Friday, July 22, 2016

Termengu.Dia Tahu.



Bila aku ada masalah aku akan share dgn kawan2 sebenarnya...jarang nak.share dgn family kalau masalah yg agak besar dari kebiasaan...

Aku tak mintak pon masalah aku diselesaikan..sekurangnya di ringankan dengan kata2 dan bual bicara..

Satu hari aku diuji ..sebenarnya im ok with that test tp sbb mak pak aku tahu jadi aku pun rasa stress..hahaha

Aku cuba la share dengan kawan2...tiba2 ada la sorang 2 yg buatkan aku rasa xde lansung rasa simpati atau nak cuba tenagkan aku pada waktu itu...malah nak provoke lagi ada la...aku pun sedih lah kejap...aku kan hati ikan...lulz

Pastu aku pun baru tersedar yg boleh menyelesaikan masalah adalah yg memberi masalah..lupa nak mengadu kat Tuhan..

DIA je lah yang akan dengar segala luahan..Dia zat yang maha pengasih lagi penyayang dan yang akan selesaikan segala permasalahan..

Aku pun duduk termengu di meja juice work..."wahai tuhan yg mendatangkan sedikit kegusaran pada hati ini..ringankanlah...ada sedikit masalah yang kau turunkan angkatlah kembali...jadikan aku org yg redha dengan segala ujian mu wahai tuhan...jgn sampai terpaling hati ku dari terus meletakkan engkau sebagai tempat kebergantungan ­čśŐ"

Terima kasih Tuhan buat jawapan atas setiap persoalan yang sudah pun engkau seleseaikan

Monday, July 11, 2016

Syawal 1437H

Tahun ni aku n EJ je balik beraya kat kampung...Mumsky balik rumah mertua...Heam beraya di perantauan

Aku kira perayaan yang indah kerana masih disempatkan utk menyambut 1 syawal bersama kedua ibu bapa...rezeki yang tiada timbang tara...

Letih hari raya pertama bukan kepalang...rasa nak patah pinggang..tetamu datang tak ada waktu renggang...periuk semua licin...syukur lah didatangkan tetamu sebagai pemurah rezeki...

Fewwwwh penat bukan kepalang...sebagai ganjaran seperti biasa raya ketiga kami p berehat di Bukit kluang Resort...not bad walaupun nampak village tapi bilik dia quite nice la...bleh la nak guling2 rehatkan tulang belakang sambil makang2...kopok lekor n nasi dagang

Raya tahun ni pon rasa best sebab ada kawan sekolah aku datang...raya kedua malam Chiema cemara pon datang dgn suami dan mia..zara bz tgk boboboi katanya...

Perfect raya hanya sementara...
Sekarang dah pulang ke kota
Itu saja kisahnya raya
Semoga disempatkan raya seterusnya
Selamat Hari Raya buat semua
Berdua je tahun ni...siap siaga
TEAMBUJANG
SYORGA HAMBA
Berselipar jepon
Beraya umah saudara...belakon solehah saje
Kawan skolah agama...
Mak jemah nak kemana dengan tong air segala
Bukit Kluang resort
Breaksfast nasik belauk lu
Teman Opa fishing pagi buta, Kuala besot