Saturday, December 31, 2016

31 December 2016

Just wanna share #ejhomemade

Thanks heaps sister untuk kenyang dan lapar bersama...

Nak buat sorang boleh cuma jalannya berliku sebab haluan berbeza..kalau biat bersama indah sebab dia masak aku makan wkaakakaka...

I have no new year resolution kerana resolution ku hanya bila aku mahu jadikan ia resolusi ku tak perlu tunggu tahun baru..

Tak kisah lah hari ni sabtu terakhir tahun ni ke..hari terakhir bekerja ke..hari terakhir bujang utk tahun ni ke..yang penting jangan jadikan hari ini hari terakhir kau sedut nikmat udara milik sang pencipta tanpa kau ungkap walau sekali kata keampunan diatas noda dan dosa yang sudah kau lakukan..

JANGAN JADI PENDOSA YANG BIADAP 🙄

Sunday, December 25, 2016

Merry Christmas 251216

Sambutan christmas sisthur biasalah bersama sister2...

Otw nak ke KLCC tertulis sudah kereta ku di hentam dari belakang..tp papepun perjalanan diteruskan utk lunch n tengok wayang @ KLCC

Balik dr KLCC baru buat laporan polis...bila serah segala pada Tuhan maka semuanya dipermudahkan mengikut percaturan

Polis trafic siap perkenalkan kat sorang runner ni utk settlekan smua..mudah kerja ku..aku kan mmg xminat nak berurusan dgn banyak pihak..

Syukur Alhamdulillah..

Lets rock the night esok kan cuti lagi ­čść

Nak g jumpa chiema cemara jap anta barang dia

Kete kena cium buntut tetappp teruskan plan p tgk Ballerina
Ni makanan dia..bontot kena sondol...1st time so husnuzon la dgn tuhan..at least aku reti apa yang aku kena buat..
Budak lepas PT3..besar dah anak buah aku
EJ nak beli tudung ariani kat bangi so alang2 g makan meat ball Red Card
Bungkus satay skit kat chiema dia kan diet kikikiki

Thursday, December 22, 2016

Off to Melaka

Jalan jalan cari makan

Saje sambil2 nak clear leave 2016 apply sehari tak tau nak g mana pon apply je dulu...

EJ booked hotel kat Melaka so there we go..heading to Melaka..

Food hunting :

1. Asam pedas Hajjah Rahmah
2. Eejiban Chicken Rice Ball
3. Umbai Ikan bakar

Eejiban ni tajuk kedai mcm tak memarik tapi bila aku baca review hurmm meleleh air lioq...yes of course HALAL

Sila tengok photo di bawah ni dan tafsir sendiri ..its so tasty n juicyyyy...i love it

Menyedihkan Hajjah Rahmah tutup & Umbai tak pergi sebab hujan...so end up early dinner at HRC je...

Esok singgah JPO jap kalau larat before balik KL

Monday, December 12, 2016

Celebrating December BabieS Birthday

Happy Birthday to Heam and belated birthday EJ

Thanks for being most awesome sisters in da world

May Allah grant you happiness Dunya n Akhirat

A very short vacay with my loved ones

Tuesday, December 6, 2016

Rasa Bertuah Dosa Melimpah

Belum pun cukup setahun dah kong lagi battery...

takpelah nak buat mcm mana ...kita pon boleh mati bila2 masa sama ada kau bersedia atau sebaliknya..

Melayang RM210 

Apapun Syukur Allah permudahkan segala urusan

Seronok bila letak allah sebagai sandarann...no, im not talking about religious cuma rasa tu mcm best gila kot...

Letak harapan pada manusia ko banyak gundah gulana sebab mereka bukan 24 jam available 

Terima kasih tuhan untuk secebis rasa bertuah dalam noda dan dosa yang masih melimpah 

Friday, December 2, 2016

Chiema n Princess Mia

Lupa bila kali terakhir jumpa mereka 

Thnaks Mummy for the treat hehehehe...

keep it up jyeahhh....chiema sedang dalam usaha menurunkan berat badan beliau 
 

Sunday, November 20, 2016

I hate Graduation Day

Because today in not my graduation day..

Hahahaha...aku hanyalah picisan  yang perlu bertugas sepanjang hari bermula 10am sehingga 7.30 malam di hari minggu...wat daaa....

Biasanya hari sabtu..tahan la skit kan ahad bleh rehat..ni hari ahad dan esok kerja...again wattt daaa....nak buat macam mana...setiap kita ada tanggungjawab yang kena jaga..buat sudahhh dengan hati dan jiwa yang merdeka...complaint banyak pun tak de guna..smile dan jalan mendada...aku harus tempuhi jua..aihhh berpantun pula..

So hari ni 20 November 2016  another birthday shoutout to my another besfwen Hawa naimah Kamarudin...happy birthday buddy may Allah blessed you n ur loved ones...may Allah grant u happiness..love jyeahhh 😍

Weekend Diet

1st time try QNA Republic @ Bangi...next to Menate...not bad food dia...burger dia sedap my sisthut order pasta dia pun sedap...kak sal order butter chicken wing apa ntah pon sedap...

Yogurt drinks dia not bad...mine is strawberry flavour..kak sal order mango flavout...its all yummy...

Hujung minggu yang tak berapa nak tenang sebenarnya...sabtu ahad gua kerja...demi sesuap makanan nak buat mcm mana...sampaikan birthday BFF pon lupa 19th November 2016

Special shout out for my best friend Mazlina Pati Khan Happay bithday may Allah blessed you and ur loved ones...semoga Allah kurniakan keberkatan usia dan rezeki amin allahumma amin 😍

Tuesday, November 15, 2016

My small lil Angel

Budak ni dah selamat dapat adik dah alhamdulillah..

Segalanya Allah mudahkan...Pak Ron baru parking kereta and register naik2 dah kak ron settle bersalin...what a blessed..apa lagi nikmat tuhan yang nak kita dustakan

So i kidnapped budak ni sat sementara mak dia push baby hahahaha

Budak ni pon senang nak jaga tapi dalam senang pon sepanjang bersama dia xsempat auntie el nak main fon hahaha

So fahamla kenapa mak mak sgt tak sempat nak main fon bila ada anak...anak ni mcm2 ragam..

Anyway congrats kak ron semoga urusan selepas selepas ni jugak Allah mudahkan

Kalau guna akal kita yang dengkel ni mmg tak terpikir la mcm mana nak handle tp serahkan pada kebijaksanaan Allah everything akan jadi smooth InsyaAllah

Pasal newborn ni pun aku xsempat nak borak nak tanya lagi hahaha...

Wednesday, November 9, 2016

Lunch & Dinner with my favorite girls

Yesteday i had lunch with kak ron hari2 terakhir sebelum dia bersalin...thanks kak ron sudi redah mai pyramid had lunch with me...takde pic kak ron sbb waktu2 akhir ni mereka ada masalah dgn penampilan diri hahahah...

Dinner plak kak sal ajak p ioicm katanya nak makan madame waffle tp akhirnya onggemok bersatu kami ke jonirocket..thanks la kak sal sudi belanja strawberry shake...semoga terus dimurahkan rezeki...

Rezeki my sisthur is not around gamaknya..ada je org nak teman makan..hari ni tak pasti lagi apa rezeki yang Allah tetapkan

Tuesday, November 8, 2016

Dinner with heam

Last nite was my last dinner with heam...tonite nak balik tdo SK dah...

Monday, November 7, 2016

sekeping hati di bawa berlari

Semua yang aku teringin nak makan aku dapat...lunch kemarin rasa nak makan nasi ayam kampung tuan faridah at puchong ...yes aku dapat...

Malamnya balik dari kLCC bagitahu heam rasa nak makan maggi..yeahhh heam masakkan..sebenarnya bukan sebab ko anak bongsu tapi sebab kau malas dan kau ada kakak yg sgt heaven sbb tu kau dpt apa kau nak hahahahah...

Thanks heam..

Heam rindu nak layan aku kot...haha lama tak layan adik dia yg pemalas tp suka makan ni...aku ni jenis semua benda aku tak kisah sebenarnya..sbb tu kakak2 aku suka layan aku..aku tak banyak songeh sebenarnya..bukan nak puji diri sendiri tp mmg tu lah aku..aku tak suka disebabkan aku orang lain jd susah or kena pikir pasal aku...aku nak hidup org lain mudah tak kira sapa..bukan sebab aku baik tp sebab aku cukup tak suka berlakunya tinggi suara..berlakunya perbalahan sbb benda2 rubbish..nak gaduh biar benda melibatkan hidup dan mati..tu mmg worth nak gaduh..setakat benda samapah buang tepi la wei,...

Hidup ni terlalu singkat utk kita berdendam or cari gaduh or membenci satu sama lain...tak puas hati tu memang wajar lah sbb kita ada sekeping hati..tp nak bawak lama2..nak pikir sampai pecah kepala..nak ingat sampai 12 purnama tu semua kerja sia2..life must go on...we're gonna die anyway...so kenapa nak berpanjangan

Ok aku dah melalut...

Thanks utk setiap jiwa yang menyayangi aku seadanya..tak pernah aku rasa aku ni baik..cuma aku cukup tak suka adanya tinggi suara dalam bicara..adanya benci dan dendam dalam perhubungan...let it go kata frozen..

Peace yoo...

Aku sayang semuanya..

Saturday, November 5, 2016

Gloomy Weekend

My sister is not around baru ada masa settlekan kerja2 rumah..sebab kalau ada housemate haruslah keluar bercanda dan lakukan aktivitas bujang...

Settle segunung lipat kain..
Basuh jemur kain..
Vaccum rumah..
Lepas ni nak kena keluar hantar baju dobi iron my shirts..


Ni rumah bujang..kalau kelamin anak 7 ntahlah mcm mana..ptt la kadang2 org tak berapa nak ajak tetamu dtg rumah..ini adalah antara asbab kot..

Weekday mmg jarang sgt la nak sentuh keje2 rumah ni..kluar 630am balik 730pm...no thanks to housework..so tak salahkan mak mak anak 1 2 3 la kalau tak sempt nak jumpa or tak empat nak layan wasap

Thats life...so Dah settle semua kerja mula rasa sunyi..krik krik krik..

Nak kluar bersenam cuaca gloomy seperti tak mengizinkan..nak kluar mengopi sepertinya perut masih penuh..nak tgk wayang xde movie best..nak kluar ngan kawan ermmmm xberapa nak ada dah kawan kalau xbuat janji temu awal2 skrg ni..

Jom elina kita p pusing2 ioicm minum kopi cari makan utk dinner then balik tdo
*ajak qorin sendiri

Monday, October 31, 2016

Batuk kong kong kong!!!

Semalam batuk sampai tak boleh tdo..tak berhenti batuk sampai berdarah hidung...wah scary bunyi mcm nak mati..

Pagi ni mmg rasa tak kuat nak p kerja..ambil keputusan p jumpa doktor n amik MC

Doktor kata jantung sangat laju dan tekak ada infection so bg mc sehari..ok tq doc..

Walaupun demam make sure ianya hr yg produktif...pergi hantar baju dobi, pergi amik car freshner kat GDex Serdang, p  car wash, lunch dengan ej dan balik rumah basuh baju...tu dia...now penat gila dah..melepek atas sofa...kalau tdo ni nanti malam xngantuk plak..so kena paksa diri buat sesuatu...drinkin water je tak p beli lagi..td panas sgt takot darah lagi hidung so balik dulu la..ptg2 nanti see how..

Sakit tu penghapus dosa kecil..redha je la dengan setiap ujian..jangan mengeluh jangan tanya kenapa aku diuji..tuhan tak buat sesuatu benda tu dengan sia sia

Sunday, October 30, 2016

Sunday is a Fun-Day

Sebelum kami melemahkan diri tidur tengah hari ahad , baik mandi dan bersiap untuk keluar cari lunch dan ke bangi beli baju..

Had our lunch at Kakatoo IOICM dan zas ke bangi to fetch kak sal dan ke bangi sentral

Sapa berkenan baju Malaysia Airlines ni bleh la ke Abstrax @ Bangi Sentral..support penerbangan malaysia yang pernah dibanggakan satu masa dahulu walaupun lately mcm2 benda tak diingini telah berlaku..hurmm so sad...kami masih sayang Malaysia Airlines..kipidap

Before anta kak sal polang sempat singgah Cengkih jap utk minum petang..kak sal biasala suka cuba benda2 pelik..itik panggang with rice paper apa ntah...

Ok weekend END

Esok ayuh bermalasan ke tempat kerja..tp best sbb budak skolah cuti so jalan tak sesak..

Sunday Sweat

Berjaya memaksa diri bangun di pagi ahad yang dingin ... u did it girl..puji diri sendiri...

Used to be my running buddy ..tapi sekarang dia run sorang2..teringin nak berbasikal plak..EJ xminat sgt berbasikal..aku dari kecik mmg suka berbasikal..



Saturday, October 29, 2016

A Day with Heam


First time aku masuk central market...

Aku jakun..

Yes aku xpernah masuk CM seumur hidup..hari ni heam ajak teman dia pergi pitstop cafe nak hantar stock kacang merah...Apa itu Pitstop cafe boleh la google...mereka ni akan bagi makan homeless setiap hari kecuali rabu kot cuti...mereka bekerja tanpa gaji.so untk dapatkan funding mereka terpaksa runa cafe...ada la jual nasi bajet mampu milik di tengah2 kota sana....

Lepas ke Pitstop cafe kami ke rumah kawan heam an seperti biasa heam akan sogok adil dia yg gemok ni dgn makanan...amik arisha and had our dinner together..

A day with Heam

TQ Heam bawak masuk CM ...  

Esok harap aku bangun utk gi cycling...dan dengan harapan cuaca pagi esok menyebelahi kam utk keluarkan peluh