Sunday, January 29, 2017

Jogjakarta Day 1

Plan ke Jogja xpernah ada dalam minda...indonesia yang menjadi pilihan hanyalah Bali & lombok sahaja..

Tapi entah macam mana dalam duduk tak duduk Jogja menjadi pilihan kami (terpengaruh dengan filem AADC2 sebenarnya)..penangan filem ni jugak la jogja jd tumpuan pelancong..

So bila dah decide nak ke sana maka research pon bermulalah...jogja terkenal dengan Borobudur, University Gajah Mada, Gunung Merapi (masih aktive which last meletus pada tahun 2010) dan few more peninggalan sejarah yang masih utuh which aku xberapa berminat kikikiki

Day 1 after had our lunch we went to Prambanan Temple..serious aku tak tahu apa istimewanya temple ni dah dalam keadaan gerimis buatkan aku tak selesa nak berjalan dan bergambar 








No comments: