Monday, February 27, 2017

Tampal & Scaling Gigi

Odonthophobia Friendly doctor ni

Doctor yang best & lemah lebut..baik hati dan berkaliber..

Jenis penakut mcm aku nka jumpa dentist baik la p dentist ni..

Kerera aku masih di bengkel so terpaksa call Uber cari Klinik ni..hari ni amik EL sebelum gigi aku sakit berdenyut...syukur Alhamdulillah..

RM 300 untuk tampal satu gigi n scaling...

Berbaloi la daripada kena buat root canal treatment dan sebagainya tu...syukurr je lah RM300 melayang daripada gigi aku yg melayang..wkakaaka...



Saturday, February 11, 2017

Rohingya Refugee Centre

Seharian bersama mereka

Mataku tertarik pada dua sosok kecil yang sedang berlari lari anak...ku panggil mendekati aku..aku mcm biasalah dalam diam suka je menyakat budak...aku tarik si kakak...ajak selfie...si adik mula2 agak malu..tapi biasala dgn tipu  helah berjaya aku tarik jugak adik berselfi haahhah

Rupanya mereka anak yatim..comel je kan...

Best jugak merasa menyonteng dinding...so dinding ni ada nama kami..hewhewhee...tp EJ xdapat ikut dia ada hal..aku heam arisha n mumsky je pergi...

Teruskan menyebar cinta biar ramai yang mencemuh dan membenci...berdiri kita bukan dek dipuji..rebah kita bukan dek dikeji 

p.s: tudung sekadar menghormati majlis..doakan dan terus doakan agar diberi kekuatan



Wednesday, February 8, 2017

Terima Kasih Cinta

Dalam keterbatasan waktu aku bersyukur di sempatkan dalam singkat utk bersama mereka yg tersayang...

Kak ron dalam bz anak 2 mcm mana ntah bleh terlepas dtg sunway..hehehehe...Cik MPK kita dr nun puncak alam sana pondtg mai redah jua..hanya utk secangkir kopi bersama..terima kasih tuhan utk setiap kebaikan...nak himpun smua tak terdaya..himpun berdua bertiga pun jadilah ya..

semoga Allah limpahkan kebaikan buat mereka..aku lupa apa yg kita bincnagkan td..asyik melihat wajah mereka bercerita..terima kasih kerana tidak melihat hempon walau sesaat cuma kikikiki



Monday, February 6, 2017

Jogjakarta Day 3

Seawal 5am kami naik ke kaki Gunung Merapi utk melihat sunrise tapi sayang awan tebal mentari tak menampakkan dirinya

Best je dapat duk lama2 kat sini
  
Batu yang menyerupai wajah org berduka...dulu batu ni tak ada lepas letusan tu tiba2 muncul batu ni
Banker Kaliadem ni tempat selamatkan diri masa letusan...kisahnya masa letusan 2010 2 org mahasiswa masuk dalam ni selamtkan diri tapi terkorban lemas dengan asap
 
Hari ketiga ni quite tuff day for us..kejenya mendaki je...

Lepas merapi kami ke borobudur alang2 smapai maka naik la ke tingkat paling atas...


Candi Borbudur

Lepas Borobudur kami ke Gereja Ayam..naik lagi tangga sampai ke atas..dah la nak smapai gereja ayam tu kami kena buat pendakian kecil jugak...

Gereja Ayam katanya tempat ibadat semua agama


Lepas Gereja Ayam kami ke Kalibiru..again mendaki lagi nak dpt view yang cantik tu..


 
Lepas dinner kat Jejamuran mmg aku mintak nak balik hotel n collapse sampai pagi dowh..


Kalau datan jogja jangan lupa datang restaurant Jejamuran ni best sesangat semua berasaskan cendawan



Museum Merapi