Friday, July 22, 2016

Termengu.Dia Tahu.



Bila aku ada masalah aku akan share dgn kawan2 sebenarnya...jarang nak.share dgn family kalau masalah yg agak besar dari kebiasaan...

Aku tak mintak pon masalah aku diselesaikan..sekurangnya di ringankan dengan kata2 dan bual bicara..

Satu hari aku diuji ..sebenarnya im ok with that test tp sbb mak pak aku tahu jadi aku pun rasa stress..hahaha

Aku cuba la share dengan kawan2...tiba2 ada la sorang 2 yg buatkan aku rasa xde lansung rasa simpati atau nak cuba tenagkan aku pada waktu itu...malah nak provoke lagi ada la...aku pun sedih lah kejap...aku kan hati ikan...lulz

Pastu aku pun baru tersedar yg boleh menyelesaikan masalah adalah yg memberi masalah..lupa nak mengadu kat Tuhan..

DIA je lah yang akan dengar segala luahan..Dia zat yang maha pengasih lagi penyayang dan yang akan selesaikan segala permasalahan..

Aku pun duduk termengu di meja juice work..."wahai tuhan yg mendatangkan sedikit kegusaran pada hati ini..ringankanlah...ada sedikit masalah yang kau turunkan angkatlah kembali...jadikan aku org yg redha dengan segala ujian mu wahai tuhan...jgn sampai terpaling hati ku dari terus meletakkan engkau sebagai tempat kebergantungan ­čśŐ"

Terima kasih Tuhan buat jawapan atas setiap persoalan yang sudah pun engkau seleseaikan

1 comment:

mrsRons said...

Kak terlepas pandang nie..wat happen nook