Wednesday, August 12, 2015

Singgang Warisan

Dah lama dah mengidam nak makan nasi dagang n nasi minyak terengganu ni...raya hari tu siap p KT lagi nak cari nasi dagang tapi sayang seribu kali sayang kedai yg menjadi idaman belum lagi memulakan perniagaan...maka sasaran kami adalah roomservice dan kedai siam sajork lah...

Nak di jadikan cerita lately ni aku n EJ dah tukar taste pulak...dari makanan siam beralih ke mamak...so mamak yg nampak bersih skit area SK ni adalah ad-dhuha...nama pun dah sedap kan...tiap tiap kali p ad dhuha aku akan melalui kedai "Singgang Warisan" ni...tp selalu malam nampak sunyi je so tak terasa pon nak singgah...

Satu pagi yg hening aku bosan kat ofis aku try la google kedai ni apa menunya...tudiaaa aihhh ada masakan pantao timur (terengganu) so apa lagi ajak la EJ terjah...malam ni lepas maghrib kami pun terjah lah...dalam hati kalau tak sedap lompat p makan dhuha hahaha...

Seriously food dia mmg sedap...

Price yang berpatutan

Nasi dagang ia memang sodappp...kasi 4.5 star

Nasi minyak Gulai Daging pun sedap cuma daging dia je keras skit...masih bleh bagi 4 star rating hoho...

 Nah kopok lekor pon sodap ikan rasa ikan bukan rasa tepung...terbaikkk

Tengok la price dia not bad kan...hurmmm lovin' it...

Lepas ni kalau mengidam bleh la terjah lagi kott...

Haaaa tengok kertas putih tu menu sarapan dia perghhh meleleh air lioq...kikiki nanti we all nak try breakfast plak...dia beroperasi mula 7.30 pagi so weekedn bleh la mai try

Nah alamat and contact number...nak tempah le apa bleh la contact melalui mana mana channel yg korang suka

Tu dia wajah gembira kakak aku...tahu lah orang gganu...suka sgt lah dia makanan gganu...

Dah...kenyang membuntai nak tidooo


1 comment:

mrsRons said...

Nk kena try ni
.tgk ko.kepok memanggil2