Sunday, November 20, 2016

I hate Graduation Day

Because today in not my graduation day..

Hahahaha...aku hanyalah picisan  yang perlu bertugas sepanjang hari bermula 10am sehingga 7.30 malam di hari minggu...wat daaa....

Biasanya hari sabtu..tahan la skit kan ahad bleh rehat..ni hari ahad dan esok kerja...again wattt daaa....nak buat macam mana...setiap kita ada tanggungjawab yang kena jaga..buat sudahhh dengan hati dan jiwa yang merdeka...complaint banyak pun tak de guna..smile dan jalan mendada...aku harus tempuhi jua..aihhh berpantun pula..

So hari ni 20 November 2016  another birthday shoutout to my another besfwen Hawa naimah Kamarudin...happy birthday buddy may Allah blessed you n ur loved ones...may Allah grant u happiness..love jyeahhh 😍



Weekend Diet

1st time try QNA Republic @ Bangi...next to Menate...not bad food dia...burger dia sedap my sisthut order pasta dia pun sedap...kak sal order butter chicken wing apa ntah pon sedap...

Yogurt drinks dia not bad...mine is strawberry flavour..kak sal order mango flavout...its all yummy...

Hujung minggu yang tak berapa nak tenang sebenarnya...sabtu ahad gua kerja...demi sesuap makanan nak buat mcm mana...sampaikan birthday BFF pon lupa 19th November 2016

Special shout out for my best friend Mazlina Pati Khan Happay bithday may Allah blessed you and ur loved ones...semoga Allah kurniakan keberkatan usia dan rezeki amin allahumma amin 😍



Tuesday, November 15, 2016

My small lil Angel

Budak ni dah selamat dapat adik dah alhamdulillah..

Segalanya Allah mudahkan...Pak Ron baru parking kereta and register naik2 dah kak ron settle bersalin...what a blessed..apa lagi nikmat tuhan yang nak kita dustakan

So i kidnapped budak ni sat sementara mak dia push baby hahahaha

Budak ni pon senang nak jaga tapi dalam senang pon sepanjang bersama dia xsempat auntie el nak main fon hahaha

So fahamla kenapa mak mak sgt tak sempat nak main fon bila ada anak...anak ni mcm2 ragam..

Anyway congrats kak ron semoga urusan selepas selepas ni jugak Allah mudahkan

Kalau guna akal kita yang dengkel ni mmg tak terpikir la mcm mana nak handle tp serahkan pada kebijaksanaan Allah everything akan jadi smooth InsyaAllah

Pasal newborn ni pun aku xsempat nak borak nak tanya lagi hahaha...



Wednesday, November 9, 2016

Lunch & Dinner with my favorite girls

Yesteday i had lunch with kak ron hari2 terakhir sebelum dia bersalin...thanks kak ron sudi redah mai pyramid had lunch with me...takde pic kak ron sbb waktu2 akhir ni mereka ada masalah dgn penampilan diri hahahah...

Dinner plak kak sal ajak p ioicm katanya nak makan madame waffle tp akhirnya onggemok bersatu kami ke jonirocket..thanks la kak sal sudi belanja strawberry shake...semoga terus dimurahkan rezeki...

Rezeki my sisthur is not around gamaknya..ada je org nak teman makan..hari ni tak pasti lagi apa rezeki yang Allah tetapkan



Tuesday, November 8, 2016

Dinner with heam

Last nite was my last dinner with heam...tonite nak balik tdo SK dah...


Monday, November 7, 2016

sekeping hati di bawa berlari

Semua yang aku teringin nak makan aku dapat...lunch kemarin rasa nak makan nasi ayam kampung tuan faridah at puchong ...yes aku dapat...

Malamnya balik dari kLCC bagitahu heam rasa nak makan maggi..yeahhh heam masakkan..sebenarnya bukan sebab ko anak bongsu tapi sebab kau malas dan kau ada kakak yg sgt heaven sbb tu kau dpt apa kau nak hahahahah...

Thanks heam..

Heam rindu nak layan aku kot...haha lama tak layan adik dia yg pemalas tp suka makan ni...aku ni jenis semua benda aku tak kisah sebenarnya..sbb tu kakak2 aku suka layan aku..aku tak banyak songeh sebenarnya..bukan nak puji diri sendiri tp mmg tu lah aku..aku tak suka disebabkan aku orang lain jd susah or kena pikir pasal aku...aku nak hidup org lain mudah tak kira sapa..bukan sebab aku baik tp sebab aku cukup tak suka berlakunya tinggi suara..berlakunya perbalahan sbb benda2 rubbish..nak gaduh biar benda melibatkan hidup dan mati..tu mmg worth nak gaduh..setakat benda samapah buang tepi la wei,...

Hidup ni terlalu singkat utk kita berdendam or cari gaduh or membenci satu sama lain...tak puas hati tu memang wajar lah sbb kita ada sekeping hati..tp nak bawak lama2..nak pikir sampai pecah kepala..nak ingat sampai 12 purnama tu semua kerja sia2..life must go on...we're gonna die anyway...so kenapa nak berpanjangan

Ok aku dah melalut...

Thanks utk setiap jiwa yang menyayangi aku seadanya..tak pernah aku rasa aku ni baik..cuma aku cukup tak suka adanya tinggi suara dalam bicara..adanya benci dan dendam dalam perhubungan...let it go kata frozen..

Peace yoo...

Aku sayang semuanya..



Saturday, November 5, 2016

Gloomy Weekend

My sister is not around baru ada masa settlekan kerja2 rumah..sebab kalau ada housemate haruslah keluar bercanda dan lakukan aktivitas bujang...

Settle segunung lipat kain..
Basuh jemur kain..
Vaccum rumah..
Lepas ni nak kena keluar hantar baju dobi iron my shirts..


Ni rumah bujang..kalau kelamin anak 7 ntahlah mcm mana..ptt la kadang2 org tak berapa nak ajak tetamu dtg rumah..ini adalah antara asbab kot..

Weekday mmg jarang sgt la nak sentuh keje2 rumah ni..kluar 630am balik 730pm...no thanks to housework..so tak salahkan mak mak anak 1 2 3 la kalau tak sempt nak jumpa or tak empat nak layan wasap

Thats life...so Dah settle semua kerja mula rasa sunyi..krik krik krik..

Nak kluar bersenam cuaca gloomy seperti tak mengizinkan..nak kluar mengopi sepertinya perut masih penuh..nak tgk wayang xde movie best..nak kluar ngan kawan ermmmm xberapa nak ada dah kawan kalau xbuat janji temu awal2 skrg ni..

Jom elina kita p pusing2 ioicm minum kopi cari makan utk dinner then balik tdo
*ajak qorin sendiri