Tuesday, February 9, 2016

Phuket CNY 2016 Beach Holiday

Day 1 :

Sampai phuket airport transport kami dah pun menunggu...aku dah siap2 book dr KL..maklumlah aku bukan adventures org nya..sebelum peluh ketiak otak gelegak baik book siap2..1800B utk 2pax..boleh la dizaman kejatuhan ringgit ni kau jgn cakap banyak
Perjalanan dr aiport phuket ke area patong ambil masa sejam jugak la..meredah denai dan rimba bukit dan bukau...sampai2 hotel bukan bleh check in lagi pon..merepot jap kat lobby sampai kul...sambil tgu nak check in kami p jalan2 sat cari apa nak dimakan tengah hari ni..dtg tmpt cenni kena liar skit la mata nak cari halal food..kalau tak belasah je lah makan biawak...ala gurau sikit pon xboleh..


Kami jumpa kedai makan halal ni..not bad food dia..kami kenyangkan perut dulu sbb ptg ni ada halfday tour..EJ nak p promthep cape..viewpoint phuket la..kau bleh tgk phuket dari pandangan berbeza..eh dr pandangan atas la konspenya..ala mcm ko nak tgk anak bulan hah centu lah ..balai cerap...ok tipu aku merapu..

Tu diaaa




Matahari yang gah beri ruang buat sang rembulan menari

Macam ni punya view memukau..gila kau..amik ah gambau..lompat sana kangkang sini terjun gaung mampos padan muka..hah amacam cantik ork..


Satu kata memukau..sungguh memukau..lukisan alam yang memukau pandangan mata..memekakkan telinga..menyentuh kolbu..hanyutt didalam keasyikan...terbenam mentari di ufuk barat...

Selamat malam donya...

Sampai hotel kul 8pm...

Keluar cr makan malam jap lepas makan malam p urut satu badan...1st time buat thai massage..menggelupur aku dibuatnya... balik kroh2 tdo mampuih sampai esok pagi


No comments: