Saturday, January 30, 2016

Ian has finally arrived

Setelah sekian lama
Setelah ditunggu kehadirannya
Setelah bermacam usaha
Setelah pelbagai dugaan yang menimpa
Lahirlah seorang putera
Di kasih dan dicinta sepenuh jiwa raga
Semoga dewasa menjadi pembela agama dan keluarga

Auntie EL loves you so much 😍



Wednesday, January 27, 2016

Syorga Beta

Selama mana dipinjamkan usia aku dan mereka
Setiap saat dan ketika
Aku mahu lihat mereka bahagia
Seperti mana aku sering dibahagiakan oleh mereka setiap detik dan ketika
Biar ombak melanda
Biar tsunami menggila
Tak akan goyah yang dinamakan cinta
Semoga tuhan panjangkan usia
Aku dan mereka
Agar terus berkasih sayang dan bercinta
Mereka syurga
Mereka jiwa
Mereka nyawa
Tanpa mereka aku bukan siapa
Tanpa doa mereka hilang kekuatan di jiwa
Panahannya tak tersasar tepat mengena
Semoga tuhan sentiasa melindungi kedua ibu bapa
Jaga mereka sepenuh jiwa raga dan bahagiakan mereka dalam apa jua cara
Sampai masa kan pergi jua antara kita
Lumrah yang bernyawa 😊



Tuesday, January 26, 2016

Short weekend getaway



Cuti thaipusam 3 hari

Mengenangakan CNY nanti tak boleh balik kampung maka di atur rapi untuk membahagiakan kedua ibu bapa sebelum CNY nanti

Tak perlu dibawa meredah antara benua...cukuplah dapat habiskan masa bersama itu jauh lebih berharga buat mereka...tidor bersama..makan bersama..jalan bersama..tiada timbang tara...

Kali ni kami beli tix flight direct to terengganu...my parents drv dari kb to kt...so we meet up at KT...maklumlah KT mmg tempat fav utk bercuti bersama keluarga sbb pantainya yg super cool for me...


Pantai Mangkuk..tempat fav untuk singgah otw balik KB



Cool gila tempat ni...tapi takleh mandi ni...ombak kasar





Rasanya ada 4 pantai kami stop lulzzz...nampak tak konsep cinta pantai



STARBUNG pon boleh laaaa






Nasi Minyak Terengganu...depan sekolah sultan sulaiman..marvelous





Tuesday, January 19, 2016

My Dad My Hero

Alahai ari ni dia main gurau mcm ni pulak dah...xsonot ah waser walaupun hanya gurauan saja..

Sabar ya..nanti anakanda pulang segera

Eh takde segera mana pon...weekend ni kita p holiday mcm biasa la p lawan pantai nohh..

Semoga disembuhkan segala penyakit
Semoga dijauhkan segala bala
Semoga sentiasa dalam lindungan yang maha melindungi

Miss my mom n dad 😍

19•01•16



Wednesday, January 13, 2016

Weekend Getaway 090116

Unplanned

Buat plan kul 12 tengah hari...punya la aku n EJ duk pikir nak g mana wiken..maklu.lah org bujang wiken mesti sentiasa terisi...mula2 nak p ikea pastu rasa nak p pantai..PD ke..oh no malaysia ni panas...

Hah dah nak sejuk p cameron...

Ok cun

Check hotel available..

Zas packing kul 1345 mulakan perjalanan...banyak jugak stop ..makan lah kencing la..beli makanan la...maklumlah 1st time drv sendiri p tanah tinggi...dah la jalan cameron tu tak best..berliku sempit danyak bas dan lori..jantung rasa kat kaki..

*parents aku tak tahu kegiatan kami ni*

Sampai cameron dah kul 545 sebab hujan renyai..

Malam minum kopi n jalan2 kat tanah rata yang agak membosankan

Esoknya p Bharat tea makan scone dan teh panas fefiling duk obersi

Kul 1pm bertolak balik sempat lagi singgah Lata Iskandar...maklumlah hantu air kat tanah timggi pun nak cari air jugak...lulzz..tapi xmandi pon..

Alhamdulillah...Kul 330pm sampai KL

Pekena nasi Manggey kat bukit puchong ­čśŐ

Bahagia bila kau bahagiakan yang lainnya

Bahagia orang bujang lain caranya

Bahagia orang berumah tangga lain caranya

Kita semua berhak untuk bahagia

Semoga kita semua kecap rasa bahagia dengan cara tersendiri