Monday, February 6, 2017

Jogjakarta Day 3

Seawal 5am kami naik ke kaki Gunung Merapi utk melihat sunrise tapi sayang awan tebal mentari tak menampakkan dirinya

Best je dapat duk lama2 kat sini
  
Batu yang menyerupai wajah org berduka...dulu batu ni tak ada lepas letusan tu tiba2 muncul batu ni
Banker Kaliadem ni tempat selamatkan diri masa letusan...kisahnya masa letusan 2010 2 org mahasiswa masuk dalam ni selamtkan diri tapi terkorban lemas dengan asap
 
Hari ketiga ni quite tuff day for us..kejenya mendaki je...

Lepas merapi kami ke borobudur alang2 smapai maka naik la ke tingkat paling atas...


Candi Borbudur

Lepas Borobudur kami ke Gereja Ayam..naik lagi tangga sampai ke atas..dah la nak smapai gereja ayam tu kami kena buat pendakian kecil jugak...

Gereja Ayam katanya tempat ibadat semua agama


Lepas Gereja Ayam kami ke Kalibiru..again mendaki lagi nak dpt view yang cantik tu..


 
Lepas dinner kat Jejamuran mmg aku mintak nak balik hotel n collapse sampai pagi dowh..


Kalau datan jogja jangan lupa datang restaurant Jejamuran ni best sesangat semua berasaskan cendawan



Museum Merapi


 


No comments: