Thursday, February 20, 2014

Bangkok-Pattaya Part 2

Hari ni kita terjah coral island plak...kita pergi hitamkan diri eh...aku salah percaturan sebenarnya...aku salah paham..ingatkan pusing dgn boat je takde acara mandi mandi...aku tak bawak pun suit renang aku...hoiiii aku ni hantu air hoiiiii meleleh air liurq tgk qaid zara n mimi mandi oiiiii...pikir pikir punya pikir takpe la lepaskan la peluang kali ni...hahaha..tp aku geli gak pantai dia sbb anjing duk berbelit kat kaki...mcm bali..taik anyin bersepah..kikikkki....so takpela aku tak mandi pun kali ni...


Kami naik boat dalam 30 minit kot nak sampai coral island tu..otw tu ada benti satu tmpt utk sapa yg nak buat parasailing...aku dah pernah wat kat langkawi so rak buat dah la..lagi pon tipu je tak sampai 5 minit naik atas..dah siap...buat first timer ok ah..dpt rasa perasaan terbang di awangan..fefiling superman sat naaa....nijey n mimi je naik parasailing tu...


Sampai coral island we all lelepak je la sambil p cuci mata kedai surveniour...aku ngan cik mpk sempat rembat sotong bakar sambil tgu cik kiah mandi laut...pekena kelapa sejuk tgh pnas heaven oiiiii...


Lunch kami again haromjadah..kedai hindu vegetarian kepala hangguk dia...kedai vegan mana ada menatang..ni siap ada kari ayam..chaishhhh...tekak aku pun meloya ah...panjang tekak nak telan roti nan ngan dhal hoiii....kikiki...mak aku selalu pesan kalau tak suka makanan tu tinggalakan jangan banyak compliant..org lain nak makan...aku pun diam ah..dalam hati menyumpah hahahaha...lapar perut darah pun gelegak ah..hehehehe..


By 1.30pm kami balik ke mainland...terus balik hotel ah...balik hotel mandi pastu p footmassagr...best wooo..murah je rm20 sejam mana nak cari tanah melayu?? Kikikiki...balkk bilik kul 4pm cik kiah ajak p swimming plak...nah ni mmg tak mampu nak tolak dah..dua kali ajak terus jalan ah...hahahahah...


Malamnya kami p tgk alkazar show..ladyboy punya show...dua kaki aku terlelap kot..penat sgt aihhh...cik mpk ckp apa pun aku tak berapa dgr..ngantuk sgt hoiiii...pura pura gelak..kikikiki...dah la hall sejuk nak mampus...balik dr show tu kami suh driver tinggal kami kat walking street lagi nak cari makan...sbb p mekdi skali ada burger babi..so kluar balik ah...p lagi kdai turkey tu n again aku layan nasi n telur ah...tu paling bleh masuk tekak aku ah...


Balik dr walking street ada plak nak singgah night market..aku ikutkan aje lah...skali nite market dah nak ttup dah..hehhehe...tahan tut tut balik hotel...gedebanggg..tidur mampuihhh...oh yeah sebekum balik hotel singgah beli pancake pisang sat...super katanya..heheheh...pastu tdo mampus...subuh esok sodaqollah aku n kak ron :'( 


Sabaq naaa tgu part 3 in bangkok plak..

Pattaya Attraction :

Flaoting Market
Alkazar Show
Walking Street (make sura tak bawak underage ah)
Big Bee Honey Farm (belasah je nama tempat nih...tp ada kaitan ngan bee n honey ah)
Nongnooch Village  
Gems Factory






 




No comments: