Monday, October 31, 2016

Batuk kong kong kong!!!

Semalam batuk sampai tak boleh tdo..tak berhenti batuk sampai berdarah hidung...wah scary bunyi mcm nak mati..

Pagi ni mmg rasa tak kuat nak p kerja..ambil keputusan p jumpa doktor n amik MC

Doktor kata jantung sangat laju dan tekak ada infection so bg mc sehari..ok tq doc..

Walaupun demam make sure ianya hr yg produktif...pergi hantar baju dobi, pergi amik car freshner kat GDex Serdang, p  car wash, lunch dengan ej dan balik rumah basuh baju...tu dia...now penat gila dah..melepek atas sofa...kalau tdo ni nanti malam xngantuk plak..so kena paksa diri buat sesuatu...drinkin water je tak p beli lagi..td panas sgt takot darah lagi hidung so balik dulu la..ptg2 nanti see how..

Sakit tu penghapus dosa kecil..redha je la dengan setiap ujian..jangan mengeluh jangan tanya kenapa aku diuji..tuhan tak buat sesuatu benda tu dengan sia sia



Sunday, October 30, 2016

Sunday is a Fun-Day

Sebelum kami melemahkan diri tidur tengah hari ahad , baik mandi dan bersiap untuk keluar cari lunch dan ke bangi beli baju..

Had our lunch at Kakatoo IOICM dan zas ke bangi to fetch kak sal dan ke bangi sentral

Sapa berkenan baju Malaysia Airlines ni bleh la ke Abstrax @ Bangi Sentral..support penerbangan malaysia yang pernah dibanggakan satu masa dahulu walaupun lately mcm2 benda tak diingini telah berlaku..hurmm so sad...kami masih sayang Malaysia Airlines..kipidap

Before anta kak sal polang sempat singgah Cengkih jap utk minum petang..kak sal biasala suka cuba benda2 pelik..itik panggang with rice paper apa ntah...

Ok weekend END

Esok ayuh bermalasan ke tempat kerja..tp best sbb budak skolah cuti so jalan tak sesak..



Sunday Sweat

Berjaya memaksa diri bangun di pagi ahad yang dingin ... u did it girl..puji diri sendiri...

Used to be my running buddy ..tapi sekarang dia run sorang2..teringin nak berbasikal plak..EJ xminat sgt berbasikal..aku dari kecik mmg suka berbasikal..





Saturday, October 29, 2016

A Day with Heam


First time aku masuk central market...

Aku jakun..

Yes aku xpernah masuk CM seumur hidup..hari ni heam ajak teman dia pergi pitstop cafe nak hantar stock kacang merah...Apa itu Pitstop cafe boleh la google...mereka ni akan bagi makan homeless setiap hari kecuali rabu kot cuti...mereka bekerja tanpa gaji.so untk dapatkan funding mereka terpaksa runa cafe...ada la jual nasi bajet mampu milik di tengah2 kota sana....

Lepas ke Pitstop cafe kami ke rumah kawan heam an seperti biasa heam akan sogok adil dia yg gemok ni dgn makanan...amik arisha and had our dinner together..

A day with Heam

TQ Heam bawak masuk CM ...  

Esok harap aku bangun utk gi cycling...dan dengan harapan cuaca pagi esok menyebelahi kam utk keluarkan peluh




Friday, October 28, 2016

Nights of Fright



 First time masuk rumah hantu it wasnt fun at all..

Ok bukan salah NOF tu tapi mungkin kelanjutan usia ku buatkan aku tak sempat nak rasa fun bila diselubungi rasa panas berbahang busuk dan penat...smua rides n rumah hantu memerlukan kami beratur panjang ok....so bila aku tgk Q yang berlingkar tu buatlan ianya lebih seram dari watak2 hantu dalam NOF4 tu

Tapi 1st experience ok la...but this will be my last NOF...lepas ni orang ajak oercuma pon NO THANKS...

Ni pun aku join sebab kak sal ajak n siap bagi subsidi separuh harga..ok la since aku xpernah masukkan..

Aku hanya naik satu ride dan satu rumah hantu..kami naik ride yang berpusing 360° tu..ok tu fun sbb aku mmg suka benda mcm tu...tp dalam kepala berlegar jugak cerita kat Gold coast aussie yg org mati tercampak tu kan..hewhew...

Rumah hantu yg sepatutnya seram buatkan aku xseram sbb panas dan busuk..bbut u did a good job hantu2 sekalian..hehehe..

Kami pun jalan2 n bergambar la dengan hantu2 yg berkeliaran sebagai bukti kami sampai NOf4...masuk kul 750pm by 9pm kami dah berambus dari situ..p makan texas chicken..team onggemok bersatu..

Tapi aku rasa anak buah aku yang 15 tahun tu pun cakap benda sama..xsempat nak enjoy bila org ramai sgt anda pandangan terhad..rasa lemas...so aku rasa bukanlah faktor usia buatkan aku tak enjoy..tapi keselesaan tu kurang..

By 11pm aku dah terbongkang atas katil ..kroh2 tdo...hew


.





Sis Cuba!!!

Tak pernah terfikir ada cara nak langsaikan hutang pendidikan paling tidak settlekan sebahagian...

Antara permintaan agar diselesaikan hutang atau kurangkan bebanan..saat tuhan lapangkan antara satu kewajipan yang harus di segerakan..

Ada lagi sebahagian moga2 disempatkan dalam usaha menyelesaikan..moga dilapangkan..kerja mmg utk bayar hutang pon..so skrg dah xleh jimba rimba sangat dah..nak cepat2 habis bayar hutang 😆

Banyak je lagi kewajipan lain yg tak dibuat yg mana boleh buat dulu buat la...



Tuesday, October 25, 2016

I'm so excited

Gigih pertama kali jejak kaki entrance sunway lagoon..biasanya lalu utk masuk basement parking sunway pyramid je...

Kak sal belikan NOF4 melalui groupon so i need to go to sunway lagoon counter utk redeem ni...yes i did it...nothing to be proud of actually...aku kan tak suka kaunter2 ni...kena berurusan dgn manusia je mula gelupur.. i dont know y...

Can't wait for this friday to have fun with the ghosts...

Peace...



Monday, October 24, 2016

Fantastic Sisthur!!!


One word describe all 

Aku buta seni tp aku suka tgk cik mpk colour yang ni..nampak hidup...yg sebelum ni biasa2 je dia colour pattern (sori na if im too frank) 

Ok u mmg ada pantat siput sisthur..keep it up!!




One.Only One.Just me.

Yang satu itu kadang kala melengkapkan teka silang kata...sedirian itu kadangkala di gelar luzer..tapi bagi aku sendirian itu adalah me time utk melihat mana kurangnya aku..

Akhir2 ini aku rasa sendiri itu jauh lebih sempurna bukan menidakkan kuasa tuhan menciptakan manusia bersuku suku dan berbangsa bangsa agar kita berkenal kenalan sesama manusia...cuma ada kala meletakkan harapan pada makhluk terlalu sia sia dan buang masa...

Ya mati itu juga perlukan makhluk takkan kau masuk lubang kubur sendiri kan...nak katanya jgn melampau mengharpkan manusia..dulu aku banyak mengharpkan manusia dan akhirnya aku kecewa...manusia tak akan pernah sempurnakan kemahuan kita seperti mana mahunya kita walau kadangkala kita cu a sedaya upaya memenuhi apa mahunya mereka..

Ahhh tak mengapa..cuma berpesan  sahaja..berhati hati dalam meletakkan makhluk sebagai sandaran di kala kesusahan/bersenang senang...satu masa kau juga akan sendirian...

Chillex peeps...life is amazing ...treasure ur life n u will find lots of beautiful things that u dont really feel to share with others..trust me 😊😊

Makan sorang orang kata 😅



Secret Garden

I promise her nak bagi dia my adult coluring book..tp sebenarnya aku dah bagi kat Kak

Apa lagi sepantas kilas zass online shoping cari secret garden adult colouring book..i bought 2 books rasanya..

Kesabaran dia sangat tinggi..aku tak pernah habiskan walau satu page.colour benda ni..

Anything for you buddy..

Oh yeah the best part is aku jumpa buku ej yg baru colour sikit je..ej pon dah tak nak buku tu...

Buku ni utk Destress katanya...ntah bagi aku ia semakin stress sbb aku kurang sabar walau tak berapa jelas terpancar secara fizikal



Monday, October 17, 2016

Sisthur is back

Kepulangan kakak kesayangan ku sambut gengan girang...diet 10 hari dipecahkan ruyung hari ke 10...p makan nasi Auntie ainis..heaven oiii...heam n tz pon sibuk nak join...

Pagi ahad of course ada breakfast treat oleh kakak kitew yg tinggalkan kita 5 hari..hewhewhew....ke wood & steel kami...lepas breakfast ke shah alam pulak sek 24 hantar barang ..then ke IOICM tgk wayang..kul 5 ptg ke bangi pulak makan wong solo 

P.s : Bakal menjadi lawatan terakhir kami ke Wong Solo Bangi...aku rasa staff dia sangat pemalasssssssssss atau rudeeee...3 org aku panggil utk tapau food tp mereka main pass pass kat org lain n takde sekor pon datang amik food kami utk di bungkus..really pissed off...yg tak nak amik food tu takde la bz pon just xnak amik je....attitude !!!!



Friday, October 14, 2016

Luncheon with my favorite girl

Thanks Cik MPK sudi memechoot dari Shah Alam ke sunway..thanks for the treat yeah...hope you will receive ur gift soon ..tadaaaa supriseee....


Tuesday, October 11, 2016

Masa & Cinta tanpa Harta

Aku kira dengan sedikit masa yang aku ada tanpa harta boleh lah kiranya aku luang kan sedikit disini dan sedikit di sana bukan nak tunjuk baiknya aku selaku insan hina..tapi apa lagi daya untuk aku lakukan di atas segala kebaikan kebaikan mereka kepada ku selama jasad dan roh ku dipertemukan dengan mereka di suatu masa dulu kala sungguh tak terkira aku kelu seribu bahasa




Tuesday, October 4, 2016

My Kak Hajjah n Abg Aji sudah kembali

Menyambut kepulangan mereka dari tanah haram..moga2 adalah bahagian utk jejak kaki di bumi para nabi...niat ada usaha belum ada..belum register lagi ... 

So apa cerita selain bersyukur lah kita tidak ada incident yang meragut nyawa seperti tahun sebelumnya...masih dapat kita bertentang mata menyambung cinta...

Balik umrah haji bukan berarti kita suci 

Kalau lidah masih lagi mencaci maki

Berusahalah dari hari ini walau belum dijemput lagi 

Bukan apa takut rugi..sudah di jemput pergi tapi kosong saat kita kembali sangatlah rugi..jaga2 dengan yg terletak antara dua bibir dan dua kaki 

Haruslah menasihati diri yang hina ini

Miss my brader n sista...sekejap saja masa..dah pun pulang ke pangkuan keluarga..moga mabrurlah hendaknya..