Thursday, September 22, 2016

Dr Spec IOI city mall

Ok service yang mantap

Spec ku siap dalam masa 20minit sahaja...tukar lens je tak tukar frame sebab selesa dah guna frame ni..

Memandangkan service yg bagus at Dr Spec ni insyallah akan kembali lagi..harga pun mampu milik..

Lens aku ni yg sesuai utk penggunaan computer & smart phone dlm jangka masa lama..HARGA RM160 sahaja..

Kalau nak yg transition RM 315

Hurmm ok la not bad kan..

Frame dia pun reasonable price..

Bleh la cuba..DR SPECS



21.09.2016

Birthday kak ron

Jumpa kak ron & Cik MpK (Ya we miss this name yg dah lama terkubur i guess)

The best part is power mata aku naik mencanak tetiba...tetiba pandangan kaboor...ropanya power naik dari 150 ke 250...tu dia bak anggg

Syukur je la apa2 pon...blom buta kan 😅



Sunday, September 18, 2016

AIDILADHA 2016

Simple simple saja...cukuplah beraya bersama keluarga tercinta...heam takde tahun ni pergi menunaikan fardhu haji..moga2 sempatlah kiranya aku pun di jemput sama utk kesana dalam hina dina sebagai hamba...



Tadom Hill Resort

Unplanned . Planned. 

Tak semena mena..sang bujang merancang tanpa perancangan...tak tahu nak kemana 16.09.2016...takleh jadi ni..nak planned holiday keluar dari selangor mcm tak berapa nak sempat dah dengan hotel tak booking lagi...gugel punya gugel terjumpa la Tadom Hill resort...nak cuba bermalam tapi semua dah fully booked...sempena Hari Malaysia diorang ada buat event so apa lagi zass beli tiket dan habiskan masa seharian at Tadom Hill.... not bad u should try once...kelainan mandi lombong...first time ni mandi lombong 

S6 Edge aku masuk air akibat lombong ni....redha  dalam hiba.. tak sampai setahun lagi guna...rezeki bukan milik kita namanya...apa Allah nak ambik dia ambik je


Friday, September 9, 2016

Masa bersisa

Jarang kalam ku bermula dengan perancangan yang menggila..selalunya datang tanpa aku sangka..penulisan bermula kerana dengan bicara takut ramai yang terasa...lidah ku tak reti bahasa..saat mengehembur kata cepat asyik dengan cerita dunia...

Nak cerita apa sebenarnya

Oh ya

Cinta

Jumaat hari indah mahu aku sebarkan sepenuhnya rasa cinta buat sahabat dan keluarga..sepertinya sudah tak lama..sepertinya bila2 masa..sepertinya sesiapa sahaja..masa mencemburui kita kata sering diguna..walhal masa ini hanya pinjaman saja..tuhan bersumpah dengan masa dalam surah al-asr

Yang bersisa kita guna sebaiknya

Maafkan semua kesalahanku dalam bahasa tuturkata mahupun segala gerak fizikal ku yang menyakitkan dan menjengkelkan

Selagi aku hidup selagi itu aku terus akan mengulanginya..maafkan dulu buat setakat hari ini ya

Sebarkan kasih sayang dan cinta sesama manusia walau banyak salah dan cacatnya mereka di mata kita..anak adam itukan pendosa sifatnya..

-Aku hamba-