ayat quran bukan duk ikat benang hitam...
  • Pastu bila anak perut buncit ikat tali kasut kat perut...ni aku tak pernah tgk n dgr...buat apa ikat tali kasut...p la beli ubat cacing kat farmasi..hohoo..
  • Nampak burung hantu atas bumbung rumah kita percaya ada org nak mati...ni pun syirikkk oiiii...kau pulak tau ajal org...
  • Pergi jumpa bomoh yg dapat ramal...contoh kita sakit ke hilang barang ke then bomoh tu dapat ramal wajah ciri ciri org yg buat kita..haaaaa..ni mmg syirikkk jangan duk percaya...keje setan yg nak pecah belahkan silatulrahim...
  • Percaya plak dengan mengantung gambar para wali kat kedai makan sebagai pelaris...ini jugak syirikk....gantung saja saja tanpa ada apa apa kelebihan tak pe..tp kalau percaya ia pembuka pintu rezeki syirikkk...
  • Ada jugak yg letak ladam kuda deoan pintu rumah...ni pun aku tak pernah tgk...kononnya bila pencuri nak masuk rumah dia akan nampak mcm kuda nak terajang dia..jgn kuda terajang tuan rumah sudah..hoho..ini syirikkk oiiii....jgn duk letak ladam kuda ke taik kuda la...bacalah surah yasin ayat 1-9...ni la ayat yg nabi baca ketika dikepung oleh pemuda quraishh...amal ayat tu eh...kunci ah pintu jgn baca baca pastu pintu tak kunci...amal dan yakinlah dgn ayat Allah...
  • Letak kain kuning dalam bag dompet...tak bagi duit hilang...jangann oiiii...ini syirikk oiii...percaya ada kuasa lain selain kuasa Allah ini keje syirik...
  • Kucing hitam langkah mayat..nanti mayat bleh hidup...nahh..kalau ada org mati ce amik kucing hitam pijak ekor dia...biar dia lompat mayat..kalau hidup ok ah...tak gitu..jgn duk bodoh sgt lah...


K ah tu je aku nak share...nanti ada yg best aku share lagi k...hohi..best wooo...layan topic topic best...


No comments: