Monday, May 26, 2014

Teenage

Bila kau ada anak or anak buah yg usia nak membesar ni kadang2 pening kepala sebenarnya..ada aje benda benda yg dia mintak yg kau sendiri pun tak paham apa kemendo nyo eh...

Well semua org tau aku suka melayan budak ni...sbb aku ni kategori penyayang yang suka ambil kesempatan..hahahah...aku kasi apa dia nak dulu n aku akan jadi kan dia keldai..wakakaka..dan dia akan buat apa saja utk aku..

semalam dia mintak nak set monopod apa benda ntah...aku kata kat dia 'awak nak awak settle sendiri nanti nana bank je kat org tuh'...

Nah..hambik kau..dia amik fon aku p wasap org tuh..siot punye budak...dengan alasan ipod dia takde wassap...aku bukak wassap tiba2 ada nama yg tak dienali reply..rupanya dia dah siap order ngan org tuh..aihhh



Sunday, May 25, 2014

Serapan Ilmu

Masa kecik kecit dulu guru kelas agama biasanya akan ajar adab menuntut ilmu nak bagi ilmu berkat...pegang kitab mesti kat dada atau paras perut ke atas...tak bleh hayun kitab n few more pantang larang la...sebenarnya betul la tu apa yg guru mengaji kita ajar tuh...

So aku rasa anak buah aku ni sedang mempraktikkan ajaran sebegitu la...peluk buku dengan harapan ilmu zassss masuk dalam dada...esok bleh jawab exam dengan jayanya...aku tak nampak pun dia study sebenarnya..hahahah

Sekurangnya dia tak la syirik p rebus buku dan minum airnya..hahahaha...ala korang mesti dulu kecik2 percaya jugak kan..telan nota dapat jadi pandai...

Aku dulu tak pernah faham konsep 'study untuk exam' ;)