Monday, August 25, 2014

Tappers Shuftsbury cyberjaya

Not bad food kat tappers ni

Kalau uols ada melintas area sini bleh la mai try tappers ni...for me food dia ok la for the price u pay kan..

Apa apa pun aku dah boikot tgi alamanda..sebab ada rambut dalam lamb aku..hewhewhew..



Tuesday, August 19, 2014

Putera berani

Pertama kali
Bertentang mata jatuh ke hati
Ku dakap erat Ammar Al-Qadri
Putera bonda gagah berani
Sampai kita ketemu lagi
Akan aku nukilkan lagi
Kisah putera penuh misteri
1 syawal menjadi saksi
Lahir kamu ke muka bumi
Sebagai hamba pada Illahi
Yang sudah lama termetrai janji


Sunday, August 17, 2014

Balasan vs ujian

Main dgn budak sekejap boleh la

Belum bersedia siang malam nak dgr rengekan..

Nak bangun 3 4 pagi sediakan keperluan

Bila tuhan tak lengkapkan...ada sesuatu yg DIA nak sampaikan...

Belajar lengkapkan lohong lohong dalam kehidupan..yg sering ada kekosongan...

Diri sendiri pun tak reti nak sayang..jgn cakap pasal hubungan ;)

Ada sebab tuhan tangguhkan..jangan terus kata ini balasan kemurkaan..tapi ujian...yg akan lebih mendewasakan ...menguji akal pemikiran..jgn mudah buat kesimpulan..bukankah tuhan itu maha penyayang...



PCLO BANGI

Orang kecoh boikot starbucks dan mcD

So korang kalu rasa nak lepak kat kedai ala2 hipster cafe bleh la mai pclo bangi...duk lepak sambil order secangkir kopi..dilengkapkan pulak dengan churros with ice cream...hipster gila kau rasa..

Sambil2 tu update la kat IG ke FB ke..bagitau la dunia..kau ni hipsternista...berkacamata hitam..seluar lipat kaki sampai terkeluar bulu kaki

Dunia hari ini semua utk menunjuk pada semua..itu gunanya laman sosial yg ada..so tempat2 mcm ni la kau kena pegi..stakat update kluar masuk klcc bangla pon bleh p...lulz..

Aku takde share pon dgn kdai ni..saja up kan lagi perniagaan orang kita...kasi tulis review yg sedap utk dibaca..jgn tau boikot sini sana..tp tak bagi alternative yg ada...



Kain buruk kepam

Petang ahad

Bulan masih syawal

Kau duk melepek kat rumah..takde pulak org nak ajak open house..kawan kawan aku ni semua p mana la agaknya..yg ajak open house pon nun jauh di temerloh..

Tdo bangun tdo bangun..

Kepam dah rasanya ni..

Loser gila hari ahad kau duk melepek mcm kain buruk kat rumah..

Tapi ni lah lumrah..

Time kau bz kalah perdana menteri time tu la invitasi berduyun duyun..kawan kau ajak kluar berjimba..mak bapak kau pulak datang..

Tapi bila time kau sehelai kain buruk ni sebijik butir mata pon kau tak nampak..takde pulak nak ajak kau melepak..dunia gempaq jadi gelap...nak kluar merayap pon mental duk putar kata esok hari isnin...

Tunggu la azan asar pastu maghrib..

Dah maghrib hilang la meroyan kau...



Friday, August 15, 2014

Serabei Ayer8 putrajaya

Hi uols..

Kalau teringin nak makan juadah patatimo bleh la try serabei cafe ni..ayer8 putrajaya

Food dia not bad

Mmg limited but worth la mai sini

Ada nasi kerabu,nasi dagang, nasi beriyani,lompat tikam & serabei (kuih tradisi kelantan)



Tuesday, August 12, 2014

Arisha's Granpa

Usai Maghrib
Malam Jumaat
Dalam wudhu
Diatas pembaringan
Dialunkan bacaan yassin oleh cucunda tercinta
Terputus segala hubungan dgn dunia
Diberi bantuan mesin sementara
Buat sehari dua
Tuhan lebih sayangkan dia
'Detik' itu tiba
Dikembalikan kepada pencipta
Berehatlah sepuas2nya
Tuhan!!
Terimalah doa hamba pendosa
Bawa dia ke syurga
Ringankan seksaannya
Luaskan kuburnya
-110814-



Saturday, August 2, 2014

1 Syawal 1435h

Sambutan biasa biasa saja

Hati masih terasa dengan pelbagai peristiwa yang menduga jiwa sepanjang bulan puasa..kemalangan yang meragut nyawa sadara saudara kita

Moga moga doa kita semua diterima

Salam syawal dari kami sekeluarga

Tahun ini tiada aktiviti keluarga keluar kota..tanda hormat pada yg masih berduka..moga moga tabah menerima ketentuan pencipta



Friday, August 1, 2014

4 Syawal 1435H

Muak sudah dengan gaya pemakanan di musim raya..

Malam ni ajak bapak keluar makan yg ringan ringan...

Hayaki Kopitiam