Monday, February 17, 2014

Bangkok-Pattaya Part 1

Perjalanan bermula seawal 4.30pagi...thanks to our driver sbb sanggup bangun pepagi hantar kami ke KLIA...cik MPK and da gang tidur kat rumah EJ malam sebelumnya...senang berkumpul setempat..ramai sgt jemaah cik kiah kali ni...8 adults 2 infant..tu dia aihhh...


Sampai KLIA dalam kul 5am ej terus p ofis..hoho..pekerja berkaliner sangat...we had breakfast at mekD sat then terus masuk sbb nak solat subuh dulu...flt we all delay sejam...so sampai bangkok pun lewat sejam lah...jenuh driver menunggu nasib tak buat muka jabon..


Sampai je airport dong muang driver we all dah tunggu dah...kami pun meneruskan perjalanan ke Pattaya as scheduled ah...belum apa apa sudah diuji...tayar mini bas kami pancit...kat highway plak tu..adoiyai...dh la highway dia mmg susah nak benti rnr...dah la kami lapar n dahaga...dogaan sungguh...punyalah lapar biskut qaid n zara pun kami bantai...bekalan air nak buat susu pun tak berapa nak mencukupi..nasib baik la dalam 45 minit smua settle...dapat tukar tayar n kami terus ke pattaya...


Our first stop benti makan kat muslim restaurant...marbeles food dia...singgah solat sekali kat situ..then teruskan perjalanan ke Gems Factory...



Then next destination was floating market...biasa biasa je la floating market pattaya..tak semeriah bangkok..tp tak meriah pun sakan je diorang shopping sourvinior...hoho...






Lepas tu driver pun drop kami kat hotel memasing n kami pandai2 la nak hidup...halal food in pattaya payahhh oiiii...mekdi pun jenis ada pork burger...haramjadah sungguh...nasib baik la kami ada jumpa satu kedai kebab turkey halal katanya walaupun pembuat kebab tu tatu penuh lengan..hohi..belasah sudah la dah ada cop halal depan kedai..kikkki..tapi aku cam biasa ah..geli geleman skit dgn binatang berdarah tempat aku tak yakin ni..maka aku order nasi n telur je la...abih teruk pun dia kasi telur biawak je ye dok...kikkki..



Lepas dari tu kami pun jalan la area walking street seperti di syorkan oleh drebar kami..mmg haramjadah sungguh drebar tuh suh g walking street...ingat walking street tu mcm pasar malam rupanya walking street tu lagi hebat dr lorong haji taib walau aku tak pernah p pun lorong haji taib tp aku yakin walking street ni jauh lagi hebat...tarian separa bogel secara terbuka..tarian tiang secara terbuka..tu diaaa bak anggg...ladyboy saja..lawa lawa plak tuh..hadoiii...


Interpol berkeliaran tok sah ckp la..area bermabuk mabukan...tourist spot plak tu..so rasa selamat la skit...mat saleh tgk kat kitorang satu macam je dah nije n abg edi siap bawak baby...geleng kepala mat saleh...dengan live band yg berdentum dentumnya...hadoiii..nak tak nak kena habiskan perjalanan ingt nak short cut skali makin jauh ke dalam lembah durjana...tp yg best qaid n zara relax je tdo atas pangkuan..aku rasa malaikat duk lindung mata n telinga mereka..sbb mak bapak diorng dah salah percaturan sesat jalan yang nyata masuk ke lembah durjana..takleh patah balik...hahahahha...



Pengalaman mendewasakan namanya..selama ni pandai cakap je tarian tiang la pelacur la pondan la..ini live wooo..seriauu wooo...mana reti aku nak tgk tarian tiang ke apa ke..bukan je golongan dewasa budak kecik pun dah dipakasa keje oiii..menari la..lentokkan tubuh la..semua ni bukan lain hanya utk wang...inilah reality dunia mencari keseronokan semata dari senja hingga ke fajar tiada lagi garis batasan dan sempadan ;)


Rasa mcm nak buat documentary life mereka..hahahaha....mcm menarik...persoalan kak ron 'nanti tua apa mereka nak jadi?? Nak zuriat dah tak dapat, semua dah potong, sapa nak jaga mereka dan apa kesudahan mereka?'...ahaaa persoalan ilmiah dari kak ron dimana aku juga tiada jawaban utk itu..mungkin mereka lebih tahu apa hala tuju ;p


Pastu kami give up ah..nak jalan cari so called tuk tuk mmg payah la dah masuk jalan dalam..terpaksa chartered satu lori tu nak balik hotel..dalam 30 hengget..ok ah..janji selamat..smua muka dah macam jabon dah..heheehe...


Balik hotel letak kepala layan dengkur aku..sian kak ron bising layan aku berdengkur...hahahah...penat aihhh...




No comments: