Tuesday, February 9, 2016

Phuket CNY 2016 Beach Holiday : Day 3

Free & easy...


Pagi2 pergi buat beach run kononya...lepas run melepek atas pasir...nikmatnya hanya tuhan saja yg tahu...sejuk2 rasa pasir yang entah akibat lebihan air laut mahupun tahip anjing ;p 

Anak dugung terdampar

Breakfast kedai india halal...beer tu mmg semua kdai ada beer...s kalau mesia mmg tak dapatlah status halal



Tengah hari kami jumpa kedai tomyam sedap..SAN SABAI namanya...kalau p phuekt cari la kedai ni dekat je dengan hRc..ej mcm biasa suka kumpul bj n FM Hrc..fm aje 80hengget...pejadah..biarlahhh minat katanya
Lauk pauk berasas kan seafood dan telur lebih selamat rasanya






Petangnya lepak2 kat pantai aje lah...sambil tgu sunset and cari dinner...esok dah nak balik dah...hakikatnya aku tak suka phuket...aku lagi suka krabi...kebih tenang...mungkin jiwa aku dah takde nak menggelupur clubbing keluar malam lepak borak kosong kot...yg minat boleh lahhh...mungkin sesuai dengan jiwa...bleh cr perempuan atau pondan dengan mudah...keluar masuk kelab malam..lepak minuk coke tgk live band isap rokok...jiwa kita berbeza..aku tak tahu memghargainya...cukup berada dengan mereka yang aku cinta..keluarga dan sahabat seadanya...cukup bahagia..jangan sampai kau hilang segalanya..yg kau kata sahabat cuma saat kau gembira...sia sia...
minum kopi sambil lihat orang lalu lalang...















Phuket CNY 2016 Beach Holiday : Day 2

Pagi2 lagi dalam pukul.745pm driver van datang pickup kat hotel untuk ke south of phuket...boat ke island naik dari situ lah...xbanyak gambar aku bz berendamm...sevenarnya aku lagi suka pulau kat krabi...kat sini sedikit bosan cuma ada ikan sebagai peneman 







Sebab dah pandai bajet dah so aktivitas pulau kami amik half day aje..by 12pm dah balik ke patong smula dah..tak payah nak berjemur seharian lah..panas nak mampos..lagi pon skrg ni musim hujan petang so bahaya utk boat kecik...rough sea sgt tak sesuai utk org tua mcm aku..lambungan ombak buat aku melugai....


ok disebabkan kami balik awal so petangnya kami jalan2 la kat pantai patong sambil cuci mata...Patong ni mmg tourist spot...org kat tepi pantai ramai setiap masa...mat saleh biasalah gemar berjemur sampai crispy kulit rasanya...


Kami lepak junceylon mall kejap sambil minum kopi..pastu beli street food pancake siam ni mmg femes lah...makan je lah...kul 8pm mcm tu kami jalan2 cuci mata kat bangla road...ala yg terkenal dengan street cuci mata lah...lalu je lah...tgk apa ada disebalik kelembutan tutur kata...nak tgk yg main senggol senggol gentel gentel raba raba tu semua depan mata...ada jugak tarian tiang separa bogel dan bogel terus..aku tak masuk lah...walau ada keinginan nak masuk tgk apakah yg dilakukan...promosi ping pong show secara besaran..sebok la org2 tu suruh ej beli tiket..gila apa ke.aku tak pulak dia ajak..solehah agaknya rupa...aku tak tunggu la sampai kul 11 12 malam tu...takot tak sanggup mata melihat akal mentafsir hati membuta...pattaya pun sama la mcm ni kan...tp bila baca review ramai yg kata phuket lah ibu sawatnya...ni wonder tsunami pernah sapu bersih segalanya satu ketika...kau langgan pelacur atau kau semayang lebam dahi semua akan kena bila datang bala umum namanya... 
Pancake
Janceylon Mall


Try la sambil lalu bangla street sambil zikir...tgk lagi banyak zikir ke lagi banyak melopong









malam masih muda...










Phuket CNY 2016 Beach Holiday

Day 1 :

Sampai phuket airport transport kami dah pun menunggu...aku dah siap2 book dr KL..maklumlah aku bukan adventures org nya..sebelum peluh ketiak otak gelegak baik book siap2..1800B utk 2pax..boleh la dizaman kejatuhan ringgit ni kau jgn cakap banyak
Perjalanan dr aiport phuket ke area patong ambil masa sejam jugak la..meredah denai dan rimba bukit dan bukau...sampai2 hotel bukan bleh check in lagi pon..merepot jap kat lobby sampai kul...sambil tgu nak check in kami p jalan2 sat cari apa nak dimakan tengah hari ni..dtg tmpt cenni kena liar skit la mata nak cari halal food..kalau tak belasah je lah makan biawak...ala gurau sikit pon xboleh..


Kami jumpa kedai makan halal ni..not bad food dia..kami kenyangkan perut dulu sbb ptg ni ada halfday tour..EJ nak p promthep cape..viewpoint phuket la..kau bleh tgk phuket dari pandangan berbeza..eh dr pandangan atas la konspenya..ala mcm ko nak tgk anak bulan hah centu lah ..balai cerap...ok tipu aku merapu..

Tu diaaa




Matahari yang gah beri ruang buat sang rembulan menari

Macam ni punya view memukau..gila kau..amik ah gambau..lompat sana kangkang sini terjun gaung mampos padan muka..hah amacam cantik ork..


Satu kata memukau..sungguh memukau..lukisan alam yang memukau pandangan mata..memekakkan telinga..menyentuh kolbu..hanyutt didalam keasyikan...terbenam mentari di ufuk barat...

Selamat malam donya...

Sampai hotel kul 8pm...

Keluar cr makan malam jap lepas makan malam p urut satu badan...1st time buat thai massage..menggelupur aku dibuatnya... balik kroh2 tdo mampuih sampai esok pagi