Monday, January 12, 2015

Pemilik kunci syurga

Selagi masih ada mereka selagi itu ada senjata paling berharga..ya doa mereka...buat yg masih punya mereka cari redha mereka selagi punya masa biar siapa dan bagaimana pun mereka...buat ibu bapa, tolong jaga kata-kata...itu senjata menghidup dan membinasa...setiap yg terlafaz itu doa...biar siapa dan bagaimana pun anak anak kita, lontarkan kata yg membawa mereka ke syurga..moga moga Allah kira setiap satunya...moga2 setiap kita diketemukan disana dengan izinNya

Aku sayang semua




Friday, January 9, 2015

Menulis dari hati

Menulis dari hati
Jari jemari menjadi saksi

Sehingga kering mata pena tak akan henti
Bukan penulis sejati
Tapi mahu menulis sampai mati
Selagi diizinkan Illahi


Thursday, January 8, 2015

18SX??

Apa ug korang nampak?? Ntah mcm lain macam je bentuk pokok ni lulzzz ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…


Tuesday, January 6, 2015

L.o.N.D.o.N

The 26112014-04122014

Girls holiday LondonParis

Biasa biasa saja cuma bagi aku village people ni haruslah luar biasa tak pernah p negara 4 musim katanya...nah gambar berbicara tanpa suara..


Sebelum keberangkatan...bapak aku call..jarang2 bapak aku call anak2...time genting sahaja dia akan hubungi...umpama aku mahu keluar negara ataupun ada isu bencana...itu sahaja...maknanya kalau bapak aku call or mintak nak cakap dengan aku ada something lettew...sbb tu la aku ni nak drive KL-Gambang pon kecoh satu negeri...sbb aku kena pastikan aku selamat sampai lumrah duniawi...kerja tuhan duk sini pun bleh matiii...lulzz...bapak aku bukan pesan apa pun...selamat pergi selamat kembali..andai apa terjadi kurang2 ini perbualan untuk terakhir kali...begitulah konsepnya barangkali ;p


Ketibaan sulung di kota london katanya ;p
Biasa2 je airport heathrow
depan rumah sewa kami

perjalanan ke train station..duk sini turun naik train aje leeee

nah sejuk2 pon eskrim tetap kat tangan ;p
Bukan nak bergaya sangat pon tangan di silang mahupun tangan di sorok dalam poket...tapi sejuk dah tak tau nak selit celah mana...ye biasanya akan di selit bawah bontot la..tu time duduk..time berdiri celah mana lagi..lulzzz

Winter wonderland..maklum la sini mana ada snow..fefiling nak main snow kena la mai sini...dapat la merasa suhu negative 10 lulz
Pekena kopi dulu sebelum main snow
orang betul ni...kesian dia demi sesuap nasi...


Ice Room
At Hyde Park
















anak india ni nak main ngan aku terpaska layan kikiki...nampak tak konsep budak suka bebenor nak main ngn aku hahahaha



ma love

ni kat paris...day tour sajork paris ni...keluar masuk museum aje le...aku mana minat lawat museum ni ;p
London eye..eye on malaysia aku tak pernah naik pon

Dah muka kau jenis suka makan kat mana2 pun kau akan makan la kan...ni kitorang makan kat "Burger & Lobster" famous la katanya...dah losbter haruslah tak haroom...

bus tu la aku turun naik kat sini..naik bas kat sini takde la peluh ketiak kan ;p

dah kata sampai paris ni je la buktinya dok gitu eh

makan tetap makan oiiii...halal harom wallahualam...lulz...tapi idok la aku order lembu ke itik ke kambin...





haaa kedai ni mmg ada sandwish halal...





Ni rupa rumah kami kat london...rumah sewa la konsepnya...

Ni plak country house kami kat Bath..kira nya kawasan kampung la...cool gilew...i loikeeee


konsepnya aku akan berpakaian lengkap sepanjang masa la kerana suhu tak mengizinkan utk aku mendedahkan walau sebahagian


Ha ni rupa bilik aku kat Bath ni...atas loteng...perghh...cool gile...
Towe Bridge

Ni sejuk sampai tulang sumsum dah ni...aku ingat aku ni tahan sejuk..rupanya badan aje besorr...tak tahan lansung sejuk nye...dah ala2 yuna dah..hahahaha








Madame Tussaud dia tak best sangat...kat Bangkok lagi best...



  • Konsep disini sejuk2 manja tapi bila angin bertiup sepoi bahasa ia menusuk ke tulang dada
  • Konsep disini tak payah bawak baju banayk2...nampak tak baju aku sama je dari hari sampai hingga nak balik..lulzzz...
  • Konsep disini makan kalau kau rasa yakin..kalau tak kau bawak la maggi bebanyak..
  • Konsep disini kena turun naik train...kena pandai baca route macam spore..haruslah bukan keje aku..lulzz
  • Konsep disini kena sewa rumah camni ..nak duk hotel mahal kot...duk rumah bleh la ko nak masak ala kadar kan...
  • Konsep makanan kat sini GBP4-15...nampak kecik  kan..tapi dah convert bleh luruh bulu dada...
  • Konsep musim sejuk ni siang dia pendek...kul 4pm dah magrib..so kena pandai2 atur masa perjalanan...
  • Konsep Makanan halal payah la nak terpampang tulis halal tu...kalau pandai cari bleh la jumpa biasa nya kedai makan middle east la kan 
  • Konsep toilet kat sini haruslah tanpa pili dimana aku cukup benci
  • dah la konsep2nya



P.S: Ya aku juga mahu sampai ke kota cinta yg paling istimewa seantaro dunia di mana adam bertemu hawa melawat makam junjungan besar nabi kita menghadap kiblat seluruh dunia tapi aku tak punya kuasa selagi belum di izinkanNya...moga moga semua kita disemptkan sebelum menutup mata bertandang kerumahNya biar dalam keadaan hina dina sebagai hamba moga moga diterima sebagai tetamu walau sekali cuma ๐Ÿ˜‰



Monday, January 5, 2015

Time flies too fast

Time flies too fast

Rasa mcm baru je bonda Ammar keep on update me tentang procedure pengambilan ammar..tup tup dah besar dah budak ni...dokong sekejap ajew pon dan lenguh lengan ni hah...

Mcm baru je baby sit zara ...masa tu dia tak pandai cakap lagi hah...skrg wahh tak berhenti bercakap...

Anak buah aku pun dah makin besar dah rasa mcm baru je masuk sekolah tapi ni dah nak masuk form 2 dah...

Nak tau pantas nya masa berlalu kena tgk pembesaran budak2 ni la...kalau tgk diri sendiri payah nak sedar diri lulzzz๐Ÿ˜sentiasa rasa diri muda dan jelita...tp bila tgk budak2 yg dulu nya dalam ribaan dan kendongan tau tau semua dah besar panjang dan berjambang ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ hurmmm masa tu br rasa fasa penuaan sedang bertandang ๐Ÿ˜œ

cherish every moment

Aku sayang semua ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜




Ice kacang vs kopi panas

Wajah pemegang kunci syurga...

Mahu redha pencipta dapatkan dulu redha kedua ibu bapa selagi ada...pergi mereka pergi segala...doa mereka senjata paling berharga selama mana masih di dunia...moga disempatkan buat mereka bahagia selama masih bernyawa๐Ÿ˜€๐Ÿ˜Š




Sunday, January 4, 2015

Mereka penghidup jiwa

Aku bertuah dianugerahlan mereka dalam hidup ku sehingga membuatkan aku lupa dengan segala perkara yg merentap rasa dijiwa...terima kasih semuanya kerna buat aku bahagia...semoga kalian dianugerahkan dengan sesuatu yg jauh lebih membahagiakan hendaknya